Lettvinn kyllingsuppe med karri

Lettvinn kyllingsuppe med karri er både sunn og smaker godt.

1 ltr. god kyllingkraft

1 strimlet løk

4 kyllingfileter i terninger

1 fedd finhakket hvitløk

1 ts kajennepepper

2 ts karri

1 ts revet ingefær

1 pk. reven gulrot/kål

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

Ev. kokosmelk eller fløte.

Kok opp kyllingkraft og legg i kyllingfileter og løk. Tilsett hvitløk, kajennepepper, karri og ingefær. La det koke i ca. 10 minutter. Tilsett gulrot/kål. La det småkoke et par minutter til. Smak til med salt og pepper. Om du ønsker en mer kremet suppe kan du erstatte litt av kraften med kokosmelk eller fløte.

Lettvinn kyllingsuppe med karri
Lettvinn kyllingsuppe med karri

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Rosenkål med bacon

Rosenkål med bacon er skikkelig godt tilbehør til vilt. Om du ikke er så glad i det, kan det godt hende du liker denne varianten.

Skjær av de brune rotendene, fjern de stygge bladene og del de største i to.

Brun baconterningene i en sautépanne (stekepanne med høye kanter). Kok rosenkålen i 5 minutter, hell av vannet og hell rosenkålen over baconet og rør i noen minutter, til den har perfekt konsistens, over middels varme.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Blomster – en av de små gledene i livet

Jeg er veldig glad i blomster og har alltid blomster på spisestuebordet. Det er ekstra hyggelig å dekke et vakkert festbord, med en flott dekorasjon som midtpunktet.

Alle disse er fra min lokale Interflorabutikk og det kan ikke bli mye vakrere enn dette.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Italia: Matopplevelser på Ristorante Antinè i Barbaresco

Den store overraskelsen i Barbaresco var lunsjen på Ristorante Antinè. Vi ante ikke hva vi gikk til, kun at den hadde fått god kritikk av de få som hadde anmeldt den på TripAdvisor. Det viste seg å bli et av de bedre måltidene jeg har spist og i tillegg var det fantastisk vakkert å se på. Betjeningen var hyggelig og veldig profesjonell. Om du skal til Barbaresco anbefaler jeg deg å bestille bord her.

Legger ved noen bilder fra lunsjen vår og sier vel bare: NYT!!!

Italia: Matopplevelser på Ristorante Antinè i Barbaresco
Italia: Matopplevelser på Ristorante Antinè i Barbaresco

Italia: Matopplevelser på Ristorante Antinè i Barbaresco
Italia: Matopplevelser på Ristorante Antinè i Barbaresco   

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Italia: Trøffelfestival i Alba

Jeg ante ikke at det fantes noe som heter trøffelfestival, men de har en hvert år i Alba og den har vært der i over åtti år. Du får, mot en liten sum, utdelt et vinglass og en vinglassholder til å henge rundt halsen, ved inngangen.

Etter det er det bare å gå rundt i lokalet, se og lukte på trøffel, som koster 500 kroner for en bitteliten hvit en og smake på viner fra mange vinprodusenter i området. En perfekt formiddag, med mange sanseinntrykk.

 

Du finner flere av mine reiser og restaurantbesøk HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Italia: Smaking av nissevin og trøffeljakt hos Josetta Saffirio

Som forrige gang vi var i Barolo, måtte vi også denne gangen til Sara. Etikettene er morsomme med en nisse på. Nissen er en gnom, som er fra barnefortellinger, gjenfortalt i denne familien. Vinen burde være en vinner på norske bord i julen, siden den fås i bestillingsutvalget på polet i Norge nå.

Vi henter hjem en magnumflaske med Barolo herfra. Vi får navnene våre på etiketten og det er skikkelig stas, synes jeg.


Sara startet omvisningen med å fortelle litt om historien til vingården.

Vi hadde ikke vært på trøffeljakt før, med det var en fasinerende opplevelse. Når hunden får hvalper, smører de trøffelolje på brystet dens, så hvalpene forbinder trøffellukten med mamma og mat. Når de blir voksne blir de ivige trøffeljegere.

Etter at hunden ble sluppet løs, løp den rundt i stor fart mellom hasselnøttrærne med nesen i bakken. Plutselig stoppet den og startet å grave. Hundeeieren kom løpende til, ga hunden en godbit og gravde selv frem trøffelen. Vi fikk spise den egenjaktede trøffelen i forbindelse med vinsmakingen i etterkant. Ferskere kan det ikke bli.

Siden sist vi var her, har de startet med produksjon og salg av flere produkter med trøffel og honning, i tillegg til en flott olivenolje. Vi ble selvfølgelig fristet og tok med flere av dem hjem.

 

Du finner flere av mine reiser og restaurantbesøk HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Italia: Vakre Barolo – middag på Barolo Friends og vinsmaking på Brezza

Barolo er et vakkert sted. Vi bodde på Hotel Barolo – igjen. Hotellet ligger i naturskjønne omgivelser, har hyggelig betjening, rom i fin størrelse, mange av dem med veranda. De har også en restaurant med gode lunsjretter (antipasti). Rundt hele området henger druene, klare til innhøsting, søte og gode.

Det aller fineste med hotellet, er at du kan gå inn en dør i hovedbygningen for å få omvisning og vinsmaking av Brezzaviner. Denne gangen fikk vi omvisning av den kunnskapsrike og dedikerte eieren, som tok seg god tid, selv om han nesten jobber døgnet rundt i forbindelse med innhøstingen.

Italia: Vakre Barolo - middag på Barolo Friends og vinsmaking på Brezza
Italia: Vakre Barolo – middag på Barolo Friends og vinsmaking på Brezza

Fem minutters gåtur fra hotellet, ligger Barolo Friends. Dette er en hyggelig restaurant, med god mat og vi ble glade da vi oppdaget at den samme hyggelige kelneren fremdeles jobbet der. Vi spiste to fantastiske retter, en med spaghetti og en med biff tartar, begge med trøffel.

Italia: Vakre Barolo - middag på Barolo Friends og vinsmaking på Brezza
Italia: Vakre Barolo – middag på Barolo Friends og vinsmaking på Brezza

Still going strong:

Tar til slutt med en liten lekker dessert fra Restaurant Locanda in Cannubi, hvor vi spiste den siste kvelden:

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Italia: Vinsmaking i Barbaresco

Barbaresco har verdens kuleste kirke. Fra utsiden ser den helt vanlig ut, men når du kommer inn, har de byttet ut alteret og resten av interiøret til det du behøver for en hyggelig vinsmakingsopplevelse.

Etter å ha vært i mange flotte kirker og katadraler, for eksempel La Sagrada Familia og Notre Dame, må jeg vel fortsatt si at kirken i Barbaresco er favoritten min.

Italia: Vinsmaking i Barbaresco
Italia: Vinsmaking i Barbaresco

I Barbaresco står traktorene, fulle av druer, i kø i flere timer for å få levere. Ventetiden går med til å skravle med likesinnede og alt virker veldig avslappende og hyggelig.

Vi var også på Boffavinsmaking. Det flotte med denne smakingen er den fantastiske utsikten.

Italia: Vinsmaking i Barbaresco
Italia: Vinsmaking i Barbaresco

Vi avsluttet dagen i Barbaresco med en lunsj på Ristorante Antinè. Denne restauranten kan jeg anbefale på det varmeste, men det er ikke mulig få plass om man ikke har bestilt bord. Maten der er så vakker og velsmakende at jeg har skrevet en egen artikkel, bare om den.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Norge: Bursdagsfeiring – Enoteca Svanen og Restaurant Fjord

Jeg fikk en flott 50-års feiring. Vi startet bursdagen min på Enoteca Svanen i Oslo.

Det er et ganske nytt sted for vinsmaking og ligger i lokalene etter det gamle Svaneapoteket. Interiøret er beholdt og skaper et hyggelig miljø med historisk sus. Du får også en velsmakende spekemat- og ostetallerken der, som kan anbefales om det er litt for lenge til middagen.

Norge: Bursdagsfeiring - Enoteca Svanen og Restaurant Fjord
Norge: Bursdagsfeiring – Enoteca Svanen og Restaurant Fjord
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Turen gikk videre til Restaurant Fjord, hvor kjæresten min hadde bestilt en romantisk 6-retter for to, med tilhørende vinpakke:

  • Norsk makrellstørje med pepperot, ponzu og wasabi
  • Melkeposjert Breiflabbkjake med blåskjell og stangselleri
  • Jordskokk og røkt kolje
  • Stekt Håbrann med “gnocchi”, gresskar og salviesaus
  • Modne oster
  • Plomme med yoghurtpulver og lakris

Maten smakte nydelig og betjeningen var hyggelig og oppmerksom. Her er en liten smakebit på hva vi fikk servert.

 

 

 

Etter middagen reiste vi videre til Gardermoen og overnattet der til neste morgen. Vi tok flyet til Milano, hvor turen gikk videre til vakre Barolo. Jeg må si at dette er en perfekt 50-årsdag med en enda bedre fortsettelse.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Høst i loungen

Jeg er ikke noen stor fan av høsten, men etter en sommer med lyse, lette farger, må jeg vel innrømme at jeg liker å pynte med høstfarger. Loungen vår, som ligger sammen med boblebadet, bak huset, brukes det meste av året.

Dette er en deilig lun krok, med tak over og levegger og det føles ekstra lunt, med de varme fargene. Pleddene er fra KID, putene fra Princess og duken er fra Black Design. Gulvteppet er fra Colibri Fargehandel og møblene fra Nova Solo.  Blomsten kommer, som alltid fra min lokale Interflorabutikk.

Høst i loungen
Høst i loungen

Den fine lysekronen i smijern og glasskuplene, som gir litt le for telysene, er fra Step In.

Vi ser frem til mange hyggelige høstkvelder her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.