Helstekt kylling med preserverte sitroner og potetstabler

Helstekt kylling med preserverte sitroner og potetstabler er en typisk middelhavsrett. Helsteking av kylling gir et saftig og godt resultat. I denne oppskriften bruker jeg preserverte sitroner, men om du ikke har laget/får tak i det, kan du bruke friske sitroner. Oppskriften er passe til 4 personer.

1 kylling på ca. 1,5 kg

4 preseverte sitroner i båter

1 ts salt

1 ts pepper

4 ss finhakket persille

2 ss smør, halvsmeltet

1 finhakket fedd hvitløk

1 liten bunt persille (hel)

4 gulrøtter i skiver

1 lite glass oliven

2 løk i strimler

1 pk sopp i skiver

2 finhakkede fedd hvitløk

20 minitomater, delt i to

2 dl kyllingkraft, ev. vann og fond eller terninger

1 ss persille til å strø over til slutt

Fremgangsmåte:

Tørk av kyllingen med tørkepapir. Bland smør, 2 ss finhakket persille, salt og pepper. Løsne skinnet på kyllingen med fingrene og dytt inn smørblandingen. Bland 2 ss sitronsaft, 2 ss finhakket persille, hvitløk, salt og pepper og gni inn kyllingen med blandingen. Fyll kyllingen med hele persillestilker og båter med sitron.

Bind sammen beina med litt hyssing.

Hell kyllingkraft i bunnen på en ildfast form. Legg på sitronbåter, løk, hvitløk, tomater, oliven og sopp. Legg på kyllingen og stek i ovnen på 180 grader i ca. 1,5 time. Om du bruker termometer, skal det settes i den tykkeste delen av brystet. Kyllingen er ferdig stekt når termometeret viser 68 grader, eller når låret lett løsner fra skroget. La kyllingen hvile noen minutter før den skjæres opp.

Dryss over finhakket persille.

Serveres med valgfrie poteter. Jeg har brukt potetstabler, som du finner oppskrift på HER.

Helstekt kylling med preserverte sitroner og potetstabler
Helstekt kylling med preserverte sitroner og potetstabler

 

Du finner mange spennende og varierte kyllingoppskrifter fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Suppebrød med potet

Suppebrød med potet er laget av durumhvete, som også kalles for hardhvete. Det er en italiensk meltype som har et naturlig større innhold av gluten og proteiner enn vanlig hvetemel. Dette melet har evnen til å ta opp mer fuktighet og gir et lettere og luftigere resultat.

25 g gjær

3 dl lunkent vann

1 ts salt

1 ts sukker

500 g fint durummel

1 ss olivenolje

 

Fyll:

2,5 dl ricotta

2 finhakkede fedd hvitløk

2-3 poteter

Olivenolje

Rosmarin

Flaksalt

100 g reven mozzarella

 

Elt sammen deigen og form den til en kule. Skjær et kryss på midten og la den heve til dobbel størrelse. Kjevle deigen ut i en oval fasong, legg den på bakepapir på en stekeplate og pensle den med olivenolje. La deigen heve i 30 minutter.

Bland ricotta og hvitløk og smør det ut over bunnen. Skjær potetene i tynne skiver, med en mandolin eller ostehøvel, og fordel dem over deigen. Strø over rosmarin, salt og reven ost i et jevnt lag.

Drypp over litt olje og stek på 200 grader i 25-30 minutter. Server suppebrød med potet lunken.

Suppebrød med potet
Suppebrød med potet

 

Du finner flere spennende potetvarianter HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Spicy, tomatisert laksesuppe

Spicy, tomatisert laksesuppe fiskesuppen varmer godt en sen høst eller vinterkveld. Du kan gjøre den sterkere eller mildere ved å tilsette mer eller mindre chili.

1 finhakket løk

2 finhakkede fedd hvitløk

1 pk aromasopp

1 boks hakka tomater

10 minitomater

7,5 dl vann

5 ss fiskefond

3 laurbærblader

1 cm finhakket ingefær

3 gulrøtter i terninger

1 finhakka chili

1/2 finsstrimlet purre

1 ss brunt sukker

1 neve finhakket bladpersiller

400 g laks i terninger

Salt og pepper

Løk og hvitløk freset i smør. Tilsett soppen og la det frese i noen minutter til. Tilsett hakka tomater, minitomater, ingefær, sukker, vann, fond, laurbær, chili, gulrøtter og purre. La det koke i 1 time.

Tilsett persille og laks og la det trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Serveres med godt brød.

Spicy, tomatisert laksesuppe
Spicy, tomatisert laksesuppe

 

Du finner flere velsmakende supper, både tradisjonelle og mer uvanlige, fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Fiskens dag

I dag feirer vi fiskens dag og det er ikke uten grunn at vi feirer fisken med en egen dag. I flere hundre år var fisk Norges viktigste eksportartikkel, og det er trolig fisken som skapte grunnlaget for landet Norge.

I bloggen min har jeg en egen kategori om fisk og i anledning dagen, legger jeg ut noen smakebiter, som jeg håper vil inspirere deg.

Du finner masse spennende, noen enkle og noen mer avanserte, fiskeoppskrifter HER.

Fiskens dag

I dag feirer vi fiskens dag og det er ikke uten grunn at vi feirer fisken med en egen dag. I flere hundre år var fisk Norges viktigste eksportartikkel, og det er trolig fisken som skapte grunnlaget for landet Norge.

I bloggen min har jeg en egen kategori om fisk og i anledning dagen, legger jeg ut noen smakebiter, som jeg håper vil inspirere deg.

Du finner masse spennende, noen enkle og noen mer avanserte, fiskeoppskrifter HER.

Fiskens dag

I dag feirer vi fiskens dag og det er ikke uten grunn at vi feirer fisken med en egen dag. I flere hundre år var fisk Norges viktigste eksportartikkel, og det er trolig fisken som skapte grunnlaget for landet Norge.

I bloggen min har jeg en egen kategori om fisk og i anledning dagen, legger jeg ut noen smakebiter, som jeg håper vil inspirere deg.

Du finner masse spennende, noen enkle og noen mer avanserte, fiskeoppskrifter HER.

Fiskens dag

I dag feirer vi fiskens dag og det er ikke uten grunn at vi feirer fisken med en egen dag. I flere hundre år var fisk Norges viktigste eksportartikkel, og det er trolig fisken som skapte grunnlaget for landet Norge.

I bloggen min har jeg en egen kategori om fisk og i anledning dagen, legger jeg ut noen smakebiter, som jeg håper vil inspirere deg.

Du finner masse spennende, noen enkle og noen mer avanserte, fiskeoppskrifter HER.