Norges nasjonalrett, fårikålen, feires siste torsdag i september hvert år. Fårikålen ble skrevet i kokebøkene allerede på slutten av 1800-tallet og ble stemt frem av det norske folk, som nasjonalrett først i 2014. Du finner oppskrift på fårikål her.
Fårikålens festdag
Norges nasjonalrett, fårikålen, feires siste torsdag i september hvert år. Fårikålen ble skrevet i kokebøkene allerede på slutten av 1800-tallet og ble stemt frem av det norske folk, som nasjonalrett først i 2014. Du finner oppskrift på fårikål her.
Peanøttsmørdagen
De aller første som lagte peanøttsmør, var inkaene, men USA adopterte det og satte det i produksjon i 1895 og har siden det vært et av de mest populære påleggene deres. Jeg bruker nesten aldri peanøttsmør på brødskiva, men veldig ofte som ingrediens i matretter. USA feirer peanøttsmørdagen i dag og om du også vil feire litt, finner du flere middagsretter, kake- og dessertoppskrifter med peanøttsmør her.
Peanøttsmørdagen
De aller første som lagte peanøttsmør, var inkaene, men USA adopterte det og satte det i produksjon i 1895 og har siden det vært et av de mest populære påleggene deres. Jeg bruker nesten aldri peanøttsmør på brødskiva, men veldig ofte som ingrediens i matretter. USA feirer peanøttsmørdagen i dag og om du også vil feire litt, finner du flere middagsretter, kake- og dessertoppskrifter med peanøttsmør her.
Peanøttsmørdagen
De aller første som lagte peanøttsmør, var inkaene, men USA adopterte det og satte det i produksjon i 1895 og har siden det vært et av de mest populære påleggene deres. Jeg bruker nesten aldri peanøttsmør på brødskiva, men veldig ofte som ingrediens i matretter. USA feirer peanøttsmørdagen i dag og om du også vil feire litt, finner du flere middagsretter, kake- og dessertoppskrifter med peanøttsmør her.
Ostesmørbrøddagen i USA
Hvor ostesmørbrødet kommer fra, er ukjent, men første gang det ble beskrevet, var av William Shakespeare, så ostesmørbrød i en eller annen variant har vært i flere hundre år. USA feirer ostesmørbrøddagen i dag og jeg har oppskrift på både tradisjonelle og mer spennende varianter her.
Ostesmørbrøddagen i USA
Hvor ostesmørbrødet kommer fra, er ukjent, men første gang det ble beskrevet, var av William Shakespeare, så ostesmørbrød i en eller annen variant har vært i flere hundre år. USA feirer ostesmørbrøddagen i dag og jeg har oppskrift på både tradisjonelle og mer spennende varianter her.
Espressodagen
Espressodagen er en bra dag for alle kaffeelskere. Espresso er en italiensk kaffe, som er mer intens og smakfull enn filterkaffe og vanlig kokekaffe. Av en eller annen grunn, feirer USA espressoen i dag og selv om jeg ikke er stor fan, synes jeg det smaker godt med espresso i mange matretter. Du finner oppskrift på noen av dem her.
Espressodagen
Espresso er en italiensk kaffe, som er mer intens og smakfull enn filterkaffe og vanlig kokekaffe. Av en eller annen grunn, feirer USA espressoen i dag og selv om jeg ikke er stor fan, synes jeg det smaker godt med espresso i mange matretter. Du finner oppskrift på noen av dem her.
Espressodagen
Espresso er en italiensk kaffe, som er mer intens og smakfull enn filterkaffe og vanlig kokekaffe. Av en eller annen grunn, feirer USA espressoen i dag og selv om jeg ikke er stor fan, synes jeg det smaker godt med espresso i mange matretter. Du finner oppskrift på noen av dem her.