Boblende vodka

Boblende vodka er en frisk, enkel og god drink med vodka, som kan varieres med forskjellige smaker ved å bruke forskjellige typer kullsyrevann.

4 cl vodka

Kullsyrevann (f.eks. med limesmak)

Hell vodka i et glass med isbiter. Fyll opp med vann med kullsyre, gjerne med smak, f.eks. lime

Pynt med lime- eller sitronskiver og putt gjerne noen i vannet også, eller du bruker kullsyrevann med andre smaker, passer det å bruke tilsvarende ingredienser i vannet.

En av mine favoritter og et godt tips er å bruke Isklar med fersken og bringebær, og putte ferske eller frosne bringebær i drinken.

Du finner mange spennende drinker, både med og uten alkohol her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Årets første offisielle grilldag

Årets første offisielle grilldag er andre lørdag i mai og selv om vi griller hele året, også når vi må spa frem grillen fra snøfonnene, er det noe eget når du ikke må stå med hodelykt og slå floker.

Årets første offisielle grilldag

Det er ekstra hyggelig å legge ut noen grillsmakebiter fra bloggen i dag.

Årets første offisielle grilldag

Jeg har i anledning dagen, laget en ny kategori «Grillmat«, så du enkelt kan få opp masse forslag.

Årets første offisielle grilldag

Hva med pizza på grillen?

Trykk HER og få tips til velsmakende grillmat, både velkjente og mer eksotiske varianter.

Årets første offisielle grilldag
Årets første offisielle grilldag – grill en banan til dessert

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Bulgogi

Bulgogi er en nydelig, koreansk rett, som kan lages av finstrimlet eller malt storfekjøtt. Jeg har brukt karbonadedeig i denne oppskriften, men du kan også bruke kjøttdeig. Oppskriften er passe til 3-4 personer.

600 g karbonadedeig

8 fedd hvitløk, finhakket

1 stor løk

3 vårløk

4 ss soyasaus

2 ss mirin

1 chili

2 ss brunt sukker

2 ts ingefær

3 ts sesamolje

Pepper

Sesamfrø

Ris

 

Bland karbonadedeig, hvitløk, løk, chili, ingefær, soyasaus, mirin, sukker og pepper i en stor miksebolle. Om du bruker biffkjøtt, blir det best om du lar det marinere i blandingen i 30 minutter, men det er ikke nødvendig når du bruker karbonade- eller kjøttdeig.

Varm opp en wok eller stor stekepanne over høy varme, tilsett matolje og tilsett kjøttblandingen. Hakk deigen i små biter, brun det og la det koke inn, mens du rører av og til,  til all fuktighet er borte, ca. 8 til 10 minutter.

Tilsett nesten all vårløken,  skru av varmen, tilsett nesten alle sesamfrøene og sesamolje og bland det sammen.

Server bulgogi på toppen av nykokt kokt ris eller quinoa og pynt med resten av vårløken og sesamfrøene. 

 

Bulgogi
Bulgogi

Du finner masse spennende og velsmakende matretter, fra fjern og nær her og om du har lyst på flere wokretter, finner du dem her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Hjemmelaget saftis

Hjemmelaget saftis tilhører barndommens minner for mange av oss. Du får kjøpt former mange steder, både i litt større matbutikker, som f.eks. OBS, jernvarehandler og kjøkkenutstyrsbutikker. Det fine er at du kan bruke yndligssaften din, men husk at den virker svakere når den fryses, så den må blandes sterkere. Hjemmelaget saftis er også billig og lettvinn kos på barnebursdag.

Min saftisoppskrift er like mengder saft og vann. Det smaker også godt med bær i den, f.eks. blåbær til blåbærsaft og solbær til solbærsaft. En blanding av forskjellige bær smaker også godt.

Hjemmelaget saftis

Hjemmelaget saftis

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

En smakfull forrett med fisk og skalldyr

En smakfull forrett med fisk og skalldyr er perfekt selskapsmat, med noe for enhver smak og mye av det kan gjøres klar i forveien. For hver gjest beregner jeg:

50 g hvit fisk etter eget ønske

1 kamskjell inkl. rognen

1 kreps

5 ferske reker

I forkant lager jeg ferdig sennepssausen og ertepuréen.

 

Agurksalaten:

1 agurk

2 dl vann

1/2 dl eddik

1 ss sukker

Salt og pepper

Lag lake ved å koke opp vann, eddik og 1 ss sukker og la det avkjøles.

Skrell agurken og del den på langs med ostehøvel, før den legges i en laken. Smak til med salt og pepper. La det stå og trekke i minimum 1 time.

Når maten skal serveres, krydres fisken med salt og pepper og stekes raskt på begge sider i smør. Kamskjell inkl. rogn stekes i samme smør, på høy varme, raskt på en side i smør. Hell stekesmør over under stekingen. Varm opp ertepureen og hell den over i en sprøytepose.

Legg sausen med en skje på den ene siden av tallerkenen, og dra en stripe fra midten av de og ut mot den ande siden. Sprøyt en liten tert med ertepure og dander resten av elementene utover. Jeg har lagt en skive rødbet under agurken, men det er ikke nødvendig.

Pynt med litt dill og ev. noen spirer.

En smakfull forrett med fisk og skalldyr
En smakfull forrett med fisk og skalldyr

 

Du finner flere spennende og varierte forrettet her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Fersk tunfiskbiff

Fersk tunfiskbiff smaker veldig godt og ligner overhode ikke på den du får på boks. Flere av butikkjedene har etter hvert fått fersk, vakuumpakket tunfisk i sortimentet, bl.a. Meny og Rema 1000. Matbutikken min har fersk tunfisk, nesten hver helg og det har vært en vinner her i huset. Den kan varieres på veldig mange måter og serveres med tilbehør fra de fleste land. Den er også enkel å tilberede.

Tunfisken skjæres i passe biffstykker, krydres med det man har lyst på og stekes eller grilles i 2 min. på hver side og så er den klar til servering.

Varianten på bildet er krydret med salt og pepper og i tillegg har den fått et dryss med sesamfrø. Etter stekingen har den fått litt limesaft og et dryss med urter. Nam!!!

Fersk tunfisk
Fersk tunfisk

 

Du finner mange spennende og velsmakende tunfiskoppskrifter fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Grillspyd med potetmos

Grillspyd med potetmos er praktisk grillmat, siden både kjøttet og grønnsakene sitter sammen på grillspydet. Det er også unødvendig med saus, siden potetmosen er saftig og grillspydene har god smak av marinaden. Om du bruker trespyd, må de legges i vann en stund, så de ikke tar fyr under grillingen. Oppskriften er passe til 4 personer.

Marinade:

2-3 lime, revet skall og saft

4 ss flytende honning

4 fedd hvitløk, finhakket

6 ss olivenolje

Salt og  nykvernet pepper

Vi legger spydene på nederste rille på grillen og bruner dem raskt på alle sider. Deretter legger vi dem på øverste rille. Der ligger de og godgjør seg til de er klare. Under hele stekingen, smører vi på mer av marinaden. NB! Ikke la dem ligge for lenge. Kjøttet kan gjerne være stekt som biff, rosa i midten. Da får du et saftig og godt resultat.

Grillspydene:

Ingredienser til grillspydene kan varieres etter hva du liker og har lyst på, f.eks. dette:

700-800 g kylling lårfilet, delt i fine stykker, ikke for små, for da blir det fort tørt

2 maiskolber, delt i skiver

2 rødløk. delt i kuber

1 rød paprika, delt i biter

1 grønn paprika, delt i biter

Ananas, delt i biter

Tre ønskede ingredienser på spyd og pensle dem med marinade, så de blir dekket over alt. Hell resten av marinaden over. La gjerne spydene kose seg i marinaden over natten.

Grill spydene til kyllingen er gjennomstekt, men fortsatt saftig. Det er enkelt å sjekke med en spiss kniv. Saften som kommer ut skal være klar. Serveres med potetmos, som du finner oppskriften på HER. Jeg har tilsatt finhakket fressløk i potetmosen.

 

 

Grillspyd med potetmos
Grillspyd med potetmos

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Baconsurret kylling med balsamico- og eplesaus

Baconsurret kylling med balsamico- og eplesaus er en lettlikt rett. Om du skal lage den til mange, kan du gange opp oppskriften og bruke langpanna. Oppskriften er passe til 4 pers.

Kyllingformen:

8 baconskiver

700 g kyllinglårfilet, ev. kyllingbrystfilet, delt i to

2 epler i båter

1 pk sopp i skiver

500 g småpoteter, delt i to

2 rødløk i båter

Salt og pepper

Litt frisk timian

Litt olivenolje

1 bunt bladpersille

2 ss pinjekjerner, ristet

100 g revet parmesan

Hell litt olje i en ildfast form, legg i løk, sopp og poteter og krydre med litt salt og pepper. Sett dem i ovnen på 250 grader i 20 min, til potetene er nesten møre.

Del kyllingfiletene i to på tvers, krydre dem med salt og pepper og surr en baconskive rundt hver av dem. Stek dem på begge sider i en stekepanne, til baconet er gyllent.

Senk temperaturen i ovnen til 200 grader, legg i kylling og epler. Dryss over timianblader, salt og pepper og stek videre i 15 – 20 min, til kyllingen er gjennomstekt. Løft ut kyllingen, rør inn persille, pinjekjerner og parmesan og legg kyllingen på toppen igjen.

Balsamicosaus:

1 dl hvitvin

1 dl god balsamico

Honning, fra 2 ss og oppover, etter hvor syrlig sausen er

1 ss kyllingfond

3 ss smør

Salt og pepper

Kok vin og balsamico til halv mengde, før du tilsetter fond og smaker til med honning, salt og pepper. Pisk inn smøret og server. Det er viktig at ikke sausen koker etter du har tilsatt smør.

 

Du finner mange spennende og varierte kyllingoppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Bær med vaniljekesam og eggelikør

Bær med vaniljekesam og eggelikør smaker friskt og god og enklere dessert enn dette, kan det nesten ikke bli. Kesam eller kvarg, som det også kalles, er en ferskost, som spises i mange land.

Frukt og bær etter eget ønske.

Vaniljekesam

Eggelikør

Vask og rens bærene. Vask eller skrell og del frukten i terninger. Fordel det i porsjonsformer. Legg på 1-2 spiseskjeer kesam i hver skål. Hell over 2-3 ss likør i hver skål og servér.

Bær med vaniljekesam og eggelikør
Bær med vaniljekesam og eggelikør

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Ukemeny 19

Ukemeny for uke 19 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.

Mandag: Kyllingfilet med bretagnesaus
Kyllingfilet med bretagnesaus
Kyllingfilet med bretagnesaus
Tirsdag: Laks på pinne i pita med gresk salat og tzatziki
Laks på pinne i pita med gresk salat og tzatziki
Laks på pinne i pita med gresk salat og tzatziki
Onsdag: Bønnesuppe med mais
Bønnesuppe med mais
Bønnesuppe med mais
Torsdag: Pasta med gorgonzolasaus
Pasta med gorgonzolasaus
Pasta med gorgonzolasaus
Fredag: Ost og kjeks med spennende tilbehør
Ost og kjeks med spennende tilbehør
Ost og kjeks med spennende tilbehør

 

Lørdag:
Forrett: Caprese burrata
Caprese burrata
Caprese burrata
Hovedrett: Hummer med estragonsmør og potetpuré
Hummer med estragonsmør og potetpuré
Hummer med estragonsmør og potetpuré
Dessert: Blomsterpottedessert
Blomsterpottedessert
Blomsterpottedessert
Søndag:
Forrett: Ørretrøre i mørdeigsformer
Ørretrøre i mørdeigsformer
Ørretrøre i mørdeigsformer
Hovedrett: Deilig gryterett med fløtesaus
Deilig gryterett med fløtesaus
Deilig gryterett med fløtesaus
Dessert: Færøysk eplekake
Færøysk eplekake
Færøysk eplekake

Ukemeny for uke 19 er bare et forslag og du finner masse andre spennende oppskrifter HER.

Du finner flere menyer HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.