Roastbiffsalat

Roastbiffsalat er godt, sunt og mettende. Den passer godt, både som en lunsjrett og middagsrett, med godt brød til. Oppskriften er passe til 2 personer. Om du vil, kan du også bruke den som forrett, men da er den passe til 4 personer. Dressingen kan lages klar god tid i forveien, men salaten smaker best når den er nylaget. 

Dressing:

2 ss extra virgin olivenolje

2 ss soyasaus

1,5 dl risvineddik

3 ss flytende honning

1 finhakket rød chili

1 neve finhakket koriander

Salt and nykvernet pepper

Bland sammen alle ingrediensene og sett til side til salaten er klar.

Salaten:

1/2 – 1 salathode, jeg har brukt en ny type som heter Big Butter

1 pære i terninger

1/4 agurk i terninger

6 minitomater, delt i 2 eller 4, avhengig av størrelsen

1/2 paprika i stimler

3 reddiker i tynne skiver

200 g roastbiff

1/2 rødløk i tynne ringer

 

Skyll salaten og fordel bladene utover et fat. Legg på de øvrige ingrediensene, med roastbiff og rødløk på toppen. Hell dressingen over salaten og server gjerne med godt brød til. Du finner mange spennende varianter her.

 

Roastbiffsalat
Roastbiffsalat

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Frikadellepizza

Frikadellepizza er en pizza med inspirasjon fra Danmark. Jeg har laget den med rester fra en middag med frikadeller, men du kan blande deig til frikadeller og legge dem med teskje og steke dem oppa pizzaen også.

Pizzabunn:

550 g mel, helst tipo 00

1 ts salt

1/2 pk pizzagjær

1 ss honning

1 ss olivenolje

Ca. 3 dl kaldt vann

Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer  kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann.

Når jeg lager pizza, lar jeg deigen kose seg i lang tid, gjerne i kjøleskapet natten over. Jeg tar den ut ca. 1 time før jeg skal bruke den og lar den heve seg ferdig på benken, før jeg trykker/kjevler den ut og lar den etterheve i ca. 30 minutter. For italiensk pizza, kjevles den veldig tynn og for pizza med amerikansk bunn litt tykkere. Om du lager pizzadeigen samme dag, som du skal bruke den, kan den få stå på benken og heve i minimum 1 time. Jeg steker alltid bunnen på høy temperatur i noen få minutter, før jeg tar på fyllet.

Pizzasaus:

1 boks hakkede tomater (helst Mutti)

2 finhakket hvitløksfedd

1 strimlet løk

1 ts oregano

Salt og pepper

Alt blandes og kokes gjerne i noen timer, til det blir søtlig. Om du ikke har tid til det, kan du tilsette bittelitt sukker, så du oppnår omtrent det samme og får rundet av smaken litt.

Frikadeller:

600 g karbonadedeig

1 ts salt

100 g bacon, kjørt til mos i blender

1 finhakket løk

1 egg

3 ss hvetemel

3 dl fløte

1 ts sort pepper

Elt alt sammen og sett kaldt i 30 minutter.

Nå kan du velge om du vil lage små boller og legge rett på toppen av pizzaen eller steke vanlige frikadeller, som deles i terninger.

Steking av frikadeller:

Ha litt smør og olje i stekepannen, og varm opp til middels høy temperatur. Lag jevne boller med en spiseskje dyppet i fettet fra stekepannen. Legg deretter frikadellene i pannen, drypp skjeen i fettet før du lager neste. Da setter ikke farsen seg fast.

Stek frikadellene i ca. 5-6 minutter på hver side, de er ferdige når de har en fin og mørk stekeskorpe (her er mye av smaken). Hvis de blir mørke for raskt, skru ned varmen litt. Legg frikadellene til avrenning på litt kjøkkenpapir før servering.

Pizzatopping:

Pizzasaus, hjemmelaget eller ferdig fra boks

1 rødløk i skiver

1 paprika i terninger

4 frikadeller i terninger, eller frikadelledeig, satt på med teskje

200 g revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag

20 minitomater i terninger

4 ss olivenskiver

1 liten potte finhakket gressløk

Bre pizzasausen over den halvstekte bunnen. Legg på halvparten av osten, rødløk, paprika, frikadeller, minitomater, olivenskiver og resken av osten. Dryss over resten av osten og stek på høy temperatur i ovnen til den er gyllen oppa. Dryss over finhakket gressløk, del i porsjonsstykker og server.

 

Frikadellepizza
Frikadellepizza

 

Du finner mange spennende pizzavarianter HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Stjerneskud

Stjerneskud er et nydelig dansk smørrebrød med en deilig saus, panert rødspette, kokt rødspette, røkelaks, reker, rogn, asparges, salat, sitron og dill. Jeg panerer rødspetta med panko, for å få et saftig og crispy resultat, men du kan bruke kavring eller knust tørr loff. Oppskriften er passe til 4 deilige smørrebrød.

Saus:

Det finnes flere varianter av saus, som kan brukes til stjerneskud, men dette er min favoritt og den røres sammen på under 5 minutter.

1 pose majones

2 ss agurkmix

2 ss finhakket kapers

Saften av 1 lime

1/2 ts salt

1/4 ts pepper

1 neve frisk persille

Alt røres godt sammen og settes kaldt til det skal brukes.

Remulade
Panert rødspette:

4 rødspettefileter

Salt og pepper

3 ss hvetemel

2 egg, sammenvispet

100 g panko eller knust loff

Frityrolje

Om du bruker loff, kjører du den til fine smuler med hurtigmikser eller stavmikser.

Hell melet i én bolle, egget i en annen og panko eller loffesmuler i den tredje.

Krydre flyndrefiletene med salt og pepper og dypp dem først i mel på begge sider, før du rister av overskuddsmel. Vend deretter filetene i egg, tilbake i mel, tilbake i egg og tilslutt i panko/brødsmuler.

Stek fisken gyllen i frityrolje.

Kokt rødspette:

4 rødspettefileter

Salt og pepper

4 cocktailpinner

Sitronsaft

Krydre filetene med salt og pepper og rull dem sammen fra bakenden. Stikk en cocktailpinne gjennom hver av dem, så de holder fasongen. Damp de sammenrullede filetene i 3 minutter i litt vann, tilsatt salt og litt sitronsaft.

Om du vil tilberede dem i mikrobølgeovnen, er det også mulig. Legg filetene i en suppetallerken, tilsett 4 ss vann og 2 ss sitronsaft, dekk med plastfolie og damp rødspettene i mikrobølgeovnen i 2-3 minutter, avhengig av størrelse.

De skal være hvite og faste i kjøttet. Ta cocktailpinnene før du legger dem på smørrebrødet.

Asparges:

1 bunt grønne asparges

1 ss smør

Litt sitron

Skjær av den nederste delen av aspargesen. Kok opp en kjele med lettsaltet vann, smør og litt sitronsaft og damp den grønne aspargesen i 2 minutter. Hell av vannet og hell iskaldt vann over, så kokingen stopper og aspargesen holder seg sprø.

Du kan bruke grønn asparges fra glass, men da skal den ikke kokes.

Øvrig tilbehør:

4 sitronskiver

4 skiver landbrød

Salatblader i rause mengder

4 skiver røkelaks

100 g reker

1 glass rød rogn, helst med litt størrelse på

Litt fersk dill

Salt og pepper

Smørrebrødet:

Fordel brødskivene på 4 tallerkener og smør dressing på brødskivene. Legg på salatblader og grønne asparges, før du legger den stekte og deretter den dampede fisken.
Fordel mer dressing på toppen av fisken og legg på sammenrullet røkelaks, reker og rogn. Pynt med fersk dill og en sitronskive.

Stjerneskud
Stjerneskud

 

Du finner oppskrifter på flere varierte og deilige matretter fra Danmark her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Ukemeny 11

Ukemeny for uke 11 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene, eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.

Mandag: Libanesisk lam og ris
Libanesisk lam og ris
Libanesisk lam og ris
Tirsdag: Spagetti med villreker
Spagetti med villreker
Spagetti med villreker
Onsdag: Appelsinkylling
Appelsinkylling
Appelsinkylling
Torsdag: Hjortekarbonader med potetpuré
Hjortekarbonader med potetpuré
Hjortekarbonader med potetpuré
Fredag: Tradisjonell spansk paella
Tradisjonell spansk paella
Tradisjonell spansk paella
Lørdag:
Forrett: Gratinerte sjøkreps
Gratinerte sjøkreps
Gratinerte sjøkreps
Hovedrett: Helstekt kalvefilet med røstipoteter, aromasopp og blåskimmelsaus
Helstekt kalvefilet med røstipoteter, aromasopp og blåskimmelsaus
Helstekt kalvefilet med røstipoteter, aromasopp og blåskimmelsaus
Dessert: Sjokoladeterrin
Sjokoladeterrin
Sjokoladeterrin
Søndag:
Forrett: Grøntrand
Grøntrand
Grøntrand
Hovedrett: Lammefrikassé
Lammefrikassé
Lammefrikassé
Dessert: Minas fantastiske eplepai
Minas fantastiske eplepai
Minas fantastiske eplepai

Ukemeny for uke 11 er bare et forslag og du finner masse andre spennende oppskrifter HER.

Du finner flere menyer HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Fisk i bao buns

Fisk i bao buns er en velsmakende og smaksrik middag. Du kan gjøre den sterkere eller mildere, ved å justere mengden sriricha i dressingen. Du kan lage bao buns (steam buns) selv, eller du kan kjøpe i butikken og enten dampe dem eller ta dem i mikrobølgeovnen. De blir best om de blir varmet over damp og du får kjøpt kurver til å sette over kokende vann i mange asiatiske butikker, for en billig penge. De finnes i flere størrelser, men det er smart å kjøpe en litt stor, som rommer litt.

Fisk i bao buns
Fisk i bao buns
Bao buns/steam buns gua bao:

Om du vil lage dem selv, finner du oppskrift her. Om du har kjøpt ferdig, varm dem som beskrevet på pakken.

Dressing:

1 pose majones

1 ss sriricha

1/2 lime, kun saften

2 ss sweet chili

1 ts hvitløk

1 ts ingefær

Salt og pepper

Bland alt sammen og smak til med salt og pepper.

Fisk i bao buns
Dressing til bao buns
Grønnsakene:

Du velger selvfølgelig de grønnsakene du har lyst på, men her har jeg brukt, paprika, purre, agurk og gulrot, som er delt i lange strimler med en potetskreller. I tillegg er det eksotiske frukter fra boks, lime i båter, granateplekjerner og finhakket koriander.

Fisk i bao buns

Fisken:

150 – 200 g fisk per person

2 dl soyasaus

4 ts honning

3 ss sesamolje

4 ts revet ingefær

4 finhakkede hvitløksfedd

2 ss sesamfrø

Rør sammen soyasaus, honning, sesamolje, ingefær og hvitløk, smør det på laksefileten og mariner i ca. 30 minutter.

Dryss over sesamfrø og stek laksefileten i ca. 20 minutter ved 145 grader i ovnen eller i en stekepanne med litt olje til den flaker seg.

Server elementene hver for seg og oppbevar gjerne bunsene i dampkokeren til de skal spises, så de beholder varmen og den nydelige konsistensen.

 

Du finner flere velsmakende og spennende matretter fra fjern og nær her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kalvegryte med spennende ris

Kalvegryte med spennende ris er en velsmakende rett fra Sør-Europa. Om du ikke har tilgang på kalv, kan du bruke annet storfekjøtt.

Kalvegryte:

450 g biff i terninger på 4 x 4 cm

1 ts salt

1 ts pepper

2 ss mel

1 løk i strimler

1 dl olivenolje

4 sjalottløk

1 hvitløksfedd

50 g knust tomat (naturlig eller hermetisk)

50 g kyllingbuljong eller vann

1/4 dl hvitvin

Salt og pepper

Legg kjøttet i en pose sammen med mel, salt og pepper. Brun kjøttet i oljen, før du tilsetter løk og hvitløk. Tilsett tomat, buljong og vin og kok i 20 minutter. Løft ut kjøttet og kjør sausen helt jevn med en stavmikser. Legg kjøttet tilbake i sausen og server sammen med ris.

Ris med rosiner og mandler:

20 g rosiner

1/4 dl konjakk

2 fedd hvitløk, finhakket

½ dl ekstra virgin olivenolje

8 dl vann

2 kyllingbuljongterninger

300 g ris

50 g mandelskiver, riste i tørr panne

Bløtlegg rosinene i konjakk i minst 30 minutter.

Fres hvitløken i olje i noen sekunder. Tilsett ris, vann og buljongterninger. La risen koke til vannet er helt kokt inn. Rør inn rosiner og mandler, men spar noen av dem til å pynte med på toppen.

Kalvegryte med spennende ris
Kalvegryte med spennende ris

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Pink gin rose lemonade med bringebær

Pink gin rose lemonade med bringebær er en av mine favorittdrinker. Jeg bruker en blanding av frosne og ferske eller tinte bringebær. Du får kjøpt rose lemonade hos Meny, på nettet og i flere velassorterte matbutikker. Om du ønsker drinken mer syrlig, kan du tilsette litt sitronsaft.

4 cl pink gin

7 cl rose lemonade

Bringebær

Bland ingrediensene i et glass og pynt med sitronskive og bringebær.

 

 

Pink gin rose lemonade med bringebær
Pink gin rose lemonade med bringebær

 

Du finner mange spennende drinker, både med og uten alkohol her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Dressing til bao buns

Dressing til bao buns er smaksrik og kan gjerne brukes til andre ting enn bao buns, for eksempel til salat, burger mm. Du kan gjøre den sterkere eller mildere, ved å justere mengden sriricha.

1 pose majones

1 ss sriricha

1/2 lime, kun saften

2 ss sweet chili

1 ts hvitløk

1 ts ingefær

Salt og pepper

Bland alt sammen og smak til med salt og pepper.

 

Dressing til bao buns
Dressing til bao buns

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

En rask wok fra Sørøst-Asia

En rask wok fra Sørøst-Asia smaker godt og er super å servere i en hektisk hverdag, siden den er klar på under en halvtime. Jeg har brukt biffkjøtt, men den kan gjerne lages med kylling, svin eller annet kjøtt også.

Woken:

2 løk, strimlet
600 g biffstrimler, kyllingstrimler, lammestrimler eller svinestrimler
1 ts salt
1 ts pepper
3 ss maisenna
3 fedd hvitløk, finhakket
1 rød chili, finhakket
2 ss ingefær på glass
1 ss riseddik
1/2 dl soyasaus
3 ss brunt sukker
1 ts sesamolje
250 g sukkererter, renset og delt i 2 på skrå
1/2 rød paprika i tynne strimler
Rapsolje til steking

Til servering:

4 porsjoner nudler, kokt etter anvisning på pakka
1 neve koriander
2 vårløk i strimler
1 ss sesamfrø, ristet i tørr panne

Legg kjøttet i en pose, sammen med maisenna, salt og pepper og rist det godt, så kjøttet blir dekket på alle kanter.
Rør sammen eddik, soyasaus, sukker og sesamolje.
Fres løken og kjøttet i en stekepanne med olje, på høy varme, så det får fin, brun farge. Tilsett hvitløk og ingefær og la det frese 1/2 min. under omrøring. Tilsett soyablandingen, paprika og sukkererter. Kok opp under omrøring og server med nudler, vårløk og koriander.

En rask wok fra Sørøst-Asia
En rask wok fra Sørøst-Asia

 

Du finner masse spennende og velsmakende matretter, fra fjern og nær her og om du har lyst på flere wokretter, finner du dem her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Vitello tonnato – en kjapp juksevariant

Vitello tonnato – en kjapp juksevariant blir laget av roastbiff i stedet for kalvekjøtt, men den smaker neste like godt.

Vitello tonnato er en deilig, italiensk rett, som kan brukes til lunsj, forrett eller til et antipastimåltid. Jeg legger den på et fat, så alle kan velge mengde selv, men vitello tonnato kan også legges på asjett til hver enkelt.

1 boks tunfisk i olje

330 g majones

30 g  kapers

4 ts dijonsennep

1 lime, kun saften

Salt og pepper

Kapers

Oliven

Parmesan

Alt kjøres til en jevn masse med stavmikser. Smak til med salt og pepper og sett kaldt, mens du legger roastbiff i tynne skiver, som utover et fat. Legg tunfisksausen over og pynt med kapers, gode oliven og ruccola.

Sett frem parmesan, så gjestene kan høvle det over når de skal spise.

Jeg serverer vitello tonnato med godt brød til, f.eks. hjemmelaget foccacia, som du finner flere oppskrifter på her.

 

Vitello tonnato - en kjapp juksevariant
Vitello tonnato – en kjapp juksevariant

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.