Datoen for uavhengighetserklæringen i USA er 4. juli 1776. Denne datoen har senere blitt USAs nasjonaldag.
USA, som er et vidstrakt land, har selvfølgelig et mangfold av mattradisjoner.
Du finner spennende matretter fra USA HER.
Mat, drikke, reiser og interiør
Datoen for uavhengighetserklæringen i USA er 4. juli 1776. Denne datoen har senere blitt USAs nasjonaldag.
USA, som er et vidstrakt land, har selvfølgelig et mangfold av mattradisjoner.
Du finner spennende matretter fra USA HER.
Frikadeller en en dansk spesialitet, som kan minne om norske kjøttkaker, men de blir veldig saftige på grunn av det finhakkede baconet. De kan serveres til lunsj, på brødskiva, eller du kan lage brun saus og servere med poteter og grønnsaker. I Danmark får du ofte med frikadeller som et av innslagene på en liten koldtanretning, som de kaller platte.
600 g karbonadedeig
100 g bacon, kjørt til mos i blender
1 ts salt
1 finhakket løk
1 egg
3 ss hvetemel
3 dl fløte
1 ts sort pepper
Elt alt sammen og sett kaldt i 30 minutter.
Ha litt smør og olje i stekepannen, og varm opp til middels høy temperatur. Lag jevne boller med en spiseskje dyppet i fettet fra stekepannen. Legg deretter frikadellene i pannen, drypp skjeen i fettet før du lager neste. Da setter ikke farsen seg fast.
Stek frikadellene i ca. 5-6 minutter på hver side, de er ferdige når de har en fin og mørk stekeskorpe (her er mye av smaken). Hvis de blir mørke for raskt, skru ned varmen litt.
Legg frikadellene til avrenning på litt kjøkkenpapir før servering.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.
Denne tiden av året er den aller fineste, synes jeg. Det er varmt og godt og det blomstrer så vakkert i hagen. Her er en liten tilstandsrapport fra årets blomstring.
På en stein i blomsterbedet, har vi plassert pizzaovnen vår. Den brukes steking av både kjøtt og brød, i tillegg til pizza.
I steinbedet klorer flere slag blomster seg fast og kommer igjen år etter år.
Urtene våre vokser og trives i pottene sine og pusen, som heter Ripasso, holder vakt. I bakgrunnen kan du skimte epletreet, som vi planta i fjor og morelltreet fra i år. Vi får bittelitt frukt på begge i år, så det er bare å glede seg.
I et gammelt melkespann og en sinkbøtte, planter jeg alltid det som frister mest på hagesenteret hvert år.
Vrihassel og japansk blodlønn er noen av mine favorittbusker.
Jeg synes det er smart å plante stauder og her blomstrer akeleiene, som jeg satte ned for noen år siden.
Løyntnantshjerten blomstrer også og når den er ferdig, kommer peonen, som står i knopp nå.
Den hvite rododendron, kjøpte jeg for mange år siden og den blir bare vakrere for hvert år.
Den gamle, flotte klematisen min tålte ikke den siste vinteren, så denne er ny i år. Vi håper på det beste for vinteren, for planen er at den skal klatre i utelampa, som står ved siden av.
Med denne lille sommerrapporten, håper jeg at alle AperitivoMats lesere får en deilig og avslappende sommerferie. Vi tar ikke fri, men legger ut nye matoppskrifter daglig og ukentlige middagstips, så følg med her.
Verdens brøddag ble etablert av FN i 1979. Det spises brød over hele verden og det har vi gjort i minst 10 000 år. Vi i Norge spiser mest grovbrød, mens de i andre deler av verden har sine spesialiteter, som baguetter, focaccia, scones, tortillas, bagels, pita og nan. Du finner masse spennende brød på bloggen.
Verdens brøddag ble etablert av FN i 1979. Det spises brød over hele verden og det har vi gjort i minst 10 000 år. Vi i Norge spiser mest grovbrød, mens de i andre deler av verden har sine spesialiteter, som baguetter, focaccia, scones, tortillas, bagels, pita og nan. Du finner masse spennende brød på bloggen.
Verdens brøddag ble etablert av FN i 1979. Det spises brød over hele verden og det har vi gjort i minst 10 000 år. Vi i Norge spiser mest grovbrød, mens de i andre deler av verden har sine spesialiteter, som baguetter, focaccia, scones, tortillas, bagels, pita og nan. Du finner masse spennende brød på bloggen.
Norges nasjonalrett, fårikålen, feires siste torsdag i september hvert år. Fårikålen ble skrevet i kokebøkene allerede på slutten av 1800-tallet og ble stemt frem av det norske folk, som nasjonalrett først i 2014. Du finner oppskrift på fårikål her.