For en deilig sommerdag

For en deilig sommerdag, men også en dag til ettertanke.

Tenk at det er fem år siden allerede og jeg husker godt turen hjem fra hytta i Lillesand den dagen. Radioen i bilen sto på og vi trodde nesten ikke det vi hørte om hendelsene på Utøya og i Regjeringskvartalet.

Vi ble veldig stolte de etterfølgende dagene av å bo i et så spesielt land, som reagerte med samhold og kjærlighet i stedet for hat og sinne. Jeg kjenner fortsatt på de samme følelsene denne datoen hvert år og tenker på smerten de involverte og etterlatte må ha. Jeg håper vi aldri må oppleve noe lignende igjen.

For en deilig sommerdag
For en deilig sommerdag

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Morgenstund har gull i munn

Morgenstund har gull i munn, kan man si, når man våkner til et så deilig vær. En ny, fantastisk sommerdag og jeg har fått en del spørsmål om utekjøkkenet.

Jeg kjøpte tre blomsterbord hos Clas Ohlson, som kjæresten min delvis demonterte og skrudde sammen med deler fra et gammelt grått gjerde vi ikke skal ha lenger.

Vasken og armaturet:

er kjøpt hos IKEA og kurvene er fra Jysk. Det ble selvfølgelig ikke plass til skuffer under vasken, så der er bare skuffefrontene limt på igjen. Bak forhenget har vi satt en gassflaske til kokeapparatet og en liten varmtvannsbereder. Forhenget har jeg sydd av to koppehåndkler fra Green Gate, der er også gryteklutene fra. I kurvene har jeg lagt utstyr vi trenger til matlagingen og til renhold av kjøkkenet.

Knottene:

er håndmalte og kommer fra Leilas Loft, i USA. Jeg var veldig spent på om de kom til å passe til tekstilene jeg allerede hadde kjøpt, men det ble en fulltreffer.

Bestikkurven og tørkerullholderen kommer fra Riviera Maison.

Trekassene er kjøpt på Kremmerhuset er kun skrudd opp på veggen og brukes som hyller. I hyllene har jeg satt ting jeg fant i skuffer og skap.

Insektshotellet er fea Felleskjøpet, men siden det ikke bor noen insekter der, har vi pyntet det med våre egne.

Jeg bestilte kokeapparat fra Marine Shop og oppdaget ikke før det ble levert, at det var for innbygging. Siden vi ikke hadde lyst til å miste flere skuffer, ved å bygge det inn, kom mannen min på at vi kunne halvere en av trekassene og feste det der. En veldig kjekk løsning, for da er den flyttbar og vi har mer tilgjengelig benkeplass når hele familien vil lage mat sammen.

Til høyre for kjøkkenet står grillen vår, med enda en kokeplate og foran står spisebordet, som også er hjemmesnektret. Utekjøkkenet har virkelig blitt en deilig og praktisk oase for matlaging, som vi er strålende fornøyde med. Vi lager alltid mat der når været tillater det, sånn som i dag, når jeg skal lage deilig fish and chips med tartarsaus.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Solskinn og sommerferiedager hjemme

Solskinn og sommerferiedager hjemme er ikke å forakte og vi koser oss veldig i hagen og utekjøkkenet vårt.

Ikke alle er så heldige at de har en hage og jeg har også fått en liten flekk på ca. 12 kvm. med kjøkkenhage. Der har jeg alltid alle urtene jeg kan få tak i, i tillegg til litt av hvert annet, som f.eks. ramsløk, salat, agurk, sukkererter diverse bær og poteter. Noe av det alle beste jeg vet er å hente ingredienser fra min egen produksjon, vaske dem og putte dem rett i maten.

I dag ønsket den yngste sønnen min seg gyros til middag. Den skal egentlig serveres med pitabrød, pommes frites og tzatziki, men jeg liker å bruke båtpoteter i stedet for pommes frites.

 

Gyros:

600 g flatbiff av lam, svin eller okse, skåret i strimler

1 løk, finhakket

2 fedd hvitløk, finhakket

En dæsj rødvinseddik

1 ss honning

4 ss olivenolje

Rosmarin og oregano

Pepper

Alt blandes sammen og settes kaldt i minimum to timer, men aller helst til neste dag.

 

Tzatziki:

3 dl youghurt naturett, gresk type

1/2 slangeagurk, revet grovt, tilsatt litt salt og fått renne av seg 15 min. i dørslag

Blandes og smakes til med finhakket mynte, hvitløk, pepper og sitron. Tzatzikien blir bare bedre av å få stå i kjøleskapet i noen timer.

 

Kjøttblandingen stekes over ganske høy varme, i en stor stekepanne. Mot slutten av steketiden blandes den med litt finhakket persille. Samtidig varmes pitabrødene i stekovnen.

Smør pitabrødene inni med tzatziki, fyll i kjøttblandingen, pommes frites, finsnittet rødløk og tomater i skiver.

Guttene mine vil gjerne ha et glass øl til, men jeg synes det er godt med et glass rosevin i sommervarmen og i dag ble det Mulderbosch fra Sør Afrika.

Bordet er dekket med et servise vi har tatt med oss fra en keramiker i Spania.

 

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brannlilje i full blomst

Brannlilje er en av de vakreste blomstene jeg vet og et vakkert skue akkurat nå.

Du finner masse bilder fra hagen vår her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Et enkelt sommerbord ute i regnet

Et enkelt sommerbord ute i regnet en varm sommerdag, kan være koselig, så lenge du sitter under tak.

Jeg har dekket sommerborder med løpere fra Black Design og servise fra Green Gate og en potterose gjør lunsjen til et komplett, romantisk måltid. Jeg er alltid på jakt etter servietter på tilbud, så jeg har noen til de fleste anledninger i skuffene mine.

Et enkelt sommerbord ute i regnet
Et enkelt sommerbord ute i regnet

 

Du finner oppskrift på denne deilige salaten og mange andre velsmakende salater fra fjern og nær her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Hjemmesnekret utekjøkken

Hjemmesnekret utekjøkken er både koselig og unikt og jeg har valgt å holde fargene i utekjøkkenet i rosa. Vi har brukt demonterte blomsterbord fra Claes Ohlson, som er montert sammen med materialer fra det gamle grå gjerdet vårt.

Jeg har sydd forheng av to opptørkingshåndklær fra Green Gate og bak forhenget finner du en liten varmtvannsbereder, som gjør at vi både har varmt og kaldt vann på utekjøkkenet. Kokeplatene er egentlig til båtbruk. men vi har montert den inn i en trekasse, maken til de som henger som hyller på veggen.

Det koselige insektshotellet er fra Felleskjøpet og jeg synes det passer godt inn. I kurvene ligger diverse kjøkkenutstyr, som boller, fjøler og kjeler og i skuffene ligger det kniver og forskjellige sleiver, øser og annet vi trenger for å lage mat, uten å måtte løpe inn og ut. Vi har også flere søppelbøtter, så vi kan kildesortere underveis.

Et lite kjøleskap, en grill og en pizzaovn står i umiddelbar nærhet til utekjøkkenet og spisebordet står også rett ved. Det gjør at vi kan lage det meste av mat ute og samtidig være sosiale med gjestene.

 

Hjemmesnekret utekjøkken
Hjemmesnekret utekjøkken

 

Du finner flere bilder av utekjøkkenet her og oppskrifter på deilig og variert grillmat her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Vakker blomst

Vakker blomst på bordet på hytta i Lillesand, fra den lokale Interflora blomsterforretningen min.

Jeg kjøper alltid med en blomst når jeg skal på Sørlandet og besøke moren min og denne synes jeg er ekstra vakker.

Jeg har en favorittblomsterdekoratør, som er veldig dyktig og har en fantastisk fantasi. Det eneste jeg pleier å gi beskjed om, er hva blomsten skal brukes til og ev. hvilke farger og deretter er resten opp til henne.

Vakker blomst

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Velkommen til den nye bloggen min – Gledene i livet

Velkommen til den nye bloggen min. Jeg vil skrive om mat- og interiørgleder. Jeg har hatt interesse for mat, siden jeg var liten. Moren min ble nesten gal av at jeg alltid måtte løfte på kjelelokkene og sjekke hva som var på gang. Jeg husker spesielt godt at hun sa: “Det er fortsatt poteter i den kjelen der, ja”. Etterhvert ble det mer enn kikking og jeg begynte å kokkelere selv.

I voksen alder er jeg alltid spent på nye, spennende råvarer og matretter, men jeg har også tatt vare på tradisjonskosten fra barndommen, i tillegg til at jeg har lært meg å lage tradisjonsmat fra andre deler av landet.

Siden vi er glade i å reise, tar vi med oss mye inspirasjon fra andre land og kulturer hjem igjen. Jeg kjøper alltid en kokebok med lokale retter, som jeg koser meg med og prøver ut hjemme.

Interessen for interiør har alltid vært der, men har tatt litt av etter at jeg flyttet sammen med kjæresten min, som er så flink med hendene sine i tillegg til å se mulighetene i en hvilken som helst plankehaug. Du vil få se bilder av hobbyproduksjonen hans her.

Så, velkommen, jeg håper du kan få glede av bloggen min og tar gjerne imot tilbakemeldinger fra deg, med ønsker om temaer.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.