Peach Cobbler

Peach Cobbler er en dessert fra USA, og en arv fra de britiske immigrantene på 1800-tallet.

10 halve fersken, hermetiserte

6 ss smør

Røren:

2,5 dl hvetemel
2,5 dl sukker
2 ts bakepulver
1/4 ts salt
2 dl melk
kvernet kanel

Legg smøret i en ildfast form på ca. 20 x 25 cm og sett den i ovnen mens den forvarmes, så smøret smelter, men ikke blir brunt.
Bland sammen mel, sukker, bakepulver og salt i en stor bolle. Rør inn melken, bare til den er blandet. Hell blandingen i pannen, over det smeltede smøret og jevn den til et jevnt lag.
Hell fersken inkl. litt av kraften over røren. Dryss rikelig med kanel over toppen.
Stek på 200 grader i ca. 40 minutter. Server Peach Cobbler lun, sammen med iskrem eller nypisket krem.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Pannekakedagen

Pannekakedagen er alltid tirsdag etter fastelavnssøndag, den samme som feitetirsdag. Pannekaker er mer enn de vanlige vi i Norge ofte spiser etter en tallerken suppe og det lages pannekaker i store deler av verden. Du finner spennende oppskrifter og inspirasjon HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Tartarsaus – remulade – en lettvinn og veldig god variant

Tartarsaus – remulade – en lettvinn og veldig god variant passer til mye, som f.eks. fish n’ chips, roastbiff, cabaret, fiskepinner og annen panert fisk. Den er rørt sammen på et par minutter og smaker veldig godt.

1 pose majones

1 ss agurkmiks

3 ss kapers

1 ts engelsk sennep, eller dijon

Litt finhakket persille

Alt røres sammen og smakes til med salt og pepper.

Tartarsaus - remulade - en lettvinn og veldig god variant
Tartarsaus – remulade – en lettvinn og veldig god variant

 

Du finner flere spennende sausoppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Sjokoladepudding

Sjokoladepudding er en barndomsfavoritt for de fleste. Hjemmelaget sjokoladepudding er enkelt å lage og så mye bedre enn ferdigkjøpt. Denne oppskriften er passe til 6 personer, hvis du serverer 3-retters middag, og 4 storspisere.

4 gelatinplater

3 dl melk

2 dl fløte

50 g sukker

100 g mørk sjokolade i terninger

Kok opp melk, fløte og sukker i en kjele, så sukkeret løser seg opp. Legg gelatinen i kaldt vann i ca. 5 min.

Løft kjelen vekk fra platen og rør inn sjokoladen. Klem vannet ut av gelatinen, og smelt den direkte i den varme blandingen. La blandingen stå til avkjøling i noen minutter.

Hell blandingen i 6 små former, eller en stor form. Sett den i kjøleskapet til puddingen blir stiv i minimum 2 timer.

Server sjokoladepuddingen med vaniljesaus eller litt pisket krem.

Om du vil hvelve sjokoladepuddingen over på et fat og pynte den, dyppes formen i varmt vann for å få puddingen enkelt ut av formen.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Vaniljesaus

Vaniljesaus smaker godt som tilbehør til mye forskjellig, f.eks. sjokoladepudding, gele og eplekake. Hjemmelaget vaniljesaus smaker aller best og det er heller ikke så vanskelig å lage.

4 eggeplommer

2 dl melk

2 dl fløte

50 g sukker

1/2 vaniljestang

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp melk, sukker vaniljestangen og frø fra vaniljestangen, så sukkeret løser seg opp. Om du koker langsomt opp, får du mest vaniljesmak.

Del eggene, så du får eggeplommene i en bolle. Hell melk- og fløteblandingen forsiktig over eggeplommene mens du visper kraftig. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm forsiktig opp, mens du rører. Det må ikke koke denne gangen. Fisk ut vaniljestangen og sett til avkjøling.

Om du vil lage vaniljekrem, kan du blande sausen (når den har blitt kald) med pisket krem fra 1/3 l fløte.

Vaniljesaus
Vaniljesaus

Du finner flere spennende sausoppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Eriks eplegelé

Eriks eplegelé er broderns spesialitet og den smaker helt nydelig. Den kan brukes som pålegg, men passer også perfekt til kjøttretter, som f.eks. and, kylling, biff og vilt.

1 ltr friskpresset eplejuice

1 vaniljestang av god kvalitet

1 ts sukker

1 pose fruktpektin

Varm en kopp vann i en liten kjele til vannet damper. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Bland frø og sukker med en myk kniv på en skjærefjøl. Tilsett vaniljefrøene i det varme vannet og la det trekke i en time. Varm opp eplejuicen til maks 60 grader (høyere varme på eplesaft endrer smaken og gir ikke et like godt fruktig preg). Tilsett fruktpaktin og sil i vaniljevannet, så det meste av frøene kommet med. Rør godt til fruktpektinen er oppløst.

Hell Eriks eplegelé over i egnet form/glass og sett kaldt.

 

Eriks eplegelé
Eriks eplegelé

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Hvit pizza med kalkun og bacon

Hvit pizza med kalkun og bacon er ikke så vanlig, men veldig godt. Jeg anbefaler virkelig å prøve. Den er super når du har kalkunrester.

Start med bunnen. Du finner link til en god oppskrift på pizzabunn her.

100 g bacon

200 g kalkunstrimler

1 rødløk i strimler

2 stilker timian (eller 1 ts tørket)

1 finstrimlet paprika

1 boks ananas

2 stilker oregano (eller 2 ts tørket)

2 finhakkede fedd hvitløk

Salt og pepper

1 beger crème fraiche

Reven ost etter ønske (gjerne vellagret og flere varianter)

Stek kalkunstrimlene. Krydre med litt salt og pepper. Rør sammen creme fraiche, hvitløk, krydder og urter.

Når pizzabunnen er klar, smøres blandingen på. Legg på ost, rødløk, ananas, kalkun og bacon. Riv gjerne litt parmesan over til slutt, før den stekes på full varme midt i ovnen, til den er gyllen og fin.

Hvit pizza med kalkun og bacon
Hvit pizza med kalkun og bacon

 

Du finner over 40 spennende og varierte pizzaoppskrifter her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Crema Catalana

Crema Catalana er det spanske svaret på karamellpudding. Den brukes også i Andorra og kalles crema Andorrana. Den er en perfekt avslutning på et spansk måltid.

2 dl helmelk

2 dl fløte

5 ss sukker

2 kanelbark

Revet skall av 1/2 økologisk, nyvasket appelsin

4 lett sammenpiskede eggeplommer

Litt sukker til karamellisering

Kok opp melk, fløte, sukker, kanelbark og appelsinskall. Det er smart å la det koke opp veldig langsomt, så kanelbarken og appelsinskallet får tid til å gi fra seg mye smak. Avkjøl blandingen litt og rør inn eggeplommene. Sil blandingen over i ildfaste porsjonsformer, som settes i en langpanne. Hell kokende vann i langpannen slik at det står halvveis opp på formene. Stekes i ovnen på 150 grader, til den har stivnet. Det tar ca. 40 minutter Ved servering drysses det på sukker, som karamelliseres med en brûléebrenner. Om du ikke har det, kan du sette formene noen få minutter under grillelementet i ovnen til sukkeret er karamellisert ca. 3 minutter, men da må du passe godt på, så ikke sukkeret blir brent.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kimchi – hurtigvarianten

Kimchi – hurtigvarianten er kjekk i en hektisk hverdag. Kimchi er en viktig del av den koreanske maten og det er ikke alltid jeg tar meg tid til å lage den fra bunnen. Jeg har forsøkt noen ferdige varianter på boks, men synes ikke at noen av dem har smakt godt. Det siste forsøket mitt, var en kimchibase, som jeg ble anbefalt i en asiatisk forretning. Den gjorde at dette ble både enkelt og godt.

1 pose ferdig strimlet gulrot, vårløk og kål

1 glass kimchibase

Rør sammen og sett i romtemperatur, mens du lager resten av måltidet.

 

Kimchi - hurtigvarianten
Kimchi – hurtigvarianten

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Sennep- og karrisaus til kylling, svin og lam

Sennep- og karrisaus til kylling, svin og lam ble til en gang vi hadde lyst på lammekarré, men ikke ønsket en helt standard lammerett. Den ble en suksess og egner seg også til både svin og kylling.

1 eple i små terninger

1 finhakket hvitløk

3 store, finhakkede sjalottløk

1 ss smør

1 ts honning

2 ts karri

1 ss grov sennep

1 ss lammefond

3 dl fløte

Salt og pepper

2 ss finhakket gressløk

Fres sjalottløk, hvitløk og eple i små terninger i smør til det er mykt og blankt. Tilsett honning, karri, sennep, lammefond og fløte. La det koke 10 minutter, før alt kjøres sammen til en jevn saus, med en stavmikser. Smak til med salt og pepper og tilsett gressløk rett før servering.

Sennep- og karrisaus til kylling, svin og lam
Sennep- og karrisaus til kylling, svin og lam

 

Du finner flere spennende sausoppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.