La Tomatina er en festival som avholdes i Buñol i Valencia, Spania hvert år. Helt siden 1945 har deltakerne kastet 120 tonn tomater på hverandre den siste onsdagen i august.
Du finner oppskrifter som inneholder både rå og bearbeidede tomater her.
Mat, drikke, reiser og interiør
La Tomatina er en festival som avholdes i Buñol i Valencia, Spania hvert år. Helt siden 1945 har deltakerne kastet 120 tonn tomater på hverandre den siste onsdagen i august.
Du finner oppskrifter som inneholder både rå og bearbeidede tomater her.
La Tomatina er en festival som avholdes i Buñol i Valencia, Spania hvert år. Helt siden 1945 har deltakerne kastet 120 tonn tomater på hverandre den siste onsdagen i august.
Du finner oppskrifter som inneholder både rå og bearbeidede tomater her.
La Tomatina er en festival som avholdes i Buñol i Valencia, Spania hvert år. Helt siden 1945 har deltakerne kastet 120 tonn tomater på hverandre den siste onsdagen i august.
Du finner oppskrifter som inneholder både rå og bearbeidede tomater her.
Asbjørns tantes marengskake minner om verdens beste, men jeg synes den er enda bedre.
5 eggehviter
250 g sukker
3 never (2 kopper) cornflakes
7 dl fløte
1 boks seterrømme
Frukt og bær etter eget ønske f. eks. hermetiske mandariner, frosne skogsbær, druer el. bringebær
Tørre bringebær
Melis
Pisk sukker og eggehviter stivt. Bland inn cornflakes, som knuses i hendene. Helles i papirkledd langpanne. Stek på 150 grader i 1 time. Del bunnen tvers over når den tas ut av ovnen og fremdeles er varm.
Pisk fløten og bland inn rømmen. Bre kremblendingen over den ene bunnen og legg på ønsket frukt/bær. Husk å helle av saften, dersom du bruker frosne bær. Legg den andre bunnen oppa og pynt Asbjørns tantes marengskake med melis og tørka bær.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.
Kalvefilet med ovnsbakte parmesanpoteter og konjakk- og soppsaus kan gjerne serveres som selskapsmat. Om du ikke får tak i kalv, kan du bruke indrefilet av storfe eller svin.
2 pk sopp i skiver
2 finhakkede løk
4 ss okse- eller kalvefond
2 fedd finhakket hvitløk
10 cl konjakk (1 miniatyrflaske)
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Potetmosfisk minner litt om plukkfisk, men har potetmos i stedet for den hvite sausen. Potetmosfisk er veldig barnevennlig og lett å like. Det passer veldig fint med gulrotterninger i den også, enten i tillegg eller i stedet for erter. Om du har ferdig potetmos, kan du bruke den. Ellers kan du lage den slik:
Potetmos:
12 poteter
100 g smør
Fløte
Skrell potetene og kok dem møre i vann. Mos dem og rør inn smøret. Tilsett fløte til mosen har fin konsistens.
Potetmosfisken:
Potetmos av ca. 12 poteter, ev. posepotetmos
600 g kokt fisk
1 purre, i strimler
1 pose frosne erter
2 ss smør
200 g reven ost
Plukk fiskekjøttet fri for skinn og bein, eller enda enklere bruk filet, og del i det biter med en gaffel. Fres purre i smør i en panne på høy varme i ca. 5 minutter. Tilsett erter og stek videre i 3 minutter.
Vend inn grønnsaker og fisk i potetmosen og smak til med salt og pepper. Hell potetmosfisken over i en ildfast form, som er smurt med smør, så ikke potetmosfisken brenner seg frast og dryss over revet ost.
Gratiner i ovnen på 200 grader, til toppen er gyllen. Server med sprøstekt bacon og finhakket persille eller spirer på toppen.
Du finner oppskrift på vanlig plukkfisk her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge med på bloggen på Facebook.
Bakgrunnen for nasjonaldagen er at Mexico ble et fritt og selvstendig land i 1810, etter å ha vært under Spania i mange år. Mexico har flere nasjonaldager, men uavhengighetsdagen 16. september er den viktigste
Meksikansk mat er variert og kreativ i bruken av ingredienser, med fargerike retter og smaksopplevelser. Meksikansk mat er et av verdens mest utbredte kjøkken. Tradisjonell meksikansk kokekunst er erklært som verneverdig immateriell kulturarv av UNESCO.
Du finner masse spennende retter fra Mexico her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.
Bakgrunnen for nasjonaldagen er at Mexico ble et fritt og selvstendig land i 1810, etter å ha vært under Spania i mange år. Mexico har flere nasjonaldager, men uavhengighetsdagen 16. september er den viktigste
Meksikansk mat er variert og kreativ i bruken av ingredienser, med fargerike retter og smaksopplevelser. Meksikansk mat er et av verdens mest utbredte kjøkken. Tradisjonell meksikansk kokekunst er erklært som verneverdig immateriell kulturarv av UNESCO.
Du finner masse spennende retter fra Mexico her.
Bakgrunnen for nasjonaldagen er at Mexico ble et fritt og selvstendig land i 1810, etter å ha vært under Spania i mange år. Mexico har flere nasjonaldager, men uavhengighetsdagen 16. september er den viktigste
Meksikansk mat er variert og kreativ i bruken av ingredienser, med fargerike retter og smaksopplevelser. Meksikansk mat er et av verdens mest utbredte kjøkken. Tradisjonell meksikansk kokekunst er erklært som verneverdig immateriell kulturarv av UNESCO.
Du finner masse spennende retter fra Mexico her.
Vi har vel ingen egen muffinsdag i Norge, så hvorfor ikke feire sammen med Brasil. Du finner oppskrifter her.