Guacamoledagen

I USA feires guacamolen hvert år på denne dagen. For å lage guacamole moses avokado, gjerne med en gaffel. Deretter tilsettes ulike smakstilsetninger, f.eks. limesaft,  salt, grønn chili, koriander, finhakket løk og hvitløk tilsettes hyppig. I Mexico tilsettes som regel grønn tomat også, men ettersom dette ikke er så lett å finne i Norge, må vi ta til takke med rød tomat.

Du finner oppskrift på og med guacamole her.

Guacamoledagen

I USA feires guacamolen hvert år på denne dagen. For å lage guacamole moses avokado, gjerne med en gaffel. Deretter tilsettes ulike smakstilsetninger, f.eks. limesaft,  salt, grønn chili, koriander, finhakket løk og hvitløk tilsettes hyppig. I Mexico tilsettes som regel grønn tomat også, men ettersom dette ikke er så lett å finne i Norge, må vi ta til takke med rød tomat.

Du finner oppskrift på og med guacamole her.

Midtsommer – sankthans – jonsok

Sankthans er en kirkelig høytid til minne om døperen Johannes’ fødsel, som feires 24. juni hvert år. Den var en helligdag i Norge inntil 1770. Dagen er oppkalt etter døperen Johannes.

I Norge knyttes sankthans til en tradisjonell, hedensk markering av sommersolverv og midtsommer. Særlig sankthansaften feires som en folkelig, ikke-religiøs sommerfest kvelden 23. juni, mange steder med store sankthansbål hvis været tillater det. Midtsommer feires på liknende vis flere steder i Europa. Bålbrenningen skal fordrive onde ånder og har røtter tilbake til 400-tallet, da de kirkelige og de hedenske tradisjonene ble slått sammen til en folkefest.

Vi liker å feire med rømmegrøt og spekemat. Du finner oppskrifter her.