Boblende vodka er en frisk, enkel og god drink med vodka, som kan varieres med forskjellige smaker ved å bruke forskjellige typer kullsyrevann.
4 cl vodka
Kullsyrevann (f.eks. med limesmak)
Hell vodka i et glass med isbiter. Fyll opp med vann med kullsyre, gjerne med smak, f.eks. lime
Pynt med lime- eller sitronskiver og putt gjerne noen i vannet også, eller du bruker kullsyrevann med andre smaker, passer det å bruke tilsvarende ingredienser i vannet.
En av mine favoritter og et godt tips er å bruke Isklar med fersken og bringebær, og putte ferske eller frosne bringebær i drinken.
Du finner mange spennende drinker, både med og uten alkohol her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Årets første offisielle grilldag er andre lørdag i mai og selv om vi griller hele året, også når vi må spa frem grillen fra snøfonnene, er det noe eget når du ikke må stå med hodelykt og slå floker.
Det er ekstra hyggelig å legge ut noen grillsmakebiter fra bloggen i dag.
Jeg har i anledning dagen, laget en ny kategori «Grillmat«, så du enkelt kan få opp masse forslag.
Hva med pizza på grillen?
Trykk HER og få tips til velsmakende grillmat, både velkjente og mer eksotiske varianter.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Bulgogi er en nydelig, koreansk rett, som kan lages av finstrimlet eller malt storfekjøtt. Jeg har brukt karbonadedeig i denne oppskriften, men du kan også bruke kjøttdeig. Oppskriften er passe til 3-4 personer.
600 g karbonadedeig
8 fedd hvitløk, finhakket
1 stor løk
3 vårløk
4 ss soyasaus
2 ss mirin
1 chili
2 ss brunt sukker
2 ts ingefær
3 ts sesamolje
Pepper
Sesamfrø
Ris
Bland karbonadedeig, hvitløk, løk, chili, ingefær, soyasaus, mirin, sukker og pepper i en stor miksebolle. Om du bruker biffkjøtt, blir det best om du lar det marinere i blandingen i 30 minutter, men det er ikke nødvendig når du bruker karbonade- eller kjøttdeig.
Varm opp en wok eller stor stekepanne over høy varme, tilsett matolje og tilsett kjøttblandingen. Hakk deigen i små biter, brun det og la det koke inn, mens du rører av og til, til all fuktighet er borte, ca. 8 til 10 minutter.
Tilsett nesten all vårløken, skru av varmen, tilsett nesten alle sesamfrøene og sesamolje og bland det sammen.
Server bulgogi på toppen av nykokt kokt ris eller quinoa og pynt med resten av vårløken og sesamfrøene.
Du finner masse spennende og velsmakende matretter, fra fjern og nær her og om du har lyst på flere wokretter, finner du dem her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Hjemmelaget saftis tilhører barndommens minner for mange av oss. Du får kjøpt former mange steder, både i litt større matbutikker, som f.eks. OBS, jernvarehandler og kjøkkenutstyrsbutikker. Det fine er at du kan bruke yndligssaften din, men husk at den virker svakere når den fryses, så den må blandes sterkere. Hjemmelaget saftis er også billig og lettvinn kos på barnebursdag.
Min saftisoppskrift er like mengder saft og vann. Det smaker også godt med bær i den, f.eks. blåbær til blåbærsaft og solbær til solbærsaft. En blanding av forskjellige bær smaker også godt.
Hjemmelaget saftis
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
En smakfull forrett med fisk og skalldyr er perfekt selskapsmat, med noe for enhver smak og mye av det kan gjøres klar i forveien. For hver gjest beregner jeg:
Lag lake ved å koke opp vann, eddik og 1 ss sukker og la det avkjøles.
Skrell agurken og del den på langs med ostehøvel, før den legges i en laken. Smak til med salt og pepper. La det stå og trekke i minimum 1 time.
Når maten skal serveres, krydres fisken med salt og pepper og stekes raskt på begge sider i smør. Kamskjell inkl. rogn stekes i samme smør, på høy varme, raskt på en side i smør. Hell stekesmør over under stekingen. Varm opp ertepureen og hell den over i en sprøytepose.
Legg sausen med en skje på den ene siden av tallerkenen, og dra en stripe fra midten av de og ut mot den ande siden. Sprøyt en liten tert med ertepure og dander resten av elementene utover. Jeg har lagt en skive rødbet under agurken, men det er ikke nødvendig.
Pynt med litt dill og ev. noen spirer.
Du finner flere spennende og varierte forrettet her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Fersk tunfiskbiff smaker veldig godt og ligner overhode ikke på den du får på boks. Flere av butikkjedene har etter hvert fått fersk, vakuumpakket tunfisk i sortimentet, bl.a. Meny og Rema 1000. Matbutikken min har fersk tunfisk, nesten hver helg og det har vært en vinner her i huset. Den kan varieres på veldig mange måter og serveres med tilbehør fra de fleste land. Den er også enkel å tilberede.
Tunfisken skjæres i passe biffstykker, krydres med det man har lyst på og stekes eller grilles i 2 min. på hver side og så er den klar til servering.
Varianten på bildet er krydret med salt og pepper og i tillegg har den fått et dryss med sesamfrø. Etter stekingen har den fått litt limesaft og et dryss med urter. Nam!!!
Du finner mange spennende og velsmakende tunfiskoppskrifter fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Grillspyd med potetmos er praktisk grillmat, siden både kjøttet og grønnsakene sitter sammen på grillspydet. Det er også unødvendig med saus, siden potetmosen er saftig og grillspydene har god smak av marinaden. Om du bruker trespyd, må de legges i vann en stund, så de ikke tar fyr under grillingen. Oppskriften er passe til 4 personer.
Marinade:
2-3 lime, revet skall og saft
4 ss flytende honning
4 fedd hvitløk, finhakket
6 ss olivenolje
Salt og nykvernet pepper
Vi legger spydene på nederste rille på grillen og bruner dem raskt på alle sider. Deretter legger vi dem på øverste rille. Der ligger de og godgjør seg til de er klare. Under hele stekingen, smører vi på mer av marinaden. NB! Ikke la dem ligge for lenge. Kjøttet kan gjerne være stekt som biff, rosa i midten. Da får du et saftig og godt resultat.
Grillspydene:
Ingredienser til grillspydene kan varieres etter hva du liker og har lyst på, f.eks. dette:
700-800 g kylling lårfilet, delt i fine stykker, ikke for små, for da blir det fort tørt
2 maiskolber, delt i skiver
2 rødløk. delt i kuber
1 rød paprika, delt i biter
1 grønn paprika, delt i biter
Ananas, delt i biter
Tre ønskede ingredienser på spyd og pensle dem med marinade, så de blir dekket over alt. Hell resten av marinaden over. La gjerne spydene kose seg i marinaden over natten.
Grill spydene til kyllingen er gjennomstekt, men fortsatt saftig. Det er enkelt å sjekke med en spiss kniv. Saften som kommer ut skal være klar. Serveres med potetmos, som du finner oppskriften på HER. Jeg har tilsatt finhakket fressløk i potetmosen.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Baconsurret kylling med balsamico- og eplesaus er en lettlikt rett. Om du skal lage den til mange, kan du gange opp oppskriften og bruke langpanna. Oppskriften er passe til 4 pers.
Kyllingformen:
8 baconskiver
700 g kyllinglårfilet, ev. kyllingbrystfilet, delt i to
2 epler i båter
1 pk sopp i skiver
500 g småpoteter, delt i to
2 rødløk i båter
Salt og pepper
Litt frisk timian
Litt olivenolje
1 bunt bladpersille
2 ss pinjekjerner, ristet
100 g revet parmesan
Hell litt olje i en ildfast form, legg i løk, sopp og poteter og krydre med litt salt og pepper. Sett dem i ovnen på 250 grader i 20 min, til potetene er nesten møre.
Del kyllingfiletene i to på tvers, krydre dem med salt og pepper og surr en baconskive rundt hver av dem. Stek dem på begge sider i en stekepanne, til baconet er gyllent.
Senk temperaturen i ovnen til 200 grader, legg i kylling og epler. Dryss over timianblader, salt og pepper og stek videre i 15 – 20 min, til kyllingen er gjennomstekt. Løft ut kyllingen, rør inn persille, pinjekjerner og parmesan og legg kyllingen på toppen igjen.
Balsamicosaus:
1 dl hvitvin
1 dl god balsamico
Honning, fra 2 ss og oppover, etter hvor syrlig sausen er
1 ss kyllingfond
3 ss smør
Salt og pepper
Kok vin og balsamico til halv mengde, før du tilsetter fond og smaker til med honning, salt og pepper. Pisk inn smøret og server. Det er viktig at ikke sausen koker etter du har tilsatt smør.
Du finner mange spennende og varierte kyllingoppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Bær med vaniljekesam og eggelikør smaker friskt og god og enklere dessert enn dette, kan det nesten ikke bli. Kesam eller kvarg, som det også kalles, er en ferskost, som spises i mange land.
Frukt og bær etter eget ønske.
Vaniljekesam
Eggelikør
Vask og rens bærene. Vask eller skrell og del frukten i terninger. Fordel det i porsjonsformer. Legg på 1-2 spiseskjeer kesam i hver skål. Hell over 2-3 ss likør i hver skål og servér.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Ukemeny for uke 19 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.