Ukemeny 11

Ukemeny for uke 11 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene, eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.

Mandag: Libanesisk lam og ris
Libanesisk lam og ris
Libanesisk lam og ris
Tirsdag: Spagetti med villreker
Spagetti med villreker
Spagetti med villreker
Onsdag: Appelsinkylling
Appelsinkylling
Appelsinkylling
Torsdag: Hjortekarbonader med potetpuré
Hjortekarbonader med potetpuré
Hjortekarbonader med potetpuré
Fredag: Tradisjonell spansk paella
Tradisjonell spansk paella
Tradisjonell spansk paella
Lørdag:
Forrett: Gratinerte sjøkreps
Gratinerte sjøkreps
Gratinerte sjøkreps
Hovedrett: Helstekt kalvefilet med røstipoteter, aromasopp og blåskimmelsaus
Helstekt kalvefilet med røstipoteter, aromasopp og blåskimmelsaus
Helstekt kalvefilet med røstipoteter, aromasopp og blåskimmelsaus
Dessert: Sjokoladeterrin
Sjokoladeterrin
Sjokoladeterrin
Søndag:
Forrett: Grøntrand
Grøntrand
Grøntrand
Hovedrett: Lammefrikassé
Lammefrikassé
Lammefrikassé
Dessert: Minas fantastiske eplepai
Minas fantastiske eplepai
Minas fantastiske eplepai

Ukemeny for uke 11 er bare et forslag og du finner masse andre spennende oppskrifter HER.

Du finner flere menyer HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Fisk i bao buns

Fisk i bao buns er en velsmakende og smaksrik middag. Du kan gjøre den sterkere eller mildere, ved å justere mengden sriricha i dressingen. Du kan lage bao buns (steam buns) selv, eller du kan kjøpe i butikken og enten dampe dem eller ta dem i mikrobølgeovnen. De blir best om de blir varmet over damp og du får kjøpt kurver til å sette over kokende vann i mange asiatiske butikker, for en billig penge. De finnes i flere størrelser, men det er smart å kjøpe en litt stor, som rommer litt.

Fisk i bao buns
Fisk i bao buns
Bao buns/steam buns gua bao:

Om du vil lage dem selv, finner du oppskrift her. Om du har kjøpt ferdig, varm dem som beskrevet på pakken.

Dressing:

1 pose majones

1 ss sriricha

1/2 lime, kun saften

2 ss sweet chili

1 ts hvitløk

1 ts ingefær

Salt og pepper

Bland alt sammen og smak til med salt og pepper.

Fisk i bao buns
Dressing til bao buns
Grønnsakene:

Du velger selvfølgelig de grønnsakene du har lyst på, men her har jeg brukt, paprika, purre, agurk og gulrot, som er delt i lange strimler med en potetskreller. I tillegg er det eksotiske frukter fra boks, lime i båter, granateplekjerner og finhakket koriander.

Fisk i bao buns

Fisken:

150 – 200 g fisk per person

2 dl soyasaus

4 ts honning

3 ss sesamolje

4 ts revet ingefær

4 finhakkede hvitløksfedd

2 ss sesamfrø

Rør sammen soyasaus, honning, sesamolje, ingefær og hvitløk, smør det på laksefileten og mariner i ca. 30 minutter.

Dryss over sesamfrø og stek laksefileten i ca. 20 minutter ved 145 grader i ovnen eller i en stekepanne med litt olje til den flaker seg.

Server elementene hver for seg og oppbevar gjerne bunsene i dampkokeren til de skal spises, så de beholder varmen og den nydelige konsistensen.

 

Du finner flere velsmakende og spennende matretter fra fjern og nær her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kalvegryte med spennende ris

Kalvegryte med spennende ris er en velsmakende rett fra Sør-Europa. Om du ikke har tilgang på kalv, kan du bruke annet storfekjøtt.

Kalvegryte:

450 g biff i terninger på 4 x 4 cm

1 ts salt

1 ts pepper

2 ss mel

1 løk i strimler

1 dl olivenolje

4 sjalottløk

1 hvitløksfedd

50 g knust tomat (naturlig eller hermetisk)

50 g kyllingbuljong eller vann

1/4 dl hvitvin

Salt og pepper

Legg kjøttet i en pose sammen med mel, salt og pepper. Brun kjøttet i oljen, før du tilsetter løk og hvitløk. Tilsett tomat, buljong og vin og kok i 20 minutter. Løft ut kjøttet og kjør sausen helt jevn med en stavmikser. Legg kjøttet tilbake i sausen og server sammen med ris.

Ris med rosiner og mandler:

20 g rosiner

1/4 dl konjakk

2 fedd hvitløk, finhakket

½ dl ekstra virgin olivenolje

8 dl vann

2 kyllingbuljongterninger

300 g ris

50 g mandelskiver, riste i tørr panne

Bløtlegg rosinene i konjakk i minst 30 minutter.

Fres hvitløken i olje i noen sekunder. Tilsett ris, vann og buljongterninger. La risen koke til vannet er helt kokt inn. Rør inn rosiner og mandler, men spar noen av dem til å pynte med på toppen.

Kalvegryte med spennende ris
Kalvegryte med spennende ris

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Pink gin rose lemonade med bringebær

Pink gin rose lemonade med bringebær er en av mine favorittdrinker. Jeg bruker en blanding av frosne og ferske eller tinte bringebær. Du får kjøpt rose lemonade hos Meny, på nettet og i flere velassorterte matbutikker. Om du ønsker drinken mer syrlig, kan du tilsette litt sitronsaft.

4 cl pink gin

7 cl rose lemonade

Bringebær

Bland ingrediensene i et glass og pynt med sitronskive og bringebær.

 

 

Pink gin rose lemonade med bringebær
Pink gin rose lemonade med bringebær

 

Du finner mange spennende drinker, både med og uten alkohol her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Dressing til bao buns

Dressing til bao buns er smaksrik og kan gjerne brukes til andre ting enn bao buns, for eksempel til salat, burger mm. Du kan gjøre den sterkere eller mildere, ved å justere mengden sriricha.

1 pose majones

1 ss sriricha

1/2 lime, kun saften

2 ss sweet chili

1 ts hvitløk

1 ts ingefær

Salt og pepper

Bland alt sammen og smak til med salt og pepper.

 

Dressing til bao buns
Dressing til bao buns

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

En rask wok fra Sørøst-Asia

En rask wok fra Sørøst-Asia smaker godt og er super å servere i en hektisk hverdag, siden den er klar på under en halvtime. Jeg har brukt biffkjøtt, men den kan gjerne lages med kylling, svin eller annet kjøtt også.

Woken:

2 løk, strimlet
600 g biffstrimler, kyllingstrimler, lammestrimler eller svinestrimler
1 ts salt
1 ts pepper
3 ss maisenna
3 fedd hvitløk, finhakket
1 rød chili, finhakket
2 ss ingefær på glass
1 ss riseddik
1/2 dl soyasaus
3 ss brunt sukker
1 ts sesamolje
250 g sukkererter, renset og delt i 2 på skrå
1/2 rød paprika i tynne strimler
Rapsolje til steking

Til servering:

4 porsjoner nudler, kokt etter anvisning på pakka
1 neve koriander
2 vårløk i strimler
1 ss sesamfrø, ristet i tørr panne

Legg kjøttet i en pose, sammen med maisenna, salt og pepper og rist det godt, så kjøttet blir dekket på alle kanter.
Rør sammen eddik, soyasaus, sukker og sesamolje.
Fres løken og kjøttet i en stekepanne med olje, på høy varme, så det får fin, brun farge. Tilsett hvitløk og ingefær og la det frese 1/2 min. under omrøring. Tilsett soyablandingen, paprika og sukkererter. Kok opp under omrøring og server med nudler, vårløk og koriander.

En rask wok fra Sørøst-Asia
En rask wok fra Sørøst-Asia

 

Du finner masse spennende og velsmakende matretter, fra fjern og nær her og om du har lyst på flere wokretter, finner du dem her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Vitello tonnato – en kjapp juksevariant

Vitello tonnato – en kjapp juksevariant blir laget av roastbiff i stedet for kalvekjøtt, men den smaker neste like godt.

Vitello tonnato er en deilig, italiensk rett, som kan brukes til lunsj, forrett eller til et antipastimåltid. Jeg legger den på et fat, så alle kan velge mengde selv, men vitello tonnato kan også legges på asjett til hver enkelt.

1 boks tunfisk i olje

330 g majones

30 g  kapers

4 ts dijonsennep

1 lime, kun saften

Salt og pepper

Kapers

Oliven

Parmesan

Alt kjøres til en jevn masse med stavmikser. Smak til med salt og pepper og sett kaldt, mens du legger roastbiff i tynne skiver, som utover et fat. Legg tunfisksausen over og pynt med kapers, gode oliven og ruccola.

Sett frem parmesan, så gjestene kan høvle det over når de skal spise.

Jeg serverer vitello tonnato med godt brød til, f.eks. hjemmelaget foccacia, som du finner flere oppskrifter på her.

 

Vitello tonnato - en kjapp juksevariant
Vitello tonnato – en kjapp juksevariant

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Flødebollekage

Flødebollekage eller kokosbollekake er en lettvinn og velsmakende dessert fra Danmark. Jeg har laget den som porsjonskaker, men du kan gjerne lage den i en større form i stedet. Flødebollekage bør lages samme dag som den spises, men tåler godt noen timer i kjøleskapet, så smakene får satt seg.

20 mandelkjeks (jeg har brukt Jakobs «Cantuccini mandler»)

12 kokosboller

3 dl fløte

1 ss melis

1 ts vaniljesukker

350 g friske bær, jeg har brukt bringebær, bjørnebær, jordbær og blåbær

Legg kjeksen i dobbel brødpose og knus dem med en biffbanker eller lignende og strø halvparten i bunnen av en form på ca. 20 x 30 cm. Pisk fløte, sukker og vaniljesukker til krem.

Legg på halvparten av kokosbollene og trykk dem flate. Bre over halvparten av kremen og halvparten av bærene. Dryss over resten av den knuste kjeksen. Legg på resten av kokosbollene og trykk dem flate.  Bre over resten av kremen og pynt med resten av bærene.

Du finner flere velsmakende og spennende desserter fra fjern og er her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Carpaccio

Carpaccio er laget av rått kjøtt. Om du ikke liker rått kjøtt, eller ikke får tak i, kan du bruke roastbeef.

Carpaccio er en nydelig forrett og kan varieres etter humør og fantasi. Det viktige er at kjøttet er av god kvalitet. Denne gangen har jeg bedt Meny om å skjære ferdige okseskiver for meg. Da får jeg det fordelt på plastark, som er passe til en person. Jeg beregner ca. 100 g per person.

Tynne skiver oksekjøtt av god kvalitet

Pistasjkjerner

Parmesanskiver

Basilikumblader

Olivenolje av god kvalitet

Balsamico

Flaksalt og pepper

Legg okseskivene utover tallerkener. Fordel hakkede pistasjkjerner, parmesan og basilikumblader over. Ved servering, risles det over litt god olivenolje og en tyktflytende balsamico. Til slutt har retten fått et dryss nykvernet salt eller flaksalt og pepper.

Carpaccio
Carpaccio

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Negroni Sbagliato

Negroni Sbagliato er en italiensk versjon av drinken Negroni. Sbagliato betyr feil og feilen er at de har byttet ut ginen, som opprinnelig er i Negroni med prosecco. Dette er super som velkomstdrink, som ikke er for søt.

3 cl campari
3 cl vermut, søt
Prosecco
Appelsinskall

Bland Campari og søt vermut i et champagneglass, topp med Prosecco og legg noen strimler med appelsinskall på toppen.

Negroni Sbagliato

 

Du finner mange spennende drinker, både med og uten alkohol her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.