Bursdagsgave på forskudd

Bursdagsgave på forskudd er overraskende og hyggelig. Det er over en måned til bursdagen min, men så fikk jeg en liten overraskelse på forskudd allerede i dag. Denne hageslangen passer perfekt til utekjøkkenet.

Bursdagsgave på forskudd

Jålete innpakking følger med på kjøpet og hele herligheten kan du kjøpe hos Royal Design, som har nettbutikk.

Her er hageslangen koblet opp og klar på utekjøkkenet.

Bursdagsgave på forskudd
Bursdagsgave på forskudd – nå henger den på plass

Bursdagsgave på forskudd

Bursdagsgave på forskudd

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Øllebrød

Øllebrød er en fin måte å bruke rester etter ølbrygging på. Kjæresten min brygger av og til øl og jeg har funnet ut at når jeg bruker litt av mesken i brødoppskriften blir det nydelig brød.

Elt sammen:

5 dl mesk
5 dl lunkent vann
1 tsk salt
1 pk gjær
Hvetemel til deigen blir god å håndtere.

Øllebrød
Øllebrød

Øllebrød heves i minimum to timer, før deigen rulles ut til to brød og legges i brødform.
Etterheves i to timer til, før de stekes langt ned i ovnen på 180 grader i ca. en time.
Når du får en hul lyd når du dunker i bunnen av brødet, er det ferdig.

Da gjenstår det bare å synge den kjente sangen…. Og da blir det pø og pø øllebrød

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Enda en vakker blomst fra Interflora

Har lyst til å takke Kari på Interflora for enda en vakker blomst. Du er knallgod!

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Fortsatt litt sommer i hagen

Det nærmer seg høst, men etter en runde i hagen i dag, kan jeg fortsatt kjenne gleden over at sommeren ikke er helt over. Disse vakre liljene er av en eller annen grunn, mye senere i blomst en resten av liljeplantene våre.

Fortsatt litt sommer i hagen
Fortsatt litt sommer i hagen

Klematisen og rosene er også i full blomst. Det er varmt og godt i lufta og vi er snart klare for en middag ute på verandaen.

Fortsatt litt sommer i hagen

I dag tester vi det helt nye kjøkkenvidunderet vårt – en sous vide. Prinsippet er at maten ligger vakumpakket på lav temperatur i time etter time og resultatet skal bli mørt og saftig. Akkurat nå ligger det et stykke reinsdyr der og vi er veldig spente på resultatet.

Fortsatt litt sommer i hagen

Du kan se oppskrifter i sous vide her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Norge: Bursdag med sushi – Maitree

Vi feirer bursdag i dag og bursdagsbarnet ønsket seg sushi. Jeg har laget sushi noen ganger, men jeg kan love at mine ikke er i nærheten av sushien jeg får kjøpt på Maitree i Hokksund.

Norge: Bursdag med sushi - Maitree
Norge: Bursdag med sushi – Maitree

Jeg synes det blir veldig lekkert når jeg legger sushien over på fat i stedet for å servere den fra plastbrettene de blir levert på.

Vi kjøpte tallerkener i japansk stil og gode spisepinner for noen år siden.

Bordet har jeg pyntet på japansk vis, med japanske figurer fra Black Design og japanske kirsebærblomster i vaser fra Kähler.

Til dessert skal jeg servere sjokoladefondant med chili, så jeg skal ikke ligge helt på latsiden i dag heller.

Norge: Bursdag med sushi - Maitree
Norge: Bursdag med sushi – Maitree

Du finner mine tilbakemeldinger på flere spisesteder og reiser jeg har vært på her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

En deilig, solfylt søndag og jeg tar opp poteter fra kjøkkenhagen

En deilig, solfylt søndag og jeg tar opp poteter fra kjøkkenhagen og det betyr dessverre av høsten nærmer seg. Sommeren nærmer seg slutten og det kan vi merke på kjøkkenhagen. Potetene er klare til å tas opp. Jeg lot noen av mandelpotetene jeg kjøpte i vinter, bli liggende igjen på kjølerommet, sånn at de fikk groer. Når våren kom, brukte jeg dem som settepoteter. Premien kommer nå fremover, når vi kan spise poteter fra egen avling.

Jeg vil bruke de første potetene til å lage en lun, gresk potetsalat og servere den med greske kjøttboller.

En deilig, solfylt søndag og jeg tar opp poteter fra kjøkkenhagen

Vi har en tomatplante og en chiliplante som lever i harmoni i en kasse på verandaen. Selv etter at vi har høstet og spist av begge, er det fortsatt mye mer  igjen, men det er ikke modent enda. Nå får vi håpe på en mild og solfylt tid fremover, så vi får glede av den gode, solmodnede smaken.

En deilig, solfylt søndag og jeg tar opp poteter fra kjøkkenhagen

Hvis du lurer på hva potetene skal brukes til, eller trenger litt inspirasjon… Sjekk her.

 

En deilig, solfylt søndag og jeg tar opp poteter fra kjøkkenhagen
En deilig, solfylt søndag og jeg tar opp poteter fra kjøkkenhagen

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Knutekålmos

Knutekålmos er ikke så vanlig å få servert, men veldig godt til både kjøtt- og fiskeretter. Du har sikkert sett denne kule grønnsaken i butikken i det siste. Jeg lager knutekålmos av den. Det er enkelt, bare skrell den, kutt den i små terninger, legg terningene i en kjele og fyll opp med fløte, som på bildet under.

Knutekålmos
Krydre med pepper og muskat og kok den til knutekålen er helt mør. Hell alt i blenderen og kjør den til en glatt masse. Smak til med salt helt til slutt. Denne mosen passer godt til både kjøtt og fisk.

Knutekålmos
Knutekålmos

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Lampeopphenget i stua

Lampeopphenget i stua vår er ganske spesielt. Sist vi skulle pusse opp stua vår i første etasje, ville vi gjøre noe spesielt med taklampa vår fra HK living. Det ble til slutt et avansert lampeoppheng, som ingen har akkurat maken til.

Lampeopphenget i stua

Etter en runde på internett, hadde vi bestilt både tau og diverse gammelt skips- og bondegårsutstyr fra flere kanter av kloden.

Lampeopphenget i stua

Vi ble veldig fornøyde med resultatet.

Lampeopphenget i stua
Lampeopphenget i stua

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

 

Ostekake med eple og rosin

Ostekake med eple og rosin passer godt til dessert. Det som er ekstra morsomt, er at honningen kommer fra en bikube som står fem minutters gåtur fra huset vårt og eies av birøkter Kristian Eriksen, som er en barndomsvenn av den eldste sønnen min.

Bunnen:

100 g havregryn

50 g mandler

50 g hasselnøtter

1 ss honning

1 ss smør

2 ss brunt sukker

1 dl eplejuice

Kjør havregryn, mandler og hasselnøtter i blenderen til en jevn masse. Varm honning, smør, brunt sukker og eplejuice og bland det sammen med mandelmassen. Legg bakepapir i bunnen på en liten springform, trykk ut nøtteblandingen og sett den kaldt.

 

Eple- og rosinlaget:

4 skrelte epler i terninger

3 dl vann

150 g sukker

2 ss limesaft

2 ss limeskall

1 dl rosiner

Koker epleterninger sammen med vann, sukker, limesaft, limeskall og rosiner. Når eplene er møre avkjøles blandingen. Ta opp epler og rosiner og legg dem oppa nøttelaget. Det gjør ikke noe om noe av laken følger med, men ikke ta med all laken.

 

Ostelaget:

250  g kremost naturell

100 g sukker

1 ts vaniljesukker

2 egg

1 beger rømme

Visp alt sammen til det blir som en krem. Legg ostekremen på toppen av epleblandingen og stek kaken på 150 grader i 40 minutter. La kaken stå i formen i kjøleskapet til neste dag. Pynt med lime og rosiner.

 

Ostekake med eple og rosin
Ostekake med eple og rosin

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Reinsdyrbiff med viltsaus, båtpoteter, kantareller og romanesco

Reinsdyrbiff med viltsaus, båtpoteter, kantareller og romanesco Er nydelig. Du finner en fantastisk mør reinsdyrbiff, som jeg vil anbefale, i frysedisken. Vi skal servere den med en nydelig viltsaus, selvplukkede kantareller, båtpoteter og romanesco i dag.  

Jeg starter med båtpotetene. Jeg risler litt olivenolje i en langpanne, deler potenene i båter, legger dem i langpanna, tar på salt og pepper, risler over litt mer olje og setter dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrur jeg ned til 200 grader og lar dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.

Til sausen bruner jeg en finhakket rødløk i smør, før jeg tilsetter viltfond, fløte, rømme, brunost, knust einerbær, timian, rosmarin, bringebærsaus, tyttebærsyltetøy, salt og pepper. Kok sausen på lav varme til den har riktig konsistens (ca 30 minutter). Om du ikke får tak i bringebærsausen på bildet, kan du bruke noe annet å søte sausen med, f.eks. solbærsirup.

Reinsdyrbiff grilles som vanlig biff, slik at det er rosa inni. Kantarellene stekes i smør i en egen panne og romanescoen kokes i vann til den har litt tyggemotstand.

Om du vil ha et vintips til dette deilige måltidet, så passer denne Ripassoen godt og blir nesten som karamell i munnen.

Du finner masse deilige viltoppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.