Minas fantastiske eplepai

Minas fantastiske eplepai, både ser fantastisk og smaker også helt nydelig.

150 g smør

150 g sukker

1 egg

1/2 ts bakepulver

300 g Toro bakemiks

6 epler skrelt og delt

Saft av 2 lime

100 g brunt sukker

3 ss kanel

50 hakkede hasselnøtter

Visp sammen smør og sukker. Tilsett egg, bakepulver og bakemix. Settes i kjøleskapet i min. 1 time.

2/3 av deigen trykkes ut i paiform og stekes i 10 min. på 175 grader.

Legg i epler og hasselnøtter og resten av paien, som brukes som pynt. Stekes videre på 175 grader i 30-40 min.

Serveres med is og ev. karamellsaus.

Minas fantastiske eplepai
Minas fantastiske eplepai

Du finner flere velsmakende desserter fra fjern og nær her, og flere kakeoppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Lammeburger med smak av Middelhavslandene

Lammeburger med smak av Middelhavslandene er lettvinn og god hverdagsmat. Sausen kan gjerne lages kvelden i forveien og settes kaldt over natten. Lammedeigen kan gjøres klar i en tildekket bolle, så det kun gjenstår å forme burgere og grille dem når de skal spises.

Sausen:

1/2 glass fetaost, avsilt og smuldret

1 dl majones

1 ts honning

1/2 dl gresk yoghurt

2 ss frisk mynte, finhakket

1 ts sitronskall, finrevet

1 fedd hvitløk

Salt og pepper

Rør alt godt sammen, dekk til og sett kaldt til sausen skal brukes.

Lammeburger med smak av Middelhavet
Lammeburger med smak av Middelhavslandene før montering
Burgerne:

400 g lammedeig

1 ss oregano

1,5 ts mynte

2 ss sort oliven, finhakket

2 ts soltørket tomat i olje, finhakket

1 fedd hvitløk, finhakket

1/2 ss balsamicoeddik

1/4 ts salt

1/4 ts pepper

Elt alt godt sammen og form 2 burgere. Grill dem i 4-5 minutter på hver side og server dem med burgerbrød eller pitabrød. Det smaker godt med noen salatblader, agurk, tomat og olivenskiver til. Du kan selvfølgelig kjøpe ferdige brød i butikken, men du finner oppskrift på pita og flere varianter burgerbrød HER, om du heller vil bake selv. Jeg anbefaler i tilfelle å doble oppskriftene, halvsteke de du ikke har behov for med en gang og fryse dem ned. De smaker akkurat like godt når du tar dem opp og steker dem ferdig senere.

Lammeburger med smak av Middelhavet
Lammeburger med smak av Middelhavslandene

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Brokkolini gomaae

Brokkolini gomaae er en rask måte å tilberede brokkolini på og de smaker nydelig. Oppskriften er passe til 4 porsjoner.

1,5 ss hvite og svarte sesamfrø, ristet i tørr panne til de er lett brune
400 g Broccolini (Bimi)
2 ss ekstra virgin olivenolje
1 ss sesamolje
1 ss ukrydret riseddik (japansk)
2 fedd hvitløk, finhakket
1 klype knuste røde chiliflak, pluss mer etter smak
havsalt og nykvernet pepper, etter smak
ferskpresset juice av 1/2 sitron

Bland sammen olivenolje og sesamolje, riseddik, hvitløk, chiliflak og det meste av sesamfrøene. Smak til med salt og pepper. 

Kok brokkolinien i en stor kjele med saltet kokende vann til den kokt, men fortsatt har tyggemotstand, ca. 3 minutter. Løft dem ut av vannet, tørk dem lett med tørkepapir og legg dem over i serveringsbolle. Drypp oljeblandingen over brokkolinien og bland det godt sammen. Dryss over resteren sesamfrøene og risle over sitronsaften. Krydre gjerne med flere røde chiliflak, om du vil ha det litt mer spicy.

Brokkolini gomaae
Brokkolini gomaae

Du finner mange spennende oppskrifter på mat fra fjern og nær HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kantarelljakt

Kantarelljakt er noe av det hyggeligste med høsten, og vi finner kantareller i skogen rett utenfor stuedøren vår.

Det er ikke alltid vi vet at vi er på kantarelljakt. Noen gangen skal vi bare gå en tur og ender med å lage en hengekøye av genseren og fyller den.
Kantareller kan brukes til mye, men noe av det aller beste, er å steke dem i godt smør, med litt salt og pepper og maule dem.

Kantarelljakt
Kantarelljakt

Det smaker også godt å steke dem i smør, med salt og pepper og helle over litt fløte eller rømme og koke dem i noen minutter. Det blir et supert tilbehør til kjøttretter inkludert viltretter.

Du finner masse deilige retter med sopp HER og alle kan lages med kantareller.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Hjerteskjell

Hjerteskjell er delikatessemat og selges levende på Meny. De kan tilberedes på mange måter og denne oppskriften er lettvinn og velsmakende.

2 kg ferske hjerteskjell

2 dl hvitvin

6 båt hakket hvitløk

2 finhakkede løk

6 ss olivenolje

2 finhakkede chili

2 ss hakket bladpersille

La skjellene ligge i iskaldt vann, tilsatt salt noen timer, så slipper de sanden.

Skyll og vask hjerteskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg selv om du kakker på dem og skjell som er skadet.

Fres finhakket løk og hvitløk i olivenolje i en gryte. Tilsett chili, skjell og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.

Bland inn persille og server med godt brød eller kokt pasta.

Hjerteskjell
Hjerteskjell

 

 

Du finner flere spennende, velsmakende og varierte retter med hjerteskjell og andre skalldyr her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Kylling med urtesaus

Kylling med urtesaus er mat de fleste kan like. Jeg liker å bruke flere typer urter i kombinasjon, men du kan også bruke yndlingsurten din. Oppskriften er passe til 4 pers.

Kyllingen:

800 g kyllingfilet

Salt og pepper

Smør stil steking

Brun kyllingen i smøret og la den stå på svak varme til den er gjennomstekt, men ikke tørr. Tiden avhenger av tykkelsen på kyllingen.

Urtesaus:

2 løk, finhakket

50 g smør

3 ss kyllingfond

7,5 dl fløte

1 neve friske, finhakkede urter, f.eks. persille, estragon, basilikum, gressløk

Salt og pepper

Ca. 1/2 sitron, kun saften

Fres løken blank i smøret. Tilsett fond og fløte og la det koke til fin tykkelse. Tilsett finhakkede urter og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Risen:

Ris kokt etter anvisning på pakken

1 boks mais

1 paprika, gjerne flere farger, finhakket

Når risen er ferdig kokt, blander du den med mais og paprika, rett før du serverer.

Kylling med urtesaus
Kylling med urtesaus

 

Du finner mange velsmakende og varierte kyllingretter fra fjern og nær HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

 

Indrefilet med risotto og tomatsalat

Indrefilet med risotto og tomatsalat er en av favorittrettene mine for tiden.

Tomatsalaten:

Tomater i små terninger

Bladpersille, grovhakket

Sorte oliven, grovhakket

Bland alt sammen og sett til side til salaten skal spises.

Dressing:

4 ss olivenolje

2 ss mangoeddik

Salt og pepper

Visp sammen alle ingrediensene til dressingen og hell over salaten rett før servering.

Risottoen:

2 ss olivenolje

1 finhakket løk

1 pk aromasopp i skiver

300 g arborioris (risottoris)

4 dl hvitvin

8 dl varm kyllingkraft (eller vann og fond, ev. vann og buljongterning)

20 g smør

50 g finrevet parmesan

1 glass trøffel

Litt finhakket persille

Varm en tykkbunnet kjele og tilsett olje. Fres soppen og løken til løken er myk og blank. Tilsett risen og la den frese med et par minutter. Tilsett vinen og kok til all vin er absorbert, mens du rører jevnlig.

Kok opp kraften i en egen kjele og hold den varm. Hell en øse av den varme kraften over risen. Fortsett å røre og riste på kjelen mens risottoen koker. Spe med mer kraft når det meste er absorbert i kjelen og fortsett å spe til du har brukt opp kraften. Rør ekstra godt mot slutten av koketiden. Når risottoen har fått perfekt konsistens, tilsettes  smør og parmesan. Smak til med litt salt og pepper. Riktig tilberedt risotto skal være kremaktig og tyktflytende (som en grøt), og glir lett utover tallerkenen. Risottoen vil tykne om den blir stående. Rør inn trøffel og persille rett før servering.

Indrefileten:

Beregn 200 – 250 g kjøtt per person.

Krydre den med salt og pepper, brun den på alle kanter, og sett den i ovnen på 125 grader, med steketermometer, til den har en kjernetemperatur på 54 grader. La den hvile i noen minutter før den skjæres opp.

Om du vil tilberede indrefileten i sous vide, krydrer du kjøttet med salt og pepper og vakuumerer det i posen, sammen med knust hvitløk, timian og 100 g smør. La det kose seg i sous viden i 1 time på 54 grader, før du tar det ut og gir det en rask bruning på alle side i stekepannen.

Legg risotto på tallerkener, legg på kjøttet i skiver og salaten.

Server gjerne med en sitron og litt parmesan, som kan høvles over ved servering.

 

Indrefilet med risotto og tomatsalat
Indrefilet med risotto og tomatsalat

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Silkestrømper

Silkestrømper eller Silk Stockings er fra finalen i verdensmesterskapet i drinkmiksing i London i 2009.

1/3 tequila

1/3 Crème de Cacao, hvit

1/3 kremfløte

En dash grenadine

Kanel

Rist sammen tequila, likør og fløte og hell blandingen over i et cocktailglass. Hell i grenadine, dryss på kanel og pynt med et cocktailbær. 

Silkestrømper eller Silk Stockings
Silkestrømper eller Silk Stockings

 

Du finner mange spennende drinker, både med og uten alkohol her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Pizza med smak av Midtøsten

Pizza med smak av Midtøsten er den helt nye pizzafavoritten hos oss. Den er fargerik og smaker helt nydelig.

Pizzabunnen:

550 g mel, helst tipo 00

1 ts salt

1/2 pk pizzagjær

1 ss honning

1 ss olivenolje

Ca. 3 dl kaldt vann

Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer  kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann.

Når jeg lager pizza, lar jeg deigen kose seg i lang tid, gjerne i kjøleskapet natten over. Jeg tar den ut ca. 1 time før jeg skal bruke den og lar den heve seg ferdig på benken, før jeg trykker/kjevler den ut og lar den etterheve i ca. 30 minutter. For italiensk pizza, kjevles den veldig tynn og for pizza med amerikansk bunn litt tykkere. Om du lager pizzadeigen samme dag, som du skal bruke den, kan den få stå på benken og heve i minimum 1 time. Jeg steker alltid bunnen på høy temperatur i noen få minutter, før jeg tar på fyllet.
Pizzasaus:
1beger creme fraiche

1 ss karri

2 ss mangoeddik

Salt og pepper

Bland alt sammen, smak til med salt og pepper og sett kaldt til den skal brukes.

Pizza med smak av Midtøsten
Pizza med smak av Midtøsten – før steking
Pizzafyll:

Pizzasausen

200 g kylling i små terninger

1 ss falafelkrydder (fås i asiatiske butikker)

Salt og pepper

200 g revet ost

1/2 gul paprika i tynne strimler

1 liten rødløk i tynne ringer

3 ferske fiken i tynne båter

1 pose pistasjnøtter, ristet lett i tørr panne

1 neve rødkål i tynne strimler

1/2 neve koriander, kun bladene

1 dryss granateplekjerner

Brun kyllingen, krydret med falafelkrydder, salt og pepper, raskt i litt olje.

Bre pizzasausen over den forstekte pizzabunnen, før du legger på kyllingbitene. Fordel osten jevnt over pizzaen, deretter paprika, rødløk og fiken. Stek pizzaen litt under midten av ovnen, på full guffe, til toppen er gyllen. Når pizzaen er stekt, legg på pistasjnøtter, strimlet rødkål, korianderblader og granateplekjerner.

 

Pizza med smak av Midtøsten
Pizza med smak av Midtøsten – klar til servering

 

Du finner masse spennende pizzavarianter HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Bringebærcoulis

Bringebærcoulis er en deilig bringebærsaus, som passer til mange desserter, som f.eks. iskrem, panna cotta og mandelkjernepudding. Det er lett å lage og kan gjerne fryses.

1,5 dl vann

1,5 dl sukker

500 g bringebær

Noen dråper limesaft

Kok opp vann og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Kjør bringebærene i noen sekunder med stavmikseren og bland inn sukkerlaken. Hell blandingen gjennom en sil og smak til med limesaft.

Bringebærcoulis
Bringebærcoulis

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.