Den veldig gode fiskesausen til mamma

Den veldig gode fiskesausen til mamma passer til stort sett all slags fisk. Om du ikke har fiskekraft, kan du bruke vann og fond, eller vann og fiskebuljongterning.

1 gulrot i små terninger

2 hvitløksfedd, finhakket

2 vårløk, finstrimlet

1 ss smør

1 dl hvitvin

2,5 dl fiskekraft

1/2 boks rømme

1 ts safran

Fres gulrot, hvitløk og vårløk i litt smør, tilsett hvitvin og kok ned til halv væskemengde. Tilsett fiskekraft, rømme og safran. Kok opp, server og kos dere.

Den veldig gode fiskesausen til mamma
Den veldig gode fiskesausen til mamma

Du finner flere spennende sausoppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Diabetesvafler

Diabetesvafler er laget uten sukker og kan spises av diabetikere.

50 g smeltet smør

4 egg

100 g sukrin gold

280 g hvetemel

1/2 ts bakepulver

1/2 ts vaniljeekstrakt

1 ts kardemomme

5 dl melk

Rør sammen det tørre og lag en grop i midten. Tilsett melk, egg og smør i midten og rør inn det tørre litt og litt, til du har en jevn røre. La røren svelle i kjøleskapet i minst 15 minutter, gjerne lenger.

Stekes i vaffeljern og serveres med rømme og sukkerfritt syltetøy.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Moules frites – blåskjell med pommes frites

Moules frites – blåskjell med pommes frites er vanlig i både Frankrike, Luksemburg og Belgia og jeg synes det er en fin måte å servere blåskjell på. Denne oppskriften er passe til 4 pers.

 

2 kg ferske blåskjell

2 dl hvitvin

6 båt hakket hvitløk

2 finhakkede løk

1 finstrimlet purre

6 ss olivenolje

2 ss hakket bladpersille

Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg selv om du kakker på dem og skjell som er skadet.

 

Fres finhakket løk og hvitløk i olivenolje i en gryte. Tilsett blåskjell, purre og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.

Bland inn persille og server med pommes frites og hjemmelaget aioli.

Du finner oppskrift på pommes frites her.

Aioli kan kjøpes ferdig, men er veldig enkelt og morsomt å lage selv. Du finner oppskrift her.

Her kan du se hvor enkelt det kan gjøres 😊

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Eggerøre – eggehakk

Eggerøre eller eggehakk tror jeg nesten ikke jeg kjenner noen som ikke liker. Det smaker godt, både til frokost, lunsj, spekemat og til røkelaks. Det er veldig enkelt å lage også.

6 egg

6 ss fløte eller melk

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts pepper

2 ss finhakket gressløk

Visp alle ingrediensene til eggerøre sammen og stek på middels varme i 1 ss smør, til det begynner å bli en fast masse. Eggerøre smaker best varm, men fungerer helt fint kald også.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Diabeteskake med peanøtter

Diabeteskake med peanøtter er lettvinn å lage og skal ikke stekes. Den smaker godt, også for personer som ikke er diabetikere.

110 gram peanøtter

60 gram havregryn

50 g meierismør

30 gram sukkerfri sjokolade

2 ss sukrin gold

Hakk sjokoladen i biter. Smelt smøret, tilsett sukrin gold og rør det sammen. Ta kjelen av platen og smelt sjokoladen i smøret. Hakk peanøtter og havregryn til en fin masse i foodprosessor og bland sammen med smørblandingen. Fordel i en liten form, ca 10 x 15 cm.

Kremen:

2 dl fløte

4 ss sukrin gold

100 g smør

Peanøtter til pynt

Maldonsalt

Smelt smøret, tilsett sukrin gold og fløte og la det koke på svak varme til det tykner ca. 30 min. Rør av og til. Hell karamellen over i formen og strø på peanøtter og maldonsalt.

Sett kaka i fryseboksen i en time før den serveres.

Diabeteskake med peanøtter
Diabeteskake med peanøtter

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Morell- og kirsebærsaus til kjøtt

Morell- og kirsebærsaus til kjøtt er nydelig til and, all slags vilt, svin og storfe.

1 glass hermetiske kirsebær

1 glass hermetiske moreller

2 kanelbark

100 g sukker

2 ss revet frisk ingefær

2 ss sennep

4 dl kraft, ev. vann og fond

2 appelsiner, saft og skall av

Brun maisennajevner

2 ts salt

1 ts pepper

Morell- og kirsebærsaus til kjøtt
Morell- og kirsebærsaus til kjøtt

Hell kirsebær og moreller i en kjele og kok opp. Tilsett kanel, sukker, ingefær, sennep, saft og revet skall av appelsin. La sausen koke i 1 time uten lokk. Klem på bærene, så de blir myke og godt innkokte. Sil av bærene og kanelbarken, rør inn maisennajevner, til konsistensen er fin. Smak til med salt og pepper.

Du finner flere spennende sausoppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Bretagnesaus

Bretagnesaus smaker godt til mye forskjellig, f.eks. kylling, kalkun og svin. Om du har smakt bretagnesaus fra pose, vil du bli overrasket over hvor mye bedre den hjemmelagde smaker.

1 liten rødløk, finhakket

1/2 paprika, finhakket

6 sherrytomater

3 dl fløte

3 ss crème fraiche

2 ts estragon

3 ts paprikapulver

2 ss kyllingfond

2 fedd hvitløk, finhakket

Fres løken i litt smør. Tilsett paprika og tomater og la det kose seg på svak varme i ca. 15 min.

Jevn blandingen med en stavmikser. Tilsett crème fraiche, fløte, estragon, paprikapulver, hvitløk, og fond. La det småkoke noen minutter, rør av og til. Smak til med salt og pepper.

Bretagnesaus
Bretagnesaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kryddersmør

Kryddersmør kan varieres i nesten det uendelige og er deilig som tilbehør til f.eks. bakt potet, biff og all slags grillmat. Her har jeg trykket smøret ned i pepperkakeformer, men det går også fint å ha det i en liten bolle, eller lage pølse av det i plastfolie.

100 g romtemperert smør

2 cm hvitløk fra tube

2 ts grillkrydder ev. peppermix eller annen smak du ønsker. Det smaker også godt med finhakkede urter i.

Bland alt godt sammen, legg over i ønsket form og sett kaldt til litt før det skal brukes.

Kryddersmør
Kryddersmør

 

Du finner spennende sausoppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Hjemmelaget kjøttpudding- mye bedre enn den du kjøper i butikken

Hjemmelaget kjøttpudding er mye bedre enn den du kjøper i butikken. Du har sikkert smakt den stusselige kjøttpuddingen du får kjøpt ferdig i matbutikken. Prøv heller denne hjemmelagde varianten og du vil oppleve en helt ny verden.

600 g karbonadedeig

1 finhakket paprika

1 finhakket løk

2 ts salt

2 sammenpiskede egg

3 dl melk

1 ts muskat

1 ts pepper

1,5 ss potetmel

1 pakke tørrsaltet bacon i skiver

Elt alt, bortsett fra baconet, godt sammen og hell det i brødform. Legg på 1 pakke tørrsaltet bacon i skiver og stek kjøttpuddingen i vannbad på 180 grader i 1 time.

Hjemmelaget kjøttpudding
Hjemmelaget kjøttpudding før steking

Hjemmelaget kjøttpudding serveres med brun saus og poteter i ønsket form, her hadde jeg kokte poteter etter gårsdagens middag, som jeg har skjært i skiver, krydret og stekt i smør i langpanna på 200 grader.  Grønnsakene kan også varieres. Kraften som skilles ut fra puddingen under steking, bruker jeg alltid i den brune sausen.

Hjemmelaget kjøttpudding
Hjemmelaget kjøttpudding

Du finner oppskrift på gammeldags brun saus HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Datshi – chhurpi – durkha – chogo

Datshi – chhurpi – durkha – chogo er myk ost, laget av geit, ku- eller yakmelk, fra Bhutan og Nepal. Den finnes i en hard og en myk versjon. Den myke kan minne om ricotta og du kan enkelt lage den selv.

1 liter melk, økologisk

3 ss sitronsaft

3 ss yoghurt naturell

Salt og pepper

Kok opp melken og tilsett sitronsaft og yoghurt. Rør i blandingen og la det koke et minutt, til du ser at melken har skilt seg. Hvis ikke melken skiller seg så prøv med litt mer sitron og yoghurt. Sil blandingen gjennom et rent klede/kjøkkenhåndkle og la det renne godt av seg.

Bland osten med ønskede smakstilsetninger og smak til med salt og pepper. Sett paneer kaldt til den skal brukes.

Datshi - chhurpi - durkha - chogo
Datshi – chhurpi – durkha – chogo

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.