I dag feirer USA lakrisdagen. Lakris er et uttrekk av lakrisplanten og blir brukt i godteri, men er også vanlig i f.eks. snus. Lakris har også blitt brukt i medisiner som benyttes ved forkjølelse og katarr i luftveiene. Du finner oppskrifter med lakris her.
Grab some nuts day
I dag feires grab some nuts day i USA. Nøtter kan brukes i mange slags matretter, ikke bare i kaker. Du finner masse spennende oppskrifter med nøtter på bloggen om du går inn her.
Grab some nuts day
I dag feires grab some nuts day i USA. Nøtter kan brukes i mange slags matretter, ikke bare i kaker. Du finner masse spennende oppskrifter med nøtter på bloggen om du går inn her.
Grab some nuts day
I dag feires grab some nuts day i USA. Nøtter kan brukes i mange slags matretter, ikke bare i kaker. Du finner masse spennende oppskrifter med nøtter på bloggen om du går inn her.
Grab some nuts day
I dag feires grab some nuts day i USA. Nøtter kan brukes i mange slags matretter, ikke bare i kaker. Du finner masse spennende oppskrifter med nøtter på bloggen om du går inn her.
Sennepsdagen
Første lørdag i august feires sennepsdagen i USA. Sennep er godt til mye mer enn pølser og passer spesielt godt sauser og dressinger. Du finner masse oppskrifter med sennep her.
Sennepsdagen
Første lørdag i august feires sennepsdagen i USA. Sennep er godt til mye mer enn pølser og passer spesielt godt sauser og dressinger. Du finner masse oppskrifter med sennep her.
Sennepsdagen
Første lørdag i august feires sennepsdagen i USA. Sennep er godt til mye mer enn pølser og passer spesielt godt sauser og dressinger. Du finner masse oppskrifter med sennep her.
Sennepsdagen
Første lørdag i august feires sennepsdagen i USA. Sennep er godt til mye mer enn pølser og passer spesielt godt sauser og dressinger. Du finner masse oppskrifter med sennep her.
Indrefilet av lam med båtpoteter og mammas deilige saus
Det er ikke noe som smaker like godt som maten jeg er vant til hos mamma og denne sausen er ikke noe unntak.
Oppskriften er passe til 4 personer.
Båtpotetene:
Beregn 200 – 250 g poteter per person. Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper og ev. annet krydder du har lyst på, f.eks. paprika, risle over litt mer olje, bland godt og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrus de ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.
Sausen:
1/2 liter fløte
1/2 beger seterrømme
1/4 flaske oksefond
1 terning kyllingbuljong
Ca. 4 ss soyasaus (smak til)
En god skvett solbærsirup (smak til)
Nykvernet pepper
Litt maizenajevner
Halvparten av kraften fra stekeposen
Sukkerkulør
La alt koke i minimum 10 minutter, gjerne lenger.
Lammet:
800 – 900 g lammefilet
2 ss olivenolje
2 fedd finhakket hvitløk
1 finhakket kvist rosmarin + litt til pynt
Salt og pepper
Smør til steking
Legg lammekjøttet i en pose med olivenolje, hvitløk, rosmarin, salt og pepper. La det marinere i ca. 1 time. Stekes i smør på sterk varme til du har en fin stekeskorpe rundt hele. Legg lammefileten i en ildfast form og sett inn steketermometer.
Stek kjøttet til det har en kjernetemperatur på 62-65 grader. Ta ut kjøttet og legg aluminiumsfolie over. Husk at kjøttet må hvile i minst 15 minutter. Skjær fileten i fine skiver og server.
Du finner masse spennende lammeoppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.