Agurksalat med asiatisk vri

Agurksalat med asiatisk vri passer perfekt til mange asiatiske fiskeretter. Den er kjekk å bruke når du skal ha gjester, siden du gjerne kan lage den klar flere timer i forveien og bare sette den på bordet når gjestene kommer.

1/2 – 1 slangeagurk, avhengig av størrelsen

2 dl vann

1/2 dl eddik

2 ss soyasaus

1 ts reven ingefær

1 ss sukker

1/2 ts pepper

Bland vann, eddik, soyasaus, ingefær, sukker og pepper. Skjær agurken i tynne skiver. Jeg bruker ostehøvel, som gjør det enkelt og skivene blir flotte og jevntykke. Legg agurken i eddikblandingen og la det stå og trekke i kjøleskapet i minimum 1 time.

Agurksalat med asiatisk vri
Agurksalat med asiatisk vri

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Poke bowl med kylling

Poke bowl er en rett som kommer fra Hawaii. Den serveres oftest med ris i bunnen og rå fisk i terninger, men jeg liker veldig godt konseptet og her har jeg laget en variant med kyllingbryst. Oppskriften er til 1 person, så det er enkelt å gange opp, så du kan servere poke bowl til så mange du ønsker.

1 kyllingbryst person, saltet, pepret og brunet i litt smør

1/2 løk i strimler, brunet i litt smør

2 never spinat, dampet i en blanding av smør, vann og kyllingfond

1/2 vårløk i strimler

1/2 rød paprika i strimler

50 g shitakesopp (eller aromasopp) i skiver og brunet i litt smør

Superris, laget etter anvisning på pakken, men med dobbel mengde vann + 1 ts kyllingfond

1 ss sesamfrø, ristet i tørr panne

Poke saus (kikkoman har en ferdig saus) – mengde etter eget ønske

Legg superris i bunnen av en bolle. Dander de andre ingrediensene rundt. Dryss over sesamfrø. Server poke bowl med poke saus, som helles over, før alt blandes.

NAM!

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Appelsinsaus til kylling eller and

Appelsinsaus til kylling eller and passer perfekt til fjærkre og er enkel å lage.

1 ss smør

1 fedd finhakket hvitløk

3/4 l appelsinjuice

1 finhakket løk

3 ss brunt sukker

1 ss kyllingfond

Maizenna

1 ts estragon

50 g smør

Blank løken og hvitløken i smør. Det skal ikke bli brunt. Tilsett sukker, fond og juice. La det koke ned til 1/3 av væskemengden. Sil av så du får en fin, jevn sjy. Tilsett estragon og jevn med maisenna til passe sausekonsistens. Rett før servering tilsettes smør, så sausen blir blank og fin.

Appelsinsaus til kylling eller and
Appelsinsaus til kylling eller and

Du finner flere spennende sausoppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Grove rundstykker

Grove rundstykker er både sunt og godt og det er heller ikke så vanskelig å lage. Jeg pleier å bake mange når jeg først er i gang, halvsteker noen av dem og putter i fryseren til senere.

1,2 kg hvetemel

100 g kruskakli

100 g havregryn

50 g linfrø

100 g solsikkekjerner

50 g hvete helkorn

100 g grov sammalt rug

350 g yoghurt

3 egg

200 g smør

2 ts salt

Del smøret i terninger på ca. 2 x 2 cm. Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt i ca. 10 min.

Hev til dobbel størrelse ca 3 timer. Bak ut rundstykkene i ønsket størrelse. Legg under et kjøkkenhåndkle og etterhev dem i ca 2 timer.

Stek på 225 grader i ca. 15 minutter, på midterste rille.

Legg på rist for avkjøling. Smør rundstykkene med melk når du tar dem ut av ovnen.

Grove rundstykker
Grove rundstykker

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Norge: Lunsj på Hundholmen Brygghus & Gastropub, Bodø

Vi har heldige med været i Bodø. Å sitte ute, kortermet, i strålende vær på Hundholmen Brygghus & Gastropub i Bodø er godt for sjelen. Vi hadde et par timer til vi måtte ombord på Hurtigruten og videre til Svolvær. Restaurantatmosfæren var avslappet og selvfølgelig kom vi i snakk med de som satt ved nabobordene.

Jeg valgte en laks & sesamsalat, som var en soya og yuzu marinert Saltenlaks med avokado,

sesamfrø, mango, salat, appelsin og chilimajones. Det smakte deilig og siden det var lunsj, var det fint at jeg ikke ble så stappmett.

Mannen min valgte Hundholmens burger, med modnet cheddar, sylta agurk,

grillet og varmrøkt bacon og pommes bistro. Jeg måtte snike meg til en smak av potetene og det er nok den beste pommes fritesen jeg har smakt.

 

Burgeren smakte visst også godt, i følge mannen min.

Med den varierte menyen, vil jeg si at de stolt kan kalle seg en gastropub.

 

Du finner flere av mine reiser og restaurantbesøk HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

USA: Lunsj på flyplassen i Honolulu, Hawaii – PGA Tour Grill

Mens vi ventet på flyvningen til Seattle, fant vi denne restauranten på flyplassen.

Jeg bestilte pulled pork og det var en heller trist affære. Kjøttet var tørt og smakte lite og potetchipsen var ikke sprø. Om du skal spise på denne flyplassen, håper jeg det finnes bedre steder enn dette.

 

Du finner flere av mine reiser og restaurantbesøk HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Ertepuré – en skikkelig grønn en

Ertepuré – en skikkelig grønn en, er lett å lage og smaker godt. Den passer til både kjøtt- og fiskeretter.

1 pose frosne erter

100 g smør

1 fedd hvitløk

Kok ertene i smør og finhakket hvitløk til de er møre. Kjør blandingen jevn med en blender. Smak til med salt og pepper.

 

Ertepuré - en skikkelig grønn en
Ertepuré – en skikkelig grønn en

 

Du finner deilige oppskrifter med ertepuré HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Pulled hjortenakke

Pulled hjortenakke er norsk tradisjonskjøtt brukt som fast food. Om du er så heldig å få tak i en hjortenakke, finnes flere muligheter enn å lage kjøttdeig og koke kraft på den. Jeg serverer den med hjemmelagde burgerbrød og coleslaw og synes det smaker fortreffelig.

 

1 hjortenakke smøres inn med en blanding av:

4 ss brunt sukker

2 ss dijonsennep

2 ts paprikapulver

1 ts chilipulver

4 ts liquid smoke

Salt og nykvernet pepper

Legg nakken i en ildfast form og sett den i ovnen på 220 grader i 30 minutter. Hell på 5 dl vann, dekk formen med aluminiumsfolie og skru ned ovnen til 100 grader i to døgn. Du leste ikke feil. Jeg forsøkte etter ett døgn, men da er den fortsatt seig.

Før servering rives kjøttet fra hverandre med to gafler og blandes med kraften fra stekingen og en god barbequesaus.

Du kan kjøpe ferdige burgerbrød, men du finner oppskrift på nydelige, hjemmebakte burgerbrød HER.

Coleslawoppskriften min finner du HER.

Pulled hjortenakke
Pulled hjortenakke

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Tyskland: Matmarked i Hannover

Hannover har flere spennende matmarkeder å by på. Vi har vært i Markthalle, som er et 125 år gammelt marked, på 2230 kvm. Det er merkbart at markedet befinner seg i Tyskland, med masse spennede produkter, laget av svinekjøtt.  

 

På dette markedet kan du finne pølser og pateer for enhver smak. Du får kjøpt ferdig kraft og supper i plastbokser.

Du får også et stort utvalg salater og spennende pålegg.

Ostediskene flommer over av spennende smaker, med tilhørende lukter.

Om man spør, får man en liten smakebit, så man vet hva man kjøper.

Spekematen både ser deilig ut og smaker helt fantastisk.

Grønnsaksdiskene bugner med et stort utvalg av friske og fristende varer.

Det finnes utallige varianter av tørket og fersk pasta. Noen steder produseres den mens du ser på og det er også sitteplasser, så du kan bestille deg et lite måltid med et lite glass vin til.

Om du skal til Hannover, kan jeg anbefale dette markedet. Det er et perfekt sted, om du først vil kikke litt og deretter avslutte med en deilig, nylaget lunsj.

 

Du finner flere av mine reiser og restaurantbesøk HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Hjemmelaget potetsalat

Hjemmelaget potetsalat smaker mye bedre enn ferdigkjøpt og det er både kjapt og enkelt å lage.

Kok 1 kg kokefaste poteter. Om de er fine i skallet, er det ikke nødvendig å skrelle dem. Hell av vannet og del dem i terninger når de er kalde nok til å ta i.

1 boks rømme

1 pose majones

4 ss agurkmiks

2 finstrimlede vårløk

2 ss sitronsaft

salt og pepper

Bland sammen rømme, majones, agurkmiks, vårløk og sitron. Smak til med salt og pepper. Tilsett potetene. Nesten like enkelt som å kjøpe ferdig, men smaker veldig mye, mye bedre.

 

Hjemmelaget potetsalat
Hjemmelaget potetsalat

 

Du finner flere spennende potetvarianter HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.