T-benstek med pommes boulangere og bretagnesaus

T-benstek med pommes boulangere og bretagnesaus

 

Pommes boulangere:

1,5 kg poteter

3 store løk hakket

3 fedd hvitløk, finhakket

Bladene fra 1 neve timian

7 dl kyllingkraft

75 g smør + litt til å smøre formen med

2 ss olje

Salt og pepper

 

Pommes boulangere

Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver, enten med mandolin, eller med ostehøvel. Smelt litt smør og olje i en stekepanne og brun løken lett, sammen med hvitløken, på lav varme. La det renne av i et dørslag.

Smør en ildfast form og legg poteter, salt, pepper og løk lagvis. Avslutt med et lag poteter, hell på kyllingkraft og fordel resten av smøret over.

Stek på 210 grader i 1 time, til potetene er gjennomstekt og har fått lekker gyllen farge.

 

Bretagnesaus:

1 liten rødløk, finhakket

1/2 paprika, finhakket

6 sherrytomater

3 dl fløte

3 ss crème fraiche

2 ts estragon

3 ts paprikapulver

2 ss kyllingfond

2 fedd hvitløk, finhakket

Fres løken i litt smør. Tilsett paprika og tomater og la det kose seg på svak varme i ca. 15 min.

Jevn blandingen med en stavmikser. Tilsett crème fraiche, fløte, estragon, paprikapulver, hvitløk, og fond. La det småkoke noen minutter, rør av og til. Smak til med salt og pepper.

T-benstek:

Gni t-bensteken med olivenolje, salt og pepper og legg kjøttet på grillen. Grill i ca. 5 minutter på hver side til du har fått en fin grillskorpe på kjøttet. Legg kjøttet over på indirekte varme og grill videre i ca. 10 minutter til det har en kjernetemperatur på 56 grader. La kjøttet hvile i noen minutter, før du skjærer i det.

Server t-benstek med pommes boulangere og bretagnesaus sammen med grønnsaker etter eget ønske, f.eks. asparges, brokkoli eller bomkål.

T-benstek med pommes boulangere og bretagnesaus
T-benstek med pommes boulangere og bretagnesaus

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Happy Hawaiian

Happy Hawaiian er en frisk drink, med en anelse kaffesmak.

3 cl Kahlúa

3 cl Baileys Irish Cream

Ananasjuice

Legg en isbit i et whiskyglass. hell i Kahlúa og Baileys Irish Cream og fyll opp med ananasjuice.

Happy Hawaiian
Happy Hawaiian

 

Du finner mange spennende drinker, både med og uten alkohol her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Rødgrøt med fløte

Rødgrøt med fløte er en ekte dansk sommerklassiker og det smaker kjempegodt med sommerens solmodne bær. Du kan mikse og matche favorittbærene som er i sesong eller som du har i hagen, hvis du er så heldig. Eller du kan bruke frosne bær, avhengig av smak og behag.

Kremfløte ​​passer uimotståelig fint til den friske, søte og lett syrlige grøten med bær. Synes du det blir for mye kan du nyte det med kald melk eller servere den nydelige retten med en kule god vaniljeis. Alt er virkelig deilig.

600 g bær, blandet etter sesong
100 g rabarbra, kuttet i 0,5 cm terninger
3 dl vann
125 g sukker
0,50 vaniljestang
1,50 ss potetmel
1 dl kaldt vann
1 ss sukker, til å strø over grøten
Til servering
2 dl kremfløte

Ha bær, rabarbra, vann, sukker, vaniljestang og den tomme vaniljestangen i en kjele. Rør godt og la det trekke i 30 minutter. Kok opp på middels høy varme og la det småkoke på svak varme i 3-4 minutter. Fjern ev. skum.

Fjern kjelen fra varmen. Rør potetmel ut i kaldt vann og rør deretter blandingen forsiktig inn i den varme grøten. Tilsett litt om gangen til konsistensen er god og gjerne litt rennende, da den stivner videre under avkjølingen.

Hell grøten i en bolle. Dryss sukker på toppen og sett det i kjøleskapet i min. 3 timer, eller til den skal serveres.

Server rødgrøt med fløte, lettpisket krem ​​eller iskrem.

 

Du finner mange spennende og fristende dessertoppskrifter fra fjern og nær her.

Rødgrøt med iskrem
Rødgrøt med iskrem

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Lammefilopai

Lammefilopai er en litt anderledes pai, med sprøstekt filodeig og en nydelig kjøttblanding med varme krydder inni. Den er ikke sterk, men om du ønsker, kan du tilsette finhakket chili. Oppskriften er passe til 6 personer.

800 g lammekjøttdeig

2 rødløk, finhakket

1 glass fetaost i terninger

1 ts spisskummen frø, lett knust

2 ss harissa

1 ts malt kanel

1 pk bladpersille, finhakket

Salt og pepper

1 pk filodeig

Fyll lammefilopai
Fyll lammefilopai

Brun lammefarsen i en stor panne med teflon uten å tilsette smør eller olje. Tilsett løken og stek i noen minutter til, så løken blir blank.

Tilsett krydderet og rør godt sammen, før du rører inn persillen og smaker til med salt og pepper.

For å sette sammen paien, varm ovnen til 190C.

Bunn lammefilopai
Bunn lammefilopai

Pensle halvparten av filoarkene med smeltet smør og legg dem oppa hverandre i bunnen av en smurt, ildfast form. Størrelsen på formen må være slik at filoarkene går oppover kantene på formen.

Lammefilopai før steking
Lammefilopai før steking

Hell i lammefyllet og krøll ett og ett av resterende filoark (omtrent som når du krøller sammen et papirark) og fordel utover toppen. Stek lammefilopaien i 30-35 minutter eller til den er gyllen og sprø.

La paien stå i 10 minutter før du skjærer den i skiver og serverer med yoghurthummussausen og kanskje en salat.

Yoghurthummussaus
Yoghurthummussaus
Yoghurthummussaus:

200 ml naturlig yoghurt
200 g hummus
2 ts harissa

Rør alt sammen og sett kaldt til den skal brukes.

Lammefilopai med salat
Lammefilopai med salat og yoghurthummussaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

 

Perfekt rekesalat til pølser og annen grillmat

Perfekt rekesalat til pølser og annen grillmat er lettvinn å lage om du har rekerester og har lyst på godt pålegg eller tilbehør til pølsene. Om du ikke har ferske eller frosne reker, kan du bruke reker fra lake, men da bør du skylle dem i en sikt eller et dørslag.

1 pose majones

2 ss BBQ-saus

1 ss cognac

1/2 kg pillede reker

Pepper

Bland alt sammen, smak til med pepper og la rekesalaten hvile i kjøleskapet til servering.

Du finner flere spennende og varierte påleggsoppskrifter HER og flere rekesalatoppskrifter HER.

Perfekt rekesalat til pølser og annen grillmat
Perfekt rekesalat til pølser og annen grillmat

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Eple- og pærechutney

Eple- og pærechutney er nydelig tilbehør til kjøttretter. Ordet chutney er indisk, og lages av grønnsaker eller frukt, tilsatt søte og sure elementer og ev. chili.

1 løk, finhakket

2 epler, skrelt og delt i små terninger

2 pærer, skrelt og delt i små terninger

1/2 dl eplesidereddik

1 dl vann

1/2 dl sukker

Salt og pepper

Bland alle ingrediensene i en kjele og la det småkoke til eplene er møre og eple- og pærechutneyen tykner. Kan serveres både lunken eller kald.

Eple- og pærechutney
Eple- og pærechutney

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Yoghurthummussaus

Yoghurthummussaus smaker godt til matretter fra den sørlige og østlige delen av Middelhavet og om du bruker ferdigkjøpt hummus, er den kjapp å lage. Den kan gjerne serveres til meze, som er dette områdets svar på tapas.

200 ml naturlig yoghurt
200 g hummus
2 ts harissa

Rør alt sammen og sett kaldt til den skal brukes.

Yoghurthummussaus
Yoghurthummussaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Ukemeny 24

Ukemeny for uke 24 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.

Mandag: Vietnamesisk kalvebiffsalat
Vietnamesisk kalvebiffsalat
Vietnamesisk kalvebiffsalat
Tirsdag: Luksusterteskjell
Luksusterteskjell
Luksusterteskjell
Onsdag: Thai kylling- og paprikawok
Thai kylling- og paprikawok
Thai kylling- og paprikawok
Torsdag: Hjortekarbonader med potetsalat
Hjortekarbonader med potetsalat
Hjortekarbonader med potetsalat
Fredag: Kyllingsatay
Kyllingsatay
Kyllingsatay
Lørdag:
Forrett: Gresk salat
Gresk salat
Gresk salat
Hovedrett: Gresk pizza
Gresk pizza
Gresk pizza
Dessert: Pistasjis med vanilje
Pistasjis med vanilje
Pistasjis med vanilje
Søndag:
Forrett: Italiensk forrett med argentinske villreker eller scampi
Italiensk forrett med argentinske villreker eller scampi
Italiensk forrett med argentinske villreker eller scampi
Hovedrett: Risotto med tunfisk og pesto
Risotto med tunfisk og pesto
Risotto med tunfisk og pesto
Dessert: Ananas med kokosis og karamellsaus
Ananas med kokosis og karamellsaus
Ananas med kokosis og karamellsaus

Ukemeny for uke 24 er bare et forslag og du finner masse andre spennende oppskrifter HER.

Du finner flere menyer HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Logo liten

 

Minas cupcakes med blåbær og jordbær

 Minas cupcakes med blåbær og jordbær smaker friskt og deilig og passer like godt til dessert, som til kaffen.
Den eldste beskrivelsen av cupcakes var i 1796, da Amelia Simmons skrev en oppskrift på «en lett kake å bake i små kopper»  i American Cookery.
Cupkakes smaker godt, enten som kos til kaffen, eller som dessert, med is til. Disse lagde vi på hytta i sommer og vi hadde ikke cupcakeformer, så vi brukte noen små, ildfaste former i stedet 😃

Oppskriften gir ca. 12 cupcakes.

125 g smør

150 g sukker

2 store egg

2 ts vaniljeekstrakt

1 vaniljestang

2 dl kremfløte

3 dl hvetemel

1 ts bakepulver

100 g blåbær og jordbær

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem, før du pisker inn eggene, ett om gangen. Pisk inn vaniljeekstrakt. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, som blandes i røren. Sikt inn mel og bakepulver, som tilsettes sammen med fløten og bland til en klumpfri deig.

Sett papirformer i muffinsbrett. Fordel røren i formene til de er 1/3 fulle, legg i ett bær i hver kake og fyll videre til formene er 2/3 fulle. Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca. 20 min, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøles.

Vaniljefrosting:

125 g smør, romtemperert

1 ts vaniljeekstrakt

1 vaniljestang

300 g melis

2-3 ss kremfløte

Litt limesaft

Pisk sammen smør og halvparten av melisen til en luftig smørkrem. Tilsett resten av melisen, vaniljeekstrakt, frø fra vaniljestang og fløte. Pisk kremen til den er lys og luftig. Juster med melis eller fløte, dersom kremen er for stiv eller flytende. Smak til med lime. Rør rød icing color delvis inn, så frostingen er marmorert. Fyll frostingen over i en sprøytepose og sprøyt rosemønster på kakene.

Minas cupcakes med blåbær og jordbær
Minas cupcakes med blåbær og jordbær

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

 

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Rabarbrasaft

Rabarbrasaft smaker godt og er enkelt å lage selv. Rabarbrasesongen er her og om du ikke har rabarbra i hagen, får du kjøpt i mange matvarebutikker akkurat nå.

3 kg rabarbra i biter

12 dl vann

500 g sukker

1 ts Atamon konserveringsmiddel

Kok rabarbrabitene møre i vann. Det tar ca. 30 min. Tilsett sukker og rør til det er oppløst. Avkjøl, sil den og tilsett Atamon. Hell saften over på destillerte flasker (flasker som er vasket og kokt i vann).

Serveres kald.

Tips: Hell litt i bunnen av glasset før du heller i Prosecco. Smaker godt som velkomstdrink.

Rabarbrasaft
Rabarbrasaft

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook