Fiskens dag

I dag feirer vi fiskens dag og det er ikke uten grunn at vi feirer fisken med en egen dag. I flere hundre år var fisk Norges viktigste eksportartikkel, og det er trolig fisken som skapte grunnlaget for landet Norge.

I bloggen min har jeg en egen kategori om fisk og i anledning dagen, legger jeg ut noen smakebiter, som jeg håper vil inspirere deg.

Du finner masse spennende, noen enkle og noen mer avanserte, fiskeoppskrifter HER.

Kyllingsalat med krutonger

Kyllingsalat med krutonger er en mettende salat, med smak fra Middelhavslandene.

4 kyllingfileter

2 ts tzatzikikrydder

Pepper

Salaten:

1 glass fetaost

1 dl sorte oliven i skiver

2 tomater i terninger

1/2 agurk i terninger

1/2 rødløk i strimler

krutonger med hvitløk

1 neve finhakket bladpersille

Dressing:

1/2 ts oregano

1 dl god olivenolje

1/2 dl balsamico med mango

Salt og pepper

 

Krydre kyllingfileten med gresk krydder og pepper og stek den i litt olje.

Bland alle ingrediensene til salaten. Rør sammen ingrediensene til dressingen. Smak til med salt og pepper.

Legg kyllingen på fat, legg på salaten og risle dressingen over til slutt.

 

Kyllingsalat med krutonger
Kyllingsalat med krutonger

Du finner mange salater fra fjern og nær her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kylling i rosépeppersaus

Kylling i rosépeppersaus er en velsmakende rett, som er rask å lage. Oppskriften er passe til 4 personer, dersom kyllingfiletene er store. Bruk ev. flere fileter, dersom det er nødvendig, ca. 200 – 230 g per pers.

4 store kyllingfileter

1 stor boks kremfløte

1 ss (eller mer om du vil) hel rosépepper (helst syltet, men tørket går også bra)

1/2 dl soyasaus

Kyllingfiléten deles i brunes på begge sider i smør. Tilsett fløte, rosépepper og soyasaus. Om sausen virker for lys, kan den også få litt sukkerkulør. Det hele får koke til kyllingen er gjennomstekt, uten å være tørr og sausen har tyknet. Smak til om den trenger mer salt, da tilsetter du mer soyasaus.

Kylling i rosépeppersaus med stekt sopp, valgfrie poteter eller ris, og blomkål eller brokkoli. Pynt med litt urter. Jeg har brukt brønnkarse her.

Kylling i rosépeppersaus
Kylling i rosépeppersaus

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Dessertkake med smashkuler

Dessertkake med smashkuler er garantert en suksess som avslutning på middagen. Den kan gjerne lages en dag eller to før den skal spises og smaker akkurat like godt.

3 eggehviter

1 ss sukker

1/2 ts salt

120 g kokesjokolade

4 ss rom

100 g sukker

100 g smør

3 eggeplommer

2 dråper mandelekstrakt

50 g siktet mel

50 g siktet mandelmel

Smør og strø en liten kakeform med mel.

Pisk eggehviter, sukker og salt helt stivt. Sett til side. Smelt kokesjokolade og rom i vannbad.

Pisk sukker og smør til det blir lett og luftig. Bland inn eggeplommer, den smeltede sjokoladen, mandelekstrakt, mel og mandelmel. Vend forsiktig inn eggehvitene.

Stekes langt ned i ovnen på 175 grader.

Glasur:

100 g hvit kokesjokolade

5 ss smør

Smashkuler

Til glasuren smeltes hvit kokesjokolade i vannbad. Ta bollen med sjokoladen ut av vannbadet og rør inn smør. Settes kaldt, til det får passe konsistens til å bre utover kaken. Strø over smashkuler og sett kaldt til den skal spises.

Dessertkake med smashkuler
Dessertkake med smashkuler

 

Du finner flere spennende kakeoppskrifter fra fjern og nær her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Saltbakte poteter

Saltbakte poteter passer til middag eller som egen smårett på tapasbordet. Saltet gjør at fuktigheten bevares i potetene og gir et saftig resultat.

Denne oppskriften er passe til 4 personer

12 poteter

2 dl grovt salt

Ev. urter, jeg har brukt timian

Strø salt i bunnen på en ildfast form. Vask poteter og prikk dem med en gaffel. Legg dem i den ildfaste formen og strø salt over.

Stek saltbakte poteter midt i ovnen på 200 °C i ca. 40 minutter, eller til de er møre. Server dem til kjøtt- eller fiskeretter, eller til tapas eller meze.

Saltbakte poteter

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Pastinakkpuré

Pastinakkpuré er enkelt å lage og smaker godt til både okse, kylling, svin og vilt.

Pastinakken skrelles, deles i terninger og legges i en kjele. Hell i fløte til det nesten dekker og la det koke på svak varme, sammen med litt finhakket hvitløk, til pastinakken er mør. Kjør den til en jevn masse med stavmikser eller i en blender. Tilsett en klatt smør og smak til med salt og pepper.

Pastinakkpuré
Pastinakkpuré

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.