Reker fortjener vel også sin egen dag og i USA feirer de den 29. april. Det finnes ca. 2800 rekeslag i verden og de brukes til en mengde forskjellige matretter. Du finner noen av dem, i tillegg til masse andre skalldyrretter, HER.
Mat, drikke, reiser og interiør
Reker fortjener vel også sin egen dag og i USA feirer de den 29. april. Det finnes ca. 2800 rekeslag i verden og de brukes til en mengde forskjellige matretter. Du finner noen av dem, i tillegg til masse andre skalldyrretter, HER.
Reker fortjener vel også sin egen dag og i USA feirer de den 29. april. Det finnes ca. 2800 rekeslag i verden og de brukes til en mengde forskjellige matretter. Du finner noen av dem, i tillegg til masse andre skalldyrretter, HER.
I USA har de en dag fir det meste og 19. april er den nasjonale hvitløksdagen.
Hvitløk skal ha en bakteriedempende effekt og skal også ha en positiv virkning på kolesterol. I tillegg sier gamle kjerringråd at den skal kurere vorter, få håret til å vokse og gjøre deg immun mot pest. Nesten merkelig at USAs forrige president ikke foreslo det som behandling mot korona.
Uansett, jeg synes dette er en fin dag å promotere deilig mat med hvitløk på. Du finner masse spennende HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.
I USA har de en dag fir det meste og 19. april er den nasjonale hvitløksdagen.
Hvitløk skal ha en bakteriedempende effekt og skal også ha en positiv virkning på kolesterol. I tillegg sier gamle kjerringråd at den skal kurere vorter, få håret til å vokse og gjøre deg immun mot pest. Nesten merkelig at USAs forrige president ikke foreslo det som behandling mot korona.
Uansett, jeg synes dette er en fin dag å promotere deilig mat med hvitløk på. Du finner masse spennende HER.
I USA har de en dag fir det meste og 19. april er den nasjonale hvitløksdagen.
Hvitløk skal ha en bakteriedempende effekt og skal også ha en positiv virkning på kolesterol. I tillegg sier gamle kjerringråd at den skal kurere vorter, få håret til å vokse og gjøre deg immun mot pest. Nesten merkelig at USAs forrige president ikke foreslo det som behandling mot korona.
Uansett, jeg synes dette er en fin dag å promotere deilig mat med hvitløk på. Du finner masse spennende HER.
I USA har de en dag fir det meste og 19. april er den nasjonale hvitløksdagen.
Hvitløk skal ha en bakteriedempende effekt og skal også ha en positiv virkning på kolesterol. I tillegg sier gamle kjerringråd at den skal kurere vorter, få håret til å vokse og gjøre deg immun mot pest. Nesten merkelig at USAs forrige president ikke foreslo det som behandling mot korona.
Uansett, jeg synes dette er en fin dag å promotere deilig mat med hvitløk på. Du finner masse spennende HER.
Prinsessekake smaker nydelig og ekstra godt med friske bær. Du kan variere med andre bær også, som du vil, f.eks. rips og solbær.
1/2 pk gjær
50 g smør
2,5 dl melk
2 ts malt kardemomme
6 dl hvetemel
½ ts salt
2 dl blåbær
2 dl bringebær
2 dl vaniljekrem
1 egg
melisglasur
blåbær
bringebær
Lag vaniljekrem selv eller kjøp ferdig.
Smelt smør, tilsett melk og varm til 37 grader. Elt sammen mel, gjær, kardemomme, salt og melkeblandingen.
Dekk til deigen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, på et lunt sted. Smør en stor kakeform. Kjevle ut 1/3 av deigen til en rund bunn og legg den over i kakeformen. Kjevle resten av deigen til et rektangel på ca. 30 x 40 cm. Smør på vaniljekremen og dryss over bær. Rull sammen leiven og skjær i 3 cm tykke skiver. Legg skivene oppå vaniljekremen i kakeformen med snittflaten opp. Dekk til med klede og etterhev i minst 45 min. til 1 time. Pensle kaken med egg, og stek den på nederste rille ved 180 grader i 40 – 50 minutter. Følg med under stekingen, så den ikke blir for mørk. Dekk ev. med bakepapir. Avkjøl kaken på rist. Dekorer kaken med melisglasur og friske bær.
Pæredessert med pisang ambon og after eight er enkel å lage. Jeg fant oppskriften i en reklame for en matklubb for over 30 år siden.
1 boks hermetiske pærer
2 dl pisang ambon (likør)
1 pk after eight
Legg pærene i en ildfast form. Hell på pisang ambon. Legg en after eight på hver pære. Sett langt ned i ovnen på 200 grader til sjokoladen har smeltet litt. Serveres med vaniljeis eller litt krem.
Du finner oppskrift på vaniljeis HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.
Helstekt kylling med preserverte sitroner og potetstabler er en typisk middelhavsrett. Helsteking av kylling gir et saftig og godt resultat. I denne oppskriften bruker jeg preserverte sitroner, men om du ikke har laget/får tak i det, kan du bruke friske sitroner. Oppskriften er passe til 4 personer.
1 kylling på ca. 1,5 kg
4 preseverte sitroner i båter
1 ts salt
1 ts pepper
4 ss finhakket persille
2 ss smør, halvsmeltet
1 finhakket fedd hvitløk
1 liten bunt persille (hel)
4 gulrøtter i skiver
1 lite glass oliven
2 løk i strimler
1 pk sopp i skiver
2 finhakkede fedd hvitløk
20 minitomater, delt i to
2 dl kyllingkraft, ev. vann og fond eller terninger
1 ss persille til å strø over til slutt
Tørk av kyllingen med tørkepapir. Bland smør, 2 ss finhakket persille, salt og pepper. Løsne skinnet på kyllingen med fingrene og dytt inn smørblandingen. Bland 2 ss sitronsaft, 2 ss finhakket persille, hvitløk, salt og pepper og gni inn kyllingen med blandingen. Fyll kyllingen med hele persillestilker og båter med sitron.
Bind sammen beina med litt hyssing.
Hell kyllingkraft i bunnen på en ildfast form. Legg på sitronbåter, løk, hvitløk, tomater, oliven og sopp. Legg på kyllingen og stek i ovnen på 180 grader i ca. 1,5 time. Om du bruker termometer, skal det settes i den tykkeste delen av brystet. Kyllingen er ferdig stekt når termometeret viser 68 grader, eller når låret lett løsner fra skroget. La kyllingen hvile noen minutter før den skjæres opp.
Dryss over finhakket persille.
Serveres med valgfrie poteter. Jeg har brukt potetstabler, som du finner oppskrift på HER.
Du finner mange spennende og varierte kyllingoppskrifter fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.
Suppebrød med potet er laget av durumhvete, som også kalles for hardhvete. Det er en italiensk meltype som har et naturlig større innhold av gluten og proteiner enn vanlig hvetemel. Dette melet har evnen til å ta opp mer fuktighet og gir et lettere og luftigere resultat.
25 g gjær
3 dl lunkent vann
1 ts salt
1 ts sukker
500 g fint durummel
1 ss olivenolje
Fyll:
2,5 dl ricotta
2 finhakkede fedd hvitløk
2-3 poteter
Olivenolje
Rosmarin
Flaksalt
100 g reven mozzarella
Elt sammen deigen og form den til en kule. Skjær et kryss på midten og la den heve til dobbel størrelse. Kjevle deigen ut i en oval fasong, legg den på bakepapir på en stekeplate og pensle den med olivenolje. La deigen heve i 30 minutter.
Bland ricotta og hvitløk og smør det ut over bunnen. Skjær potetene i tynne skiver, med en mandolin eller ostehøvel, og fordel dem over deigen. Strø over rosmarin, salt og reven ost i et jevnt lag.
Drypp over litt olje og stek på 200 grader i 25-30 minutter. Server suppebrød med potet lunken.
Du finner flere spennende potetvarianter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.