Spicy, tomatisert laksesuppe

Spicy, tomatisert laksesuppe fiskesuppen varmer godt en sen høst eller vinterkveld. Du kan gjøre den sterkere eller mildere ved å tilsette mer eller mindre chili.

1 finhakket løk

2 finhakkede fedd hvitløk

1 pk aromasopp

1 boks hakka tomater

10 minitomater

7,5 dl vann

5 ss fiskefond

3 laurbærblader

1 cm finhakket ingefær

3 gulrøtter i terninger

1 finhakka chili

1/2 finsstrimlet purre

1 ss brunt sukker

1 neve finhakket bladpersiller

400 g laks i terninger

Salt og pepper

Løk og hvitløk freset i smør. Tilsett soppen og la det frese i noen minutter til. Tilsett hakka tomater, minitomater, ingefær, sukker, vann, fond, laurbær, chili, gulrøtter og purre. La det koke i 1 time.

Tilsett persille og laks og la det trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Serveres med godt brød.

Spicy, tomatisert laksesuppe
Spicy, tomatisert laksesuppe

 

Du finner flere velsmakende supper, både tradisjonelle og mer uvanlige, fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Fiskens dag

I dag feirer vi fiskens dag og det er ikke uten grunn at vi feirer fisken med en egen dag. I flere hundre år var fisk Norges viktigste eksportartikkel, og det er trolig fisken som skapte grunnlaget for landet Norge.

I bloggen min har jeg en egen kategori om fisk og i anledning dagen, legger jeg ut noen smakebiter, som jeg håper vil inspirere deg.

Du finner masse spennende, noen enkle og noen mer avanserte, fiskeoppskrifter HER.

Fiskens dag

I dag feirer vi fiskens dag og det er ikke uten grunn at vi feirer fisken med en egen dag. I flere hundre år var fisk Norges viktigste eksportartikkel, og det er trolig fisken som skapte grunnlaget for landet Norge.

I bloggen min har jeg en egen kategori om fisk og i anledning dagen, legger jeg ut noen smakebiter, som jeg håper vil inspirere deg.

Du finner masse spennende, noen enkle og noen mer avanserte, fiskeoppskrifter HER.

Fiskens dag

I dag feirer vi fiskens dag og det er ikke uten grunn at vi feirer fisken med en egen dag. I flere hundre år var fisk Norges viktigste eksportartikkel, og det er trolig fisken som skapte grunnlaget for landet Norge.

I bloggen min har jeg en egen kategori om fisk og i anledning dagen, legger jeg ut noen smakebiter, som jeg håper vil inspirere deg.

Du finner masse spennende, noen enkle og noen mer avanserte, fiskeoppskrifter HER.

Fiskens dag

I dag feirer vi fiskens dag og det er ikke uten grunn at vi feirer fisken med en egen dag. I flere hundre år var fisk Norges viktigste eksportartikkel, og det er trolig fisken som skapte grunnlaget for landet Norge.

I bloggen min har jeg en egen kategori om fisk og i anledning dagen, legger jeg ut noen smakebiter, som jeg håper vil inspirere deg.

Du finner masse spennende, noen enkle og noen mer avanserte, fiskeoppskrifter HER.

Kyllingsalat med krutonger

Kyllingsalat med krutonger er en mettende salat, med smak fra Middelhavslandene.

4 kyllingfileter

2 ts tzatzikikrydder

Pepper

Salaten:

1 glass fetaost

1 dl sorte oliven i skiver

2 tomater i terninger

1/2 agurk i terninger

1/2 rødløk i strimler

krutonger med hvitløk

1 neve finhakket bladpersille

Dressing:

1/2 ts oregano

1 dl god olivenolje

1/2 dl balsamico med mango

Salt og pepper

 

Krydre kyllingfileten med gresk krydder og pepper og stek den i litt olje.

Bland alle ingrediensene til salaten. Rør sammen ingrediensene til dressingen. Smak til med salt og pepper.

Legg kyllingen på fat, legg på salaten og risle dressingen over til slutt.

 

Kyllingsalat med krutonger
Kyllingsalat med krutonger

Du finner mange salater fra fjern og nær her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.