Kyllingsandwich med båtpoteter

Kyllingsandwich med båtpoteter  er super som en lunsj- eller kveldsrett. Start med båtpotetene. Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper, risle over litt mer olje og sette dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrus temperaturen ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.

Aioli finner du oppskrift på HER, men du kan også kjøpe den ferdig i matbutikken.

Brødet legges i tørr panne og brunes på begge sider.

1 kyllingfilet per sandwich krydres etter smak og ønske, f.eks. salt, pepper og urter eller paprikakrydder, før den brunes i stekepannen. Det er viktig at de er gjennomstekt, men ikke tørre.

Legg først 1 skive brød, deretter salatblad, deretter kyllingfileten, med et lite dryss reven ost på og tilslutt en skive på toppen. Tre grønnsaker etter eget ønske på et tregrillspyd og stikk det igjennom hele sandwichen. Server med aiolien og pynt med litt friske urter.

Kyllingsandwich med båtpoteter
Kyllingsandwich med båtpoteter

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Spania: Restaurant Pulpito på La Manga

Vi har vært så heldige at vi ble bedt på bursdag på restaurant Pulpito. Det er en lys og trivelig restaurant i båthavna. Vertskapet hadde valgt ut deilige småretter av skalldyr fra menyen til forrett og gjestene fikk selv velge hovedrett og dessert.

Krepsen var lun og smakte helt nydelig. Den ble servert med varmt brød, aioli og en deilig tomatsaus. I tillegg fikk vi ferske reker og disse deilige skjellene, som så ut som små kamskjell.

Til hovedrett bestilte jeg tunfisktartar, som ble servert med hakket løk, hakket tomat og avokado. Den smakte deilig og porsjonen var akkurat passe stor, etter at det hadde vært vanskelig å begrense seg under forrettene.

Til dessert spiste jeg kokosis, som på de fleste restaurantene på La Manga, ikke var hjemmelaget, men den smakte godt.

Jeg anbefaler gjerne denne restauranten og vil takke bursdagbarnet, med frue for en hyggelig kveld og deilig mat.

Du finner flere av mine reiser og restaurantbesøk HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Pirrende potetmos

Pirrende potetmos inneholder wasabi og purre og passer spesielt godt til fisk. Om du ikke har mandelpoteter, kan du bruke andre melne poteter.

500 g mandelpoteter

150 g smør

6 ss fløte

Wasabi

Purre

Salt og pepper

Skrell mandelpoteter og kok dem møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og la potetene dampe av seg uten lokk, slik at de blir tørre på overflaten.

Mos potetene, og rør inn smeltet smør og fløte. Pisk til du får en jevn og luftig puré. Smak til med wasabi, salt og pepper. Rør inn finstrimlet purre og server pirrende poteter rykende varme.

Pirrende potetmos
Pirrende potetmos

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Minas glutenfrie eplepai

Minas glutenfrie eplepai både ser fantastisk ut og smaker godt, også for oss uten cøliaki.

150 g smør

150 g sukker

1 egg

1/2 ts bakepulver

300 g Toro glutenfrie bakemiks

6 epler skrelt og delt

Saft av 2 lime

100 g brunt sukker

3 ss kanel

Visp sammen smør og sukker. Tilsett egg, bakepulver og bakemiks. Settes i kjøleskapet i min. 1 time.

Trykk deigen ut i paiform og stekes i 10 min. på 175 grader.

Legg i epler og dryss over kanel. Stekes videre på 175 grader i 30-40 min.

Server Minas glutenfrie eplepai med is eller krem og ev. karamellsaus.

Minas glutenfrie eplepai

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Likørbakte pærer med sjokoladesaus

Likørbakte pærer med sjokoladesaus er både lettvint og godt. Det smaker godt med pisket krem, eller iskrem til, om du ønsker det.

Pærene:

1 boks hermetiske pærer

2 dl bananlikør, eller annen likør du liker

Legg pærene i en ildfast form og hell på pærelikør. Sett langt ned i ovnen på 200 grader i 10 min.

 

Sjokoladesaus:

1 dl lake fra pæreboksen

1 dl fløte

100 g mørk sjokolade

Kok opp fløte og lake, skru av varmen og tilsett sjokoladen i terninger. Rør til sjokoladen har smeltet og server.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Clotildes ovnsbakte poteter

Clotildes ovnsbakte poteter er en variant av potetene til den franske matbloggeren Clotilde Dusoulier. Oppskriften er passe til 6 personer.

1,2 kg poteter

4 ss olje

Havsalt

Dersom potetene har glatt skinn, skrubb dem skikkelig og skrell dem slik at de får et stripete mønster (la halvparten av skallet være på). Om potetene ikke er glatte, skrelles de helt.

Del potetene i biter i munnfullstørrelse. Kok dem, med 1 ts salt i fem minutter.

Legg halvperten av oljen i en ildfast form. Sett det i ovnen slik at oljen og formen varmes opp.

Hell av potetvannet og la potenene dampe av seg, så de blir helt tørre. Sett på lokk, bruk grytekluter og hold lokket tett mens du rister skikkelig i noen sekunder til overflaten på potetene blir ujevn/ruglete. Dette vil gjøre overflaten sprø.

Legg potenene i den varme formen, strø over salt og resten av oljen. Vend godt, så at potetene dekkes med olje.

Stek potetene i 210 grader i  ca. 30 minutter. Snu potetene etter omtrent halve tiden. Kjenn etter om de er ferdige. De skal være gylne og sprø utenpå og myke inni. Bruk eventuelt grillelementet på slutten. Servér med en gang.

Clotildes ovnsbakte poteter
Clotildes ovnsbakte poteter

Du finner flere spennende potetvarianter HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Sjokoladelavakake

Sjokoladelavakake eller chocolate lava cake er en liten sjokoladebombe av en dessert. Om du liker sjokoladefondant, vil du garntert like denne deilige dessertkaken også. Lavakaken er garantert mye lettere å lykkes med også, siden ganasjen i midten garantert blir perfekt, selv om du skulle glemme den et minutt eller to i ovnen.

Denne oppskriften gir 8 porsjoner.

Ganasj:

400 g mørk sjokolade (om du liker bedre lysere sjokolade, kan du bruke det)

1 dl fløte

Smelt sjokoladen over vannbad og tilsett fløten under omrøring. Sett i fryseren i minst 2 timer.

 

Kakerøren:

12 ss smør

300 g mørk sjokolade

6 store egg

1 dl lyst, brunt sukker

1 ts vaniljeekstrakt

2 ss grand marinier eller annen likør som passer til sjokolade

6 ss hvetemel

Smelt smør og sjokolade over vannbad. Pisk sammen egg og sukker i en stor bolle. Tilsett vaniljeekstrakt, likør og hvetemel. Hell den smeltede sjokoladeblandingen sakte over i eggeblandingen mens du visper det godt sammen.

Smør porsjonsformer med smør og dryss dem godt med sukker. Fyll opp med røre til ca 1/3 av formen. Legg i 1 kule av ganasjen i hver form. Fyll opp med røre, så det dekker ganasjen.

Stekes på 220 grader midt i ovnen i 11 minutter.  Serveres med vaniljeis eller krem og friske bær.

Du finner flere lekre og velsmakende desserter fra fjern og nær her.


Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Lun potetsalat

Lun potetsalat smaker godt til både fisk og kjøtt. Vi lager alltid litt for mye og spiser dem kalde neste dag.

2 ss grov sennep

1/2 sitron

1 ss honning

2 ss olivenolje

1 lite glass kapers

1/4 ts nykvernet pepper

Alt røres sammen og blandes med 1 kg nykokte småpoteter. Dryss over litt spirer (f.eks. reddikspirer)

Lun potetsalat
Lun potetsalat

 

Du finner flere spennende potetvarianter HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kveite med rosévin- og appelsinsaus

Kveite med rosévin- og appelsinsaus er en spennende kombinasjon. Kveite er en nydelig fisk og her har jeg laget en variant med potetpuré, smørdampede grønnsaker i tillegg til sausen.

Sausen:

2 finhakkede sjalottløk

Litt smør til steking

2 stjerneanis

4 kardemommefrø

1 laurbærblad

1 finhakket fedd hvitløk

2,5 dl søt rosevin

2,5 dl appelsinjuice

1 ss fiskefond

1/2 dl fløte

1 ss honning

1 bunt finhakket bladpersille

Salt og pepper

Blank løken i smør, før du tilsetter stjerneanis, kardemommefrø, laurbærblad og hvitløk. Tilsett rosévin og appelsinjuice og kok blandingen ned til halv mengde. Tilsett fiskefond, fløte, honning og bladpersille, før du smaker til med salt og pepper.

Perfekt potetpuré:

500 g mandelpoteter

150 g smør

6 ss fløte

Salt og pepper

Skrell mandelpoteter og kok dem møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og la potetene dampe av seg uten lokk, slik at de blir tørre på overflaten. Mos potetene, og rør inn smeltet smør og fløte. Pisk til du får en jevn og luftig puré, før du smaker til med salt og pepper.

Kveita:

Gi kveita et dryss med salt og pepper, før den stekes i ildfast form med litt smør i stekeovnen på 180 grader i ca. 12 minutter. Om du bruker steketermometer kan du ta ut formen når termometeret viser 48 grader.

Server kveite med rosévin- og appelsinsaus med sopp, smørdampede grønnsaker, sausen og potetpuré.

 

Kveite med rosévin- og appelsinsaus
Kveite med rosévin- og appelsinsaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Vafler

Vafler er vel noe av det norskeste du kan servere. Vi har flere vaffeljern, men jeg synes traktorjernet, som disse er laget i, er det morsomste.

8 dl mel

2 dl sukker

3 ts bakepulver

4 ts kardemomme

6 dl melk

2 dl kulturmelk

8 egg

100 g smør

4 ts vaniljesukker

Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Bland inn kulturmelk, melk, egg og smeltet smør. Rør godt så du ikke får klumper. La røren svelle i minst 20 minutter.

Varm vaffeljernet (jeg er en heldig eier av et Moods of Norwayjern) og smør det med litt smør og stek deilige vafler. Server vaflene varme, med f.eks. friske bær, syltetøy, rømme, brunost og champagne.