Grillspyd av kylling med gul ris og raita

Jeg har ofte latt meg begeistre av den intense rødfargen noen av rettene har på indiske og pakistanske restauranter og nå har jeg funnet den i en nettbutikk. Denne retten ser spennende ut og smaker veldig godt.

Denne oppskriften er passe til 4 personer.

Grillspydene:

5 dl gresk yohgurt

2 ss garam masala

1/2 ts TRS red food color

800 g kylling lårfilet i terninger

Tre kyllingen på spyd, bland resten av ingrediensene, smør inn kyllingen med blandingen og la det marinere i min. 1 time, gjerne over natten.

Grill spydene på alle kanter, til de har fått fin bruning, men fortsatt er saftige.

Risen:

Kok jasminris til 4-6 personer etter anvisning på pakka, men tilsett 2 ts gurkemeie.

 

Raita finner du oppskrift på her.

 

Du finner flere spennende oppskrifter fra India her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

 

Svinefilet med serranoskinke, ost og hasselbackpoteter

Ofte kan svinefilet bli litt tørt, men når du pakker den inn i skinke og ost, virker den mye saftigere.

Legg et matpapir på benken og legg skinken utover med litt overlapp. Smør på en ost du liker.  Jeg har valgt jalapeñoost fra tube i dag, men du kan velge etter eget ønske og smak. Fjern sener og hinner fra svinefileten og dryss på pepper. Jeg bruker ikke salt, siden skinka er så salt i seg selv. Legg svinefileten på osten og bruk matpapiret til å rulle skinka pent rundt fileten, før du løfter den forsiktig over i en smurt ildfast form med skjøten ned.

Stek svinefileten i ovnen på 200 grader i ca 45 minutter.

Siden vi har igjen soppsuppe fra i går, gjør vi den om til en saus ved hjelp av litt karamellsaus og maisennajevning og serverer med hasselbackpoteter og maiskolber.

Det smaker nydelig med hasselbackpoteter til. Du finner oppskrift på hasselbackpoteter her.

Du finner flere spennende og varierte oppskrifter med svinefilet her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

 

 

 

Kyllingfilet med ovnspoteter og soppsaus

Kyllingfilet med ovnspoteter og soppsaus er en fin kombinasjon, som de fleste kan like. Det er ganske så enkelt å lage også.

Potetene:

Del poteter i 2 eller 4 avhengig av størrelsen. Hell litt nøytral olje i en ildfast form, legg i poteter. Rull dem rundt, så de får olje på alle kanter. Krydre dem med salt og pepper og sett dem i ovnen på 200 grader til de er møre. Snu litt på dem, så de får litt farge på alle kanter.

Sausen:

2 pk sopp i skiver

2 finhakkede løk

1 klatt smør

2 fedd finhakket hvitløk

5 dl fløte

4 ss fond, f.eks. kylling, okse, kantarell eller vilt etter hva du skal servere sausen til

pepper

Brun soppen og løken godt i smør. Tilsett hvitløk og la den frese med noen minutter. Tilsett fløte og fond. La det koke til det tykner. Smak til med pepper og ev. mer fond om du ikke synes det er salt nok.

Kyllingen:

Kyllingfilet krydres med salt, pepper og ev. kyllingkrydder. Den stekes i smør eller grilles til den er gjennomstekt, uten å bli tørr. Om du bruker steketermometer, skal kjernetemperaturen være 66 grader.

Serveres med valgfrie grønnsaker. Jeg har brukt brokkoli.

 

Du finner kyllingretter for enhver smak her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Det er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Japans nasjonaldag

Det ligger mye informasjon om Japans nasjonaldag på nettet og mange forskjellige datoer. 11 februar er den nasjonale stiftelsesdagen og er nok den mest riktige, men de feirer også keiserens bursdag 23. desember.

Mattradisjonene i Japan er annerledes enn andre asiatiske land. I Japan er man nøye med å bevare den naturlige smaken og bevare den under tilberedningen. Det brukes mye ris og fisk. Sushi er nok det mest kjente av den japanske maten, men de er også kjent for storfe fra Kobe, som lever i luksus med daglig massasje.

Du finner spennende oppskrifter fra Japan her.

 

Japans nasjonaldag

Det ligger mye informasjon om Japans nasjonaldag på nettet og mange forskjellige datoer. 11 februar er den nasjonale stiftelsesdagen og er nok den mest riktige, men de feirer også keiserens bursdag 23. desember.

Mattradisjonene i Japan er annerledes enn andre asiatiske land. I Japan er man nøye med å bevare den naturlige smaken og bevare den under tilberedningen. Det brukes mye ris og fisk. Sushi er nok det mest kjente av den japanske maten, men de er også kjent for storfe fra Kobe, som lever i luksus med daglig massasje.

Du finner spennende oppskrifter fra Japan her.

 

Japans nasjonaldag

Det ligger mye informasjon om Japans nasjonaldag på nettet og mange forskjellige datoer. 11 februar er den nasjonale stiftelsesdagen og er nok den mest riktige, men de feirer også keiserens bursdag 23. desember.

Mattradisjonene i Japan er annerledes enn andre asiatiske land. I Japan er man nøye med å bevare den naturlige smaken og bevare den under tilberedningen. Det brukes mye ris og fisk. Sushi er nok det mest kjente av den japanske maten, men de er også kjent for storfe fra Kobe, som lever i luksus med daglig massasje.

Du finner spennende oppskrifter fra Japan her.

 

Myanmars nasjonaldag

Myanmar (tidl. Burma) feirer nasjonaldagen sin 4. januar etter at de ble selvstendige fra Storbritannia  i 1948.

Myanmar har grense mot Bangladesh, India, Kina, Laos og Thailand. De har også en lang kystlinje mot Andamanhavet og Bengalbukta. Dette gjør at de har en spennende matkultur, preget av både nabolandene og havet. Du finner spennende oppskrifter fra Myanmar her.

Myanmars nasjonaldag

Myanmar (tidl. Burma) feirer nasjonaldagen sin 4. januar etter at de ble selvstendige fra Storbritannia  i 1948.

Myanmar har grense mot Bangladesh, India, Kina, Laos og Thailand. De har også en lang kystlinje mot Andamanhavet og Bengalbukta. Dette gjør at de har en spennende matkultur, preget av både nabolandene og havet. Du finner spennende oppskrifter fra Myanmar her.

Myanmars nasjonaldag

Myanmar (tidl. Burma) feirer nasjonaldagen sin 4. januar etter at de ble selvstendige fra Storbritannia  i 1948.

Myanmar har grense mot Bangladesh, India, Kina, Laos og Thailand. De har også en lang kystlinje mot Andamanhavet og Bengalbukta. Dette gjør at de har en spennende matkultur, preget av både nabolandene og havet. Du finner spennende oppskrifter fra Myanmar her.

Brasils nasjonaldag

Brasils nasjonaldag går helt tilbake til frigjøringen i 1822. Brasil er et av de mest fruktbare landene i verden og mattradisjonene er varierte. Maten i Brasil er påvirket av både italiensk, spansk, arabisk, afrikansk og asiatisk mat, og er derfor en spennende blanding. Ris og bønner hører med og serveres nesten alltid sammen med retter av kjøtt og fisk.

Du finner spennende retter fra Brasil her.