Ravioli med soppfyll og salviesmør

Ravioli med soppfyll og salviesmør tar litt tid å lage, men den smaker sååå nydelig.

Du finner oppskrift på pasta HER.

Fyll til raviolien:

1 rødløk, finhakket

1 løk, finhakket

1/2 pk skivet aromasopp, finhakket

1 cm hvitløk fra tube

1 pk ricotta

100 g sprøstekt bacon, knust

1 neve finhakket persille

1 neve finhakket salvie

1/2 ts pepper

1 ss reven parmesan

Legg baconskiver på bakepapir i ovnen på 200 grader, til de blir sprø. Knus dem med hendene.

Brun sopp og løk i en kjele. Tilsett resten av ingrediensene, kok opp og smak til med salt og pepper.

Legg fyllet med teskje med litt avstand på pastaen. Legg neste lag med pasta over og klem godt rundt hver fyll med hendene. Jeg har kjøpt et hjerte i Italia, som forsegler pastaen ekstra godt, men du kan gjerne bruke et kjøkkenglass til å trykke ut raviolien med.

Kokes i vann tilsatt god med salt i ca. 5 minutter, mens du lager salviesmøret.

Salviesmør:

100 g smør

3 ss finhakket salvie

Saften av en halvsitron

50 g pinjekjerner

salt og pepper

Rist pinjekjernene i 1 minutt i ei panne. Ta dem ut og legg dem til side. Brun smøret lett i panna. Ha i finhakket salvie, sitronsaft og pinjekjerner. Smak til med salt og pepper.

Ravioli med soppfyll og salviesmør
Ravioli med soppfyll og salviesmør

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Ramensuppe med biff

Ramensuppe med biff er knallgodt og er en av mine favorittsupper. Den er også enkel å lage. Oppskriften er passe til 4 personer.

Olivenolje

450 g beinfri mørbrad, skåret i 1 cm tykke skiver

2 fedd hvitløk, finhakket

1 ss fersk ingefær, finhakket

150 g shitakesopp i tynne skiver

4 ss soyasaus med lite salt

1 ss fishsauce

1 chili, finhakket

9,5 dl god kjøttkraft, ev. vann og kalvefond

1/2 ts salt

1 ts sort pepper

450 g tørkede ramennudler

Topping:

4 egg, delt i 2

3 vårløk i strimler

1 potte koriander, finhakket

Krydre biffen med rikelig med salt og pepper og brun den i olivenolje i en stor gryte i 1-2 minutter på hver side på middels varme. Ta kjøttet ut av kjelen og sett til side. 

Tilsett mer olivenolje i den samme kjele og fres hvitløk og ingefær i ca. 3 minutter under omrøring. Tilsett sopp, soyasaus, fishsauce, chili og kraft, og la det småkoke i 10 minutter på lav varme.

Kok eggene i vann i 10 min. før du skyller dem i kaldt vann, så kokingen stopper. Skrell eggene og del dem i to.

Legg ramen i kraften og la de ligge der til de er spiseklare. Del nudlene likt i 4 boller, tilsett biff og kraft. Legg ett egg i hver bolle og dryss over vårløk og koriander.

Ramensuppe med biff
Ramensuppe med biff

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Skalldyrsalat

Skalldyrsalat passer godt som en lekker forrett, og som frokost eller lunsj på godt brød. Du kan selvfølgelig bruke ferske eller frosne reker og krepsehaler, om du foretrekker det.

1 pose majones

1 boks crème fraîche

1 bunt dill, finhakket

1/2 sitron, kun saften

Salt og pepper

1 boks krepsehaler, avsilt og skylt

1 boks reker av god kvalitet, avsilt og skylt

1 glass rød rogn

Rør alt sammen, smak til med salt og pepper og sett kaldt i min. 2 timer for servering. Pynt gjerne med en dillkvast.

 

Skalldyrsalat
Skalldyrsalat

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Omelett med tomater og oliven

Omelett med tomater og oliven smaker godt til frokost, lunsj, som en kveldsrett eller som en del av et tapasbord. Den er rask å tilberede og smaker godt med

2 løk

2-3 rå poteter

4 egg

4 ss fløte

2 fedd hvitløk, finhakket

Salt og pepper

100 g revet ost

10 minitomater, delt i to

1/2 paprika i tynne strimler

2 ss sorte oliven i skiver

1 neve finhakket persille

Start med å skjære løk og rå poteter i tynne skiver. Stek det på svak varme i olivenolje, til potetene er gjennomstekte. Snu på blandingen av og til, så den ikke brenner seg.

Visp sammen egg, fløte (du kan bruke melk eller vann), hvitløk, salt og pepper og heller den over potetblandingen.

Sett på lokk og la det stå noen minutter for å stivne litt, før du strør over reven ost, paprika, oliven og tomater.

Sett på lokket igjen og lar det stå på svak varme til omeletten er stivnet og osten smeltet.

Dryss over persille rett før servering.

Omelett med tomater og oliven
Omelett med tomater og oliven

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kukulhu Riha

Kukulhu Riha (kylling karri) er en rett fra Maldivene. De bruker scotch bonnets/habanero, som er veldig hot, så du kan erstatte den med den vanligste chili i matbutikken, eller redusere chilimengden, om du ikke er så tøff. De mer eksotiske ingrediensene får du kjøpt i asiatiske butikker. Oppskriften er passe til 4 personer.

1 (1200 g) kylling, skinnet fjernet og delt i 8 stykker

4 ss rapsolje

1 løk – finhakket

1/2 dl karriblader

1 ts ingefær, revet

4 fedd hvitløk, finhakket

1 chili, finhakket

1 pandanblad – kuttet i 2 cm biter

3 kardemommefrø

1 ts chilipulver

2 ss currypaste

1 boks koosmelk

1 boks kokoskrem

Salt og pepper

Surr løk, hvitløk, ingefær, karriblader og pandan i oljen i en sautepanne eller gryte.

Tilsett chilipulveret mens du rører, og deretter curripaste, kardemomme og kokosmelk og kok på lav varme mens du rører ofte. Når det koker, tilsett kyllingbitene og snu dem, så de får blandingen på alle kanter. Kok til kyllingen er gjennomkokt, før du tilsetter kokoskrem og smaker til med salt og pepper. Kok i ett minutt til og server kukulhu riha med ris kokt etter anvisning på pakken og en deilig salat.

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Baileysfudgekake med vaniljeis og skogsbærcoulis

Baileysfudgekake med vaniljeis og skogsbærcoulis passer både til kaffen og som dessert. Baileys er en irsk likør med smak av lagret irsk whisky, frisk irsk kremfløte, kakaobønner og vaniljestenger. Dette gir en nydelig smak til kaken, som også passer godt til dessert, med litt iskrem til.

170 gram smeltet smør

200 gram sukker

1 ts vaniljesukker

3 ss Baileys

2 egg

100 gram hvetemel

40 gram kakao

0,5 ts bakepulver

1/4 ts salt

Pisk sammen smør, sukker og vaniljesukker. Pisk inn egg og Baileys. Rør inn hvetemel, kakao, bakepulver og salt. Ha røren i en smurt rund form, størrelse 24 cm dia. Stek kaken på 170 grader i ca. 25 min midt i ovnen. La kaken avkjøles i formen.

Baileysfudge:

1,2 dl kondensert søt melk

300 gram grovhakket melkesjokolade

5 ss Baileys

1 ts vaniljesukker

En klype salt

Varm den søte melken på svak varme i en kjele. Tilsett sjokoladen, Baileys, vaniljesukker og salt og rør godt sammen. Avkjøl litt før du heller fudgen over Brownies-kaken.

Sett kaken i kjøleskapet og la den stå der i minimum 2 timer før du tar av kakeringen og serverer.

Skogsbærcoulis:

400 g frosne skogsbær

100 g sukker

1/2 dl vann

Saften av 1/2 lime

Kok opp og la det småkoke i ca. 5 min. Press blandingen gjennom en sikt og avkjøl.

Vaniljeisen finner du oppskrift på HER.

Pyntes med et mynteblad. Server gjerne med en kopp kaffe og et glass dessertvin til.

Baileysfudgekake med vaniljeis og skogsbærcoulis
Baileysfudgekake med vaniljeis og skogsbærcoulis

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Briocheburgerbrød

Briocheburgerbrød er saftige og luftige burgerbrød, som er supre som ferske, men også egner seg til frysing. Brioche er fransk gjærbakst, som har en lekker gulfarge. Det sies at fargen kommer av mye egg og mye smør i deigen, men jeg har gitt denne deigen litt ekstra hjelp, ved å tilsette gulrotjuice. Denne oppskriften gir 16 burgerbrød.

1 kg hvetemel

100 g smeltet smør

1 pk gjær

3 egg

3 dl gulrotjuice

2 ss sukker

1 dl melk

Elt alt godt sammen i ca. 15 min. Sjekk om det behøves mer mel eller melk. Deigen skal kunne bakes ut, men være ganske fuktig. La det heve med klede over, i min. 1 time, til deigen har dobbel størrelse. Bak ut burgerbrød i ønsket størrelse og legg dem på et stekebrett, dekket med bakepapir.

La brødene heve under klede i min. 30 minutter, før du pensler dem med melk, drysser på sesamfrø og steker dem på 200 grader, litt langt ned i ovnen i ca. 15 minutter, til de har fått fin farge både over og under. Avkjøl på rist.

Briocheburgerbrød
Briocheburgerbrød

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Grønn ertesuppe

Grønn ertesuppe er en deilig tradisjonsrett og kan brukes til både middag, lunsj og nattmat. Jeg lager alltid en stor porsjon og fryser ned halvparten til senere bruk.

2 pakker tørkede, grønne erter
2 svineknoker (jeg bruker 1 røkt og 1 urøkt)
4 finhakkende løk
2 finhakkede sellerirøtter
Pepper
Fersk timian
2 laurbærblader
4 gulrøtter
2 finstrimlede purrer

Dag 1: Legg ertene i vann over natta.
Dag 2: Legg svineknoker i en kjele og dekk dem med vann. Kok opp og skum av. Hell vannet av ertene og legg dem i kjelen, sammen med knokene, løk og sellerirøtter. Tilsett pepper, noen kvister timian og laurbærblader.  La det småkoke i noen timer, minimum to. Ta opp knokene, skjær av kjøttet og skjær det i terninger. Legg både bena kjøttet tilbake i kjelen. Tilsett gulrøtter og purre. La alt koke i 20 minutter til, til grønnsakene er kokt. Ta ut beina og server grønn ertesuppe med godt flatbrød.

Suppen blir enda bedre ved oppvarming.

Grønn ertesuppe
Grønn ertesuppe

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Island affair

Island affair, eller øyaffære er en balansert, velsmakende drink. Den finnes i mange varianter, men denne er vår favoritt for tiden.

3 cl melonlikør
2 cl blå curacao
2 cl Cointreau
4 cl appelsinjuice
10 cl ananasjuice

Kjør melonlikør, blå curacao, Cointreau, appelsinjuice og ananasjuice sammen med isbiter i en blender, til en skummende drink. Hell over i glass og pynt med en liten appelsinskive og et cocktailbær.

Island affair
Island affair

 

 

Du finner flere spennende og varierte drinker, både med og uten alkohol her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

 

Pepián de pollo

Pepián de pollo er en tradisjonell og smaksrik kyllingrett som er en fusjon av matkutur fra Spania og Mayaene. Den nøtteaktige smaken på denne retten kommer fra gresskarkjerner og sesamfrø, som blir ristet i tørr panne og malt til pulver. De bruker også chili (pasa/pasilla og guaque/guajillo) som det ikke er så enkelt å få tak i Norge, så jeg har erstattet dem med grønn og rød chili og du kan gjøre retten sterkere eller mildere, ved å justere chilimengden. Oppskriften er passe til 4 personer.

1 hel kylling 2 kg, kuttet i serveringsstykker, ev 1 kg kylling lårfilet

1 ltr. vann eller mer, så det dekker kyllingbitene

2 ts salt

5 tomater, delt i 2, frø og stilk fjernet

1 rød chili, frø og stilk fjernet

1 grønn chili, frø og stilk fjernet

2,5 dl sesamfrø

2,5 dl gresskarkjerner

1 løk, delt i strimler

2,5 cm kanelstang

1/4 ts tørket achiote (fargestoff, kan utelates)

1,5 dl koriander, spar noen blader til pynt

2 maistortillas

1 pose frossen bønnemiks, ev. diverse bønner fra boks, godt skylt og avrent

Pepián de pollo

Fremgangsmåte:

Legg tomater, chili og løk på et bakeark og sett i ovnen på 200 grader til det er godt brunet og tomatene har falt sammen.

Legg kyllingbitene i en kjele, dekk så vidt med vann og la den småkoke med salt i 30 minutter. Skum av og kast skummet som legger seg på toppen. Løft ut kyllingen og legg den kaldt til den skal brukes. Spar på kokevannet, som skal brukes i sausen.

Brun maistortilla på begge sider i en tørr stekepanne, legg dem over i en skål og hell bittelitt vann over for å fukte dem.

Rist kanelstangen, gresskarfrøene og sesamfrøene hver for seg i den samme tørre stekepanne til de har fått litt farge. Gresskarfrø spretter når de er ferdig ristet. Kjør frøene og kanelstangen til fint pulver i en krydderkvern eller foodprosessor.

Kjør tomater, chili, løk, frø- og krydderblanding i foodprosessoren. Tilsett achiote, koriander og en halv teskje salt og kjør den til en jevn paste. Tilsett ristede maistortillas og 9 dl av kokevannet til kyllingen og kjør blandingen til en jevn saus.

Hell sausen over i kjelen, kok langsomt opp. Tilsett kyllingen og la det småkoke på svak varme i 15 minutter eller lenger til sausen er veldig tykk og får en dypere farge.

Rør inn bønnemiksen og la det koke ett par minutter, før du drysser over litt koriander og serverer med ris, kokt etter anvisning på pakken og skiver med fersk avokado.

Pepián de pollo
Pepián de pollo

 

Du finner flere spennende oppskrifter fra hele verden HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.