Smørdampede rotstrimler passer til både kjøtt- og fiskeretter. Rotstrimler fås kjøpt ferdig i poser, men du kan også skrelle og strimle selv. I denne blandingen er det gulrøtter, rød- og hvitbeter.
1 pose ferdig revne rotgrønnsaker
4 ss smør
Salt og pepper
Smelt smøret. Tilsett rotgrønnsakene og bland godt. Kokes i 2 min. Rør av og til. Smak til med salt og pepper.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Dette stedet i Antibes så innbydende ut og da vi så menyen, fant vi ut at vi ville spise en 3-retters lunsj, siden maten så så spennende ut og at vi heller fikk ta en lett middag til kvelden.
Den 3-retters lunsjen ble mye mer enn det, med flere ekstraretter inkludert i prisen. Servicen var helt fantastisk og vi forlot restauranten mette og lykkelige.
Om du er i Antibes, kan jeg virkelig anbefale dette stedet.
Du finner flere av mine reiser og restaurantbesøk HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Lam sous vide med mammas deilige saus og hasselbackpoteter er en super rett, om du skal servere mange gjester. På hytta i sommer, var det kjøpt inn en sous videsirkualtor og en stor plastboks med lokk. Boksen var så stor at det var mulighet for å sousvidebehandle et helt lammelår. Vi kjøpte ferdig marinert og vakumpakket lammelår fra Slakter Eide, fylte boksen med vann. Lagde hull i lokket, for å få strøm til sirkulatoren og la lammet i boksen på 60 grader i 6 timer.
Da lammet hadde ligget og godgjort seg lenge nok, tok vi av plasten og la det på grillen, så det fikk fin brunfarge på alle kanter og en kjernetemperatur på 65 grader. Vi lot det deretter hvile, så kjøttsaften fikk satt seg. Lammet ble helt nydelig og vi serverte det med blomkål, brokkoli og mammas deilige saus.
Sausen:
1/2 liter fløte
1/2 beger seterrømme
1/4 flaske oksefond
1 terning kyllingbuljong
Ca. 4 ss soyasaus (smak til)
En god skvett solbærsirup (smak til)
Nykvernet pepper
Litt maizenajevner
Halvparten av kraften fra stekeposen
Sukkerkulør
La alt koke i minimum 10 minutter, gjerne lenger.
I tillegg hadde vi hasselbackpoteter, som du finner oppskrift på HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Vitello tonnato er en fantastisk italiensk rett som vanligvis brukes til lunsj, som forrett eller som en liten godbit på kvelden.
Tonnatoen:
1 boks tunfisk i olje
1 pk majones
1/3 del glass kapers
Saften av en halv sitron
1 ss dijonsennep
Alt kjøres til en jevn masse med stavmikser. Smak til med salt og pepper og sett den kaldt til servering.
Kalven:
1 kalvefilet, ca. 800 g
2 ss olje
2 ss smør
1 finhakket løk
2 gulrøtter i små terninger
2 stilker stangselleri
4 dl hvitvin
2 fedd finhakket hvitløk
1 neve hakket bladpersille
3 laurbærblader
1 neve basilikum
Salt
Pepper
Smør inn kalvefileten med olivenolje, salt og pepper. Brun kalvefileten på alle kanter på grill eller i grillpanne.
Fres løk, gulrøtter, stangselleri og hvitløk i olje og smør. Tilsett hvitvin, persille, laurbærblader, basilikum, salt og pepper.
Legg i kjøttet, hell på vann til det dekker, sett i termometer og la det syde til termometeret viser 54 grader.
La kjøttet hvile i noen minutter, før det skjæres i tynne skiver.
Kalven legges på fat eller tallerken, med tonnatoen over eller under. Server med kapers og litt urter. Her har jeg servert retten som en hovedrett, med båtpoteter til.
Kraften koker jeg inn til ca 1/4 og fryser ned for å bruke til suppe eller saus senere.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Kveite er en av de mest velsmakende fiskeslagene, synes jeg og her har jeg servert den med båtpoteter, en deilig saus og rødbetepuré. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
Kveita:
Gi kveita et dryss med salt og pepper, før den stekes i ildfast form med litt smør i stekeovnen på 180 grader i ca. 12 minutter. Om du bruker steketermometer kan du ta ut formen når termometeret viser 48 grader.
Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper, risle over litt mer olje og sette dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrus temperaturen ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.
Sausen:
1 finhakket løk
2 fedd finhakket hvitløk
Smør
3 dl rødvin
2 laurbærblader
1 ss oksefond
1 ss worcestersaus
1/2 dl solbærsirup
1 ss tørket estragon
1 håndfull finhakket fersk estragon
Pepper
50 g smør
Brun løken og hvitløken i smøret. Tilsett rødvin og laurbærblader og la det koke godt inn, før du tilsetter fond, worcestersaus, solbærsirup og tørket estragon. Tilsett smøret og den ferske estragonen og la sausen stå på varmen, til smøret har smeltet og gjort sausen fin og blank. Smak til med pepper og ev. mer salt.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Nå er høsten her og selv om jeg alltid gruer meg litt til vinteren, synes jeg det er koselig å bytte fra lette sommerfarger, til dypere høstfarger inne og ute. Selv om jeg liker meg best i varmen, må jeg innrømme at det er deilig med fyr på peisen og et glass rødvin i handa.
Brikkene er fra Black Design og blomsterdekorasjonen er selvfølgelig fra den lokale Interflorabutikken min. Spisebordet vårt er fra Nova Solo i Sandefjord og stolene fra Kalma i Drammen.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Røsti er en deilig potetvariant fra Sveits. De lager den også i Luksembourgh, men de kaller det gromlerekichelcher. Røsti smaker godt til både kjøtt og til hvit fisk. Jeg synes det er spennende å prøve nye ting og har laget en variant med beter. Denne oppskriften er passe til 4 persjoner.
400 g poteter, skrelt og grovt revet
100 g beter, skrelt og grovt revet
1 dl revet, valgfri ost
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
2-3 ss smeltet smør
Legg potetene i et kjøkkenhåndkle og vri ut mest mulig av væsken i potetene. Bland alle ingrediensene i en bolle.
Legg blandingen med skje utover en bakeplate, dekket med bakepapir. Stekes i ovnen på 200 grader, til de er gylne og potetene er møre.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.