Frikadeller

Frikadeller en en dansk spesialitet, som kan minne om norske kjøttkaker, men de blir veldig saftige på grunn av det finhakkede baconet. De kan serveres til lunsj, på brødskiva, eller du kan lage brun saus og servere med poteter og grønnsaker. I Danmark får du ofte med frikadeller som et av innslagene på en liten koldtanretning, som de kaller platte.

600 g karbonadedeig

100 g bacon, kjørt til mos i blender

1 ts salt

1 finhakket løk

1 egg

3 ss hvetemel

3 dl fløte

1 ts sort pepper

Elt alt sammen og sett kaldt i 30 minutter.

Ha litt smør og olje i stekepannen, og varm opp til middels høy temperatur. Lag jevne boller med en spiseskje dyppet i fettet fra stekepannen. Legg deretter frikadellene i pannen, drypp skjeen i fettet før du lager neste. Da setter ikke farsen seg fast.

Stek frikadellene i ca. 5-6 minutter på hver side, de er ferdige når de har en fin og mørk stekeskorpe (her er mye av smaken). Hvis de blir mørke for raskt, skru ned varmen litt.

Legg frikadellene til avrenning på litt kjøkkenpapir før servering.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Sommer i hagen

Denne tiden av året er den aller fineste, synes jeg. Det er varmt og godt og det blomstrer så vakkert i hagen. Her er en liten tilstandsrapport fra årets blomstring.

På en stein i blomsterbedet, har vi plassert pizzaovnen vår. Den brukes steking av både kjøtt og brød, i tillegg til pizza.

I steinbedet klorer flere slag blomster seg fast og kommer igjen år etter år.

Urtene våre vokser og trives i pottene sine og pusen, som heter Ripasso, holder vakt. I bakgrunnen kan du skimte epletreet, som vi planta i fjor og morelltreet fra i år. Vi får bittelitt frukt på begge i år, så det er bare å glede seg.

I et gammelt melkespann og en sinkbøtte, planter jeg alltid det som frister mest på hagesenteret hvert år.

Vrihassel og japansk blodlønn er noen av mine favorittbusker.

Jeg synes det er smart å plante stauder og her blomstrer akeleiene, som jeg satte ned for noen år siden.

Løyntnantshjerten blomstrer også og når den er ferdig, kommer peonen, som står i knopp nå.

Den hvite rododendron, kjøpte jeg for mange år siden og den blir bare vakrere for hvert år.

Den gamle, flotte klematisen min tålte ikke den siste vinteren, så denne er ny i år. Vi håper på det beste for vinteren, for planen er at den skal klatre i utelampa, som står ved siden av.

Med denne lille sommerrapporten, håper jeg at alle AperitivoMats lesere får en deilig og avslappende sommerferie. Vi tar ikke fri, men legger ut nye matoppskrifter daglig og ukentlige middagstips, så følg med her.