Wienersnitsel blir brukt mye, både i Sveits, Østerrike og Tyskland. Mange av oss husker den vel som veikro- og kafémat fra barndommen.
Uansett, når den er riktig laget, smaker den nydelig, så hvorfor ikke prøve den i dag?
Du finner oppskrift her.
Mat, drikke, reiser og interiør
Wienersnitsel blir brukt mye, både i Sveits, Østerrike og Tyskland. Mange av oss husker den vel som veikro- og kafémat fra barndommen.
Uansett, når den er riktig laget, smaker den nydelig, så hvorfor ikke prøve den i dag?
Du finner oppskrift her.
Wienersnitsel blir brukt mye, både i Sveits, Østerrike og Tyskland. Mange av oss husker den vel som veikro- og kafémat fra barndommen.
Uansett, når den er riktig laget, smaker den nydelig, så hvorfor ikke prøve den i dag?
Du finner oppskrift her.
Sankthans er en kirkelig høytid til minne om døperen Johannes’ fødsel, som feires 24. juni hvert år. Den var en helligdag i Norge inntil 1770. Dagen er oppkalt etter døperen Johannes.
I Norge knyttes sankthans til en tradisjonell, hedensk markering av sommersolverv og midtsommer. Særlig sankthansaften feires som en folkelig, ikke-religiøs sommerfest kvelden 23. juni, mange steder med store sankthansbål hvis været tillater det. Midtsommer feires på liknende vis flere steder i Europa. Bålbrenningen skal fordrive onde ånder og har røtter tilbake til 400-tallet, da de kirkelige og de hedenske tradisjonene ble slått sammen til en folkefest.
Vi liker å feire med rømmegrøt og spekemat. Du finner oppskrifter her.
Sankthans er en kirkelig høytid til minne om døperen Johannes’ fødsel, som feires 24. juni hvert år. Den var en helligdag i Norge inntil 1770. Dagen er oppkalt etter døperen Johannes.
I Norge knyttes sankthans til en tradisjonell, hedensk markering av sommersolverv og midtsommer. Særlig sankthansaften feires som en folkelig, ikke-religiøs sommerfest kvelden 23. juni, mange steder med store sankthansbål hvis været tillater det. Midtsommer feires på liknende vis flere steder i Europa. Bålbrenningen skal fordrive onde ånder og har røtter tilbake til 400-tallet, da de kirkelige og de hedenske tradisjonene ble slått sammen til en folkefest.
Vi liker å feire med rømmegrøt og spekemat. Du finner oppskrifter her.
Sankthans er en kirkelig høytid til minne om døperen Johannes’ fødsel, som feires 24. juni hvert år. Den var en helligdag i Norge inntil 1770. Dagen er oppkalt etter døperen Johannes.
I Norge knyttes sankthans til en tradisjonell, hedensk markering av sommersolverv og midtsommer. Særlig sankthansaften feires som en folkelig, ikke-religiøs sommerfest kvelden 23. juni, mange steder med store sankthansbål hvis været tillater det. Midtsommer feires på liknende vis flere steder i Europa. Bålbrenningen skal fordrive onde ånder og har røtter tilbake til 400-tallet, da de kirkelige og de hedenske tradisjonene ble slått sammen til en folkefest.
Vi liker å feire med rømmegrøt og spekemat. Du finner oppskrifter her.
Sankthans er en kirkelig høytid til minne om døperen Johannes’ fødsel, som feires 24. juni hvert år. Den var en helligdag i Norge inntil 1770. Dagen er oppkalt etter døperen Johannes.
I Norge knyttes sankthans til en tradisjonell, hedensk markering av sommersolverv og midtsommer. Særlig sankthansaften feires som en folkelig, ikke-religiøs sommerfest kvelden 23. juni, mange steder med store sankthansbål hvis været tillater det. Midtsommer feires på liknende vis flere steder i Europa. Bålbrenningen skal fordrive onde ånder og har røtter tilbake til 400-tallet, da de kirkelige og de hedenske tradisjonene ble slått sammen til en folkefest.
Vi liker å feire med rømmegrøt og spekemat. Du finner oppskrifter her.
Laks med pesto smaker ekstra nydelig på sommeren, synes jeg.
Laksen kan enten tas i stekepanna, eller legges i grillbakke på grillen.
Beregn 180 – 220 g laks per person. Smør den inn med pesto, dryss over reven parmesan og stek den i stekepanne med lokk, eller i bakke på grillen med lokk. Pass på at den ikke blir tørr.
1 potte persille
2 finhakkede fedd hvitløk
1 lite glass kapers
2 finstrimlede vårløk
1 dl sitronolje
2 dl mangoeddik
1 dl olivenolje
1 kg poteter, helst kokefaste
Alt røres godt sammen og står og hviler i romtemperatur mens du koker potetene. Del potetene i mindre biter (om de ikke har kokt i stykker av seg selv). Bland inn gremolataen og server med valgfrie grønnsaker. Jeg har stekt deilige solmodne tomater til.
Du finner flere deilige oppskrifter med fisk her
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.
Søtpotet- og marshmallowpai er en mektig dessertt, så en liten bit til hver er nok. Toppen blir deilig sprø og er min favorittdel av denne paien.
Pecanbunn:
3 dl hvetemel
90 g pekannøtter
3 ss melis
1 klype salt
60 g smør i terninger
1 dl isvann
Kjør mel, pekannøtter, melis og salt i en food processor. Tilsett smør og kjør massen sammen til smøret er på størrelse med erter, før du tilsetter vannet og kjør videre til deigen begynner å henge sammen. Tilsett mer vann om nødvendig. Sett den kaldt i minimum 30 minutter, før den trykkes ut i en paiform.
Fyll:
1 liten, kokt søtpotet uten skall
1 klype kanel
2 dl sukker
1 klype kardemomme
1 klype ingefær
2 egg
2,5 dl fløte
250 g marshmallows
Kjør søtpotet, sukker og krydder til en jevn masse i en food processor. Tilsett egg og fløte og kjør videre til du har en fin, jevn masse.
Hell fyllet opp i bunnen og sett paien midt i ovnen på 190 grader i ca. 35 minutter. Fyllet skal så vidt ha satt seg. Avkjøt paien helt.
Legg tett i tett med marshmallows på toppen av paien. Sett den i ovnen på 250 grader under grillelementet i 1-2 minutter. Følg godt med, så ikke marshmallowsen blir brendt, for dette går fort.
Serveres med krem eller hjemmelaget is, som du finner oppskrift på her
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook
Sjokoladeterrin med mørk og hvit sjokolade med friske bær og jordbærcoulis er flott selskapsmat. Du finner oppskrift på mørk sjokoladeterrin HER.
Den lyse terrinen finner du oppskrift på HER.
Coulis:
200 g jordbær
50 g melis
1 ss limesaft
Jordbær og melis kjøres med en blender den er en jevn blanding. Smak til med lime og tilsett ev. mer melis. Sil coulisen gjennom en sikt. Sett kaldt til servering.
Pynt med friske bær, urter og noe sprøtt.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.
Minas minisuksessterter er lekre og smaker nydelig. Det kan være koselig å servere i porsjonsformer, i stedet for å sette en hel kake på bordet. Denne oppskriften gir 12 minikaker.
Bunnene:
4 eggehviter
100 g melis
175 g mandler
1/2 ts bakepulver
Smør ildfaste porsjonsformer med smør. Kjør mandlene til mel i en foodprosessor eller mal dem med kvern.
Pisk eggehvitene og melisen til stiv marengs i en kjøkkenmaskin. Bland forsiktig inn mandelmelet med en slikkepott til en jevn røre. Det er viktig å beholde luften i marengsen.
Hell røren i formene og stek midt i ovnen på 160 grader i 25-30 minutter eller til kakene er gjennomstekt, før du avkjøler dem.
Kremen:
4 eggeplommer
100 g sukker
2 ts vaniljesukker
1.5 dl fløte
1 klype salt
150 g smør, romtemperert
Piske sammen eggeplommer, sukker, vaniljesukker, fløte og salt i en kjele. Varm opp på middels varme, mens du rører hele tiden, så kremen ikke svir seg. La det så vidt småkoke under røring i noen minutter, til kremen tykner. Hell kremen over i bollen til kjøkkenmaskinen og la den bli helt kald.
Tilsett romtemperert smør og pisk kremen godt sammen på middels hastighet. Kremen skal være myk og luftig. Sprøyt kremen på kakene i ønsket mønster.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.