Parmesangratinerte minipoteter passer til stekt og grillet kjøtt, nåde rødt og hvitt.
Jeg liker godt å servere minipoteter. Jeg kaller dem sexypoteter og bruker dem til mye forskjellig.
En av favorittene, er å risle dem med olje og sette dem i ovnen på 200 grader. Når de nærmer seg ferdige inni (kjenn med en spiss kniv), drysser jeg reven parmesan over og setter dem inn i noen minutter til, så osten smelter og blir gyllen. Disse potetene passer godt til mange slags retter av både kjøtt og fisk og kan gjerne brukes som en del av et tapasmåltid.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Siden vi har tre katter (Barolo, Chianti og Ripasso, for deg som liker italiensk vin), må vi selvfølgelig ha en katteluke også. Den er montert i døren til vaskerommet. Vi syntes den så litt kjedelig ut, så vi fant det morsomme klistremerket på internett.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Mammas krabberisotto er fantastisk godt og en fin avveksling fra krabbe naturell på en loffskive. Mammas krabberisotto kan brukes både som hovedrett, forrett og som lunsjrett. Oppskriften er passe til 4 personer.
125 g renset krabbekjøtt
1 dl risottoris
2 ss olivenolje
1 ss sjalottløk, finhakket
1 dl tørr hvitvin
ca. 1,5 dl fløte
ca. 1,5 dl fisk eller skalldyrkraft
40 g reven parmesan
1 ss smør
2 små eller 1 stor tomat i strimler
1 ss basilikum
Salt og hvit pepper
Fres løken i olje, til den er myk før du tilsetter risen og lar det frese videre under omrøring i ett minutt eller to. Tilsett vinen og la den koke inn. La plata stå på middels varme og spe med fløte og kraft, litt om gangen, mens du rører. Tilsett mer væske etter hvert som den koker inn og blir grøtaktig. Spe jevnlig til risen er litt hard i midten og konsistensen på risottoen er som litt tynn grøt. Det tar 15 – 20 minutter, avhengig av hvilken ris du bruker. Smak til med salt og hvit pepper. Rett før servering, tilsettes parmesan, smør, tomat, basilikum og krabbekjøtt. Bland forsiktig sammen. Pynt med krabbeklør og basilikum. Om du ønsker, kan du høvle mer parmesan på toppen.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Advent er lilla, men det ser det ut som om mange av oss har glemt bort, så jeg vil gjerne slå et slag for den vakre adventsfargen. Jeg er et skikkelig julemenneske, og en viktig del av juleforberedelsene er adventspyntingen.
Vinflasken har jeg pyntet med kuler og sløfebånd som jeg har spart på fra tidligere blomsterdekorasjoner etc. Lysene er fra Lene Bjerre.
Brikkene er fra Black Design og blomsterdekorasjonen fra den lokale Interflorabutikken min.
Juletrærne og de søte julegrisene, har jeg kjøpt på Karjolen og siden advent er lilla, står de på en liten brikke i adventsfargen.
Jeg kjøper alltid azalea til advent. Selv om de krever litt stell for at de ikke skal drysse, synes jeg det er verdt jobben. De blir bare vakrere for hver dag frem mot jul.
For at jeg skal få en så rolig og avslappende jul som mulig, starter jeg alltid tidlig på julematen. Det er mye som kan fryses, eller som tåler å oppbevares en god stund. Om du også vil starte med julematforberedelser, som f.eks. julesild, julekaker eller mat som kan fryses, kan du sjekke HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Piña Coladadessert er min favoritt fra Karibia. Om du liker Piña Colada er denne desserten perfekt for deg. Den er også kjapp og enkel å lage. Oppskriften er passe til 4 personer.
2 bananer i skiver
4 skiver ananas i biter
2 dl kokosflak
2 dl kokoskrem
4 cocktailbær
2 ss rom ev. noen dråper romessens
2 ss honning (ev. sukker)
Montering av piña Coladadessert:
Fordel bananer og ananas i porsjonsformer. Bland sammen kokoskrem, rom og honning. Smak til at det er passe søtt. Fordel blandingen over frukten. Pynt med kokosflak. Piña Coladadessert toppes med et cocktailbær
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Amok trei – mok pa – fiskepakker med kokos vil garantert imponere gjestene dine. Du får kjøpt bananblader i mange asiatiske butikker.
1 fedd hvitløk
1 rødløk
5 cm fersk galangal
2 ss sitrongress
1/2 ts malt gurkemeie
1 ts malt paprika
2 ss fishsauce
1 ss sukker
1/2 ts salt
400 g kokosnøttmelk
450 g hvit fiskefilet, jeg har brukt flyndre
4 – 8 bananblader
Kjør hvitløk, løk, galangal, sitrongress, gurkemeie, paprika, fishsauce og sukker i en blender eller bruk stavmikser til det er finknust.
Tilsett kokosmelken og kjør videre, til alt er blandet.
Hell blandingen over i en kjele og la det småkoke under omrøring i ca 10 min. til det tykner.
Kutt bananbladene i hvadratiske biter på ca. 20 cm hver vei og legg i porsjonsformer. Legg fisken på bladene, og hell halvparten av den varme kokosnøttsausen over. Sett resteren av sausen til side så lenge. Brett bladene rundt fisken, så det blir tette pakker. Damp pakkene på 200 grader, over vannbad i ovnen, i ca 1 time.
Server med ris og resten av sausen.
Amok trei – mok pa – fiskepakker med kokos
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Steam buns – gua bao kommer opprinnelig fra Kina, men brukes over store deler av østen og fylles gjerne med langtidsstekt kjøtt.
60 g smør
2,5 dl melk
2 ts tørrgjær
60 g sukker
450 g mel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
Sånn gjør du det:
Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. Hell smør, melk, sukker og gjær i en bolle eller i kjøkkenmaskinen og rør til gjær og sukker er oppløst. Rør inn mel, bakepulver og salt og elt godt sammen til du har en glatt og jevn deig. Legg deigen over i en bolle som er smurt med litt rapsolje. Dekk med plastfolie og la det heve i minimum 2 timer.
Elt deigen på nytt, del den i 16 like store deler, som rulles ut til små boller. Dekk bollene med plastfolie, og la dem heve i 1 time til.
Klipp ut 16 ark på 10 x 10 cm, av bakepapir.
Kjevle bollene ut til avlange emner, smør litt olje på den ene siden og legg den ene halvdelen over den andre. Legg dem over på en bit med bakepapir og dekk med plastfolie. La dem heve i 30 minutter.
Bruk en dampkjele, bambuskoker eller fiskekjele. Kok opp vann i bunnen av kjelen (vannet skal ikke nå opp til risten). Legg bunsene på rista, legg på lokk og damp dem i ca. 4 minutter, eller til de har blåst seg opp og er gjennombakte. Løft bunsene over på et fat og dekk til med et fuktig oppvaskhåndkle så de holder seg varme til servering. Når alle bunsene er klare, kan de oppbevares i oppvaskhåndkledet i dampkjelen til de skal brukes.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.