Ukemeny 2 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene, eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.
Salt karamellsaus er deilig tilbehør til is, karamellpudding, riskrem, eplekake og masse annet. Sausen smaker aller best lunken.
200 g sukker
1 dl vann
2 dl kremfløte
50 g usaltet smør
1 ts havsalt
Bland sukker og vann i en kjele og kok opp uten å røre. La sukkeret karamellisere seg og bli gyllen, før du tilsetter fløten forsiktig. Pass på, for blandingen vil boble voldsomt. Rør sammen til en jevn saus under koking, ta kjelen av varmen og tilsett smør og havsalt. Rør godt til smøret er smeltet og sausen er glatt.
Salt karamellsaus
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Punsj med klementiner er en perfekt drink, om du har igjen klementiner etter julefeiringen. Denne oppskriften gir 8 drinker.
1 l tranebærjuice
1.5 dl Cointreau
2.5 dl lys rom
5 klementiner, vasket og delt i skiver
4 kanelstenger
1 neve friske tranebær
1 neve granateplekjerner
Isbiter
Bland alle ingrediensene bortsett fra isbitene i en stor bolle og sett det kaldt over natten. Tilsett isbiter rett før servering og fyll den deilige punsjen, inkludert is og godsakene over i glass. Kanelbarken er ikke tyggbar, så la den ligge igjen i bollen.
Punsj med klementiner
Du finner mange spennende drinker, både med og uten alkohol her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Pasta med laks og sopp i fløtesaus er lettvint og godt etter en dag på jobben. Jeg liker å bruke salma, men frossen laks fungerer helt fint og om du foretrekker annen fisk, som for eksempel ørret, smaker det også godt. Den eneste regelen er at fisken må tåle litt koking, uten at den går i oppløsning. Oppskriften er passe til 4 personer.
2 ss olje
2 ss smør
600 g laks i terninger
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 pakke sjampinjong i skiver
1 ss grønnsaks- eller fiskefond ev. 1 buljongterning
4 dl fløte
1 egg
½ pakke revet parmesan
½ chili, finhakket
Finhakkede urter, for eksempel bladpersille eller kjørvel
Salt og nykvernet pepper
Pasta etter eget ønske, kokt etter anvisning på pakken, minus 1 minutt.
Fres løk, hvitløk og sjampinjong i en blanding av olje og smør. Tilsett fond, fløte, chili og et sammenpisket egg og la det koke til det tykner. Tilsett laks og parmesan og la det kose seg på lav varme i ett par minutter, før du smaker til med salt og pepper. Rør inn pasta etter eget ønske og litt urter.
Server gjerne pasta med laks og sopp i fløtesaus med mer parmesan og et dryss nykvernet pepper.
Pasta med laks og sopp i fløtesaus
Du finner flere velsmakende pastaretter her og flere spennende fiskeoppskrifter fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Kavarma er en bulgarsk kjøttgryte lages i stekeovnen i en leirgryte og har kraftig og god smak og mørt kjøtt etter mange timers koketid. Om du ikke har leirgryte, kan du bruke en vanlig jerngryte. Du kan bruke forpart av flere typer kjøtt, f.eks. storfe, lam, vilt eller svin, men her har jeg brukt storfe. Kavarma har lange tradisjoner, har blitt laget i flere hundre år og er inspirert av det tyrkiske kjøkken. Den serveres vanligvis med brød til, men jeg har valgt å tilsette poteter i retten. Om du ønsker, kan du selvfølgelig droppe potetene og heller servere retten med ris eller godt brød til.
1 kg storfekjøtt delt i terninger
1 dl olje
2 store purrer i strimler
1 ss tomatpuré
2,5 dl rød- eller hvitvin
1 ss paprikapulver
1 ts pepper
2 løk, finhakket
1 chili, finhakket
2 gulrøtter, delt i passe biter
6 kokefaste poteter, skrelt og delt i terninger
2 laurbærblader
Litt friske urter, for eksempel bladpersille, oregano eller timian.
Brun kjøttet og løken i oljen og legg det i leirgryten sammen med poteter, gulrøtter, purre, chili og laurbærblader. Rør sammen vin, tomatpuré og krydderet og hell det over kjøttet og grønnsakene. Sett gryten, med lokket på, i ovnen på 125 grader i 3-5 timer, til kjøttet er helt mørt. Dryss over litt ferske urter og server.
Kavarma – bulgarsk kjøttgryte
Du finner flere spennende og velsmakende retter fra Bulgaria her og flere varierte retter fra hele verden her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Bananmuffins er perfekt å lage om du har bananer som begynner å se litt slitne ut og det morsomme er at det er overmodne bananer, som gir den beste smaken til disse muffinsene. De egner seg dessuten godt til frysing, så du kan lage en stor porsjon og ha glede av dem senere også. Bananmuffins blir veldig saftige og om du vil, kan du pynte dem med glasur, kanskje litt strøssel eller bare et lett melisdryss, for utseendets skyld, men de er egentlig så gode at du kan spise dem som de er. Oppskriften gir 24 deilige muffins.
100 g smør, smeltet og litt avkjølt
4 bananer, moset med gaffel
2 egg, lett sammenpisket
300 g sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
500 g hvetemel
Rør sammen alle ingrediensene og hell den over i en mugge eller et litermål. Sett doble muffinsformer på to stekeplater og hell røren over i formene. Stek dem midt i ovnen på 200 grader 10 minutter, avkjøl og pynt dem med det du liker.
Bananmuffins
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Nyttårsrester? Da har du mange muligheter til å lage et velsmakende måltid. Her finner du noen eksempler på alt det gode du kan lage, men et raskt søk på «rester» på bloggen vil gi deg mange flere varierte og spennende forslag. Ikke la deg begrense av disse oppskriftene, bare bruk det du har for hånden og bytt gjerne ut proteinet i oppskriftene med det kjøttet eller fisken du har.
Pasta med kalkun og tomater
Baobuns med ribberester
Rester med asiatisk vri
Hvit pizza med kalkun og bacon
Fried rice med påleggsrester
Pasta bolognese med ribberester
Morrapytt
Plukkfisk
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Godt nytt år ønskes til alle AperitivoMats lesere. Da har vi kommet til den siste dagen i året og dagen for å pynte litt ekstra, for eksempel med gull, sølv og glitter, eller hva du måtte ønske. Jeg synes det er ekstra morsomt å pynte nyttårsbordet, ja for så vidt hele spisestuen, til denne kvelden.
Menyen vår i dag består av kamskjell med appelsin-, fennikel- og mangokompott til forrett. Til hovedrett skal vi ha fløtekokt kalkunbryst med kantareller, en spennende rødkål og ovnsbakte minipoteter. Desserten er panna cotta med salt karamell. Om du fortsatt ikke har bestemt deg for hva du skal servere i kveld, ikke fortvil. Mange av de lekre rettene er ikke så tidkrevende å lage, for eksempel, kyllingbryst, andebryst, biff og flere av fiske- og skalldyrsrettene, du kan du finne inspirasjon her.
Da vil jeg takke for oppmerksomheten i 2024 og ønske alle en fantastisk nyttårsfeiring. Jeg håper dere fortsatt vil følge med i 2025, for jeg har mye mer å vise dere, både mat- og drikkeoppskrifter fra fjern og nær og interiør.
Godt nyttår!
Carpaccio av laks
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Nyttårsaften – side med tips til mat og pynting, du finner en egen side med masse middagstips for en vellykket nyttårsaften og forskjellige stiler for nyttårsbordet HER.
Dillpannacotta med ørret, ørretrogn og rekerHummer thermidor
Porchetta med appelsinsaus
Crème brûlée
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.