Balsamicosaus

Balsamicosaus smaker godt til de fleste kjøttretter og til hvit fisk.

1 dl hvitvin

1 dl god balsamico

Honning, fra 2 ss og oppover, etter hvor syrlig sausen er

1 ss kyllingfond

3 ss smør

Salt og pepper

Kok vin og balsamico til halv mengde, før du tilsetter fond og smaker til med honning, salt og pepper. Pisk inn smøret og server. Det er viktig at ikke sausen koker etter du har tilsatt smør.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Dessert med hvit sjokoladeterrin, chocolate chip cookie, skogsbærcoulis og pikekyss

Jeg synes det er spennende å sette sammen mange elementer når jeg lager dessert. Jeg lager alt klart i forveien og legger det opp når vi skal spise. Du trenger selvfølgelig ikke å bruke alle elementene i denne desserten, om du ikke vil, men alt smaker godt sammen.

Dessert med hvit sjokoladeterrin, chocolate chip cookie, skogsbærcoulis og pikekyss
Dessert med hvit sjokoladeterrin, chocolate chip cookie, skogsbærcoulis og pikekyss

I tillegg til hvit sjokoladeterrin, chocolate chip cookie, skogsbærcoulis og pikekyss, har jeg brukt bringebær, blåbær og mynteblader.

Chocolate chip cookies finner du oppskrift på HER.

Du finner oppskrift på pikekyss HER.

Hvit sjokoladeterrin finner du oppskrift på HER.

Skogsbærcoulis finner du oppskrift på HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Mikronesiaføderasjonens uavhengighetsdag

Mikronesiaføderasjonens uavhengighetsdag feires 3. november hvert år, som en markering av løsrivelsen fra USA i 1986. Landet er litt spesielt, med sine 607 øyer og sju offisielle språk (chukesisk, engelsk, kosraeansk, pohnpeisk, ulitiansk, woleaisk og yapesisk).

Mikronesiaføderasjonen har mattradisjoner som er en blanding av japansk, filippinsk, spansk og amerikansk mat.

Du finner oppskrifter fra Mikronesiaføderasjonen her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Hamburgerdagen

Hamburgerdagen markeres i USA i dag. Hamburgere ble visst nok oppfunnet av Fletcher Davis fra Texas, USA. På 1880-tallet serverte han en «burger» av stekt kjøttdeig med sennep og løk mellom to brødskiver, med en sylteagurk som tilbehør, som en lunsjrett.

Hamburger kan være alt fra de tørre, triste du får kjøpt i frysedisken, til nydelige, hjemmelagde.

Om du har lyst til å feire hamburgerdagen i dag, finner du deilige oppskrifter, med flere typer kjøtt og spennende tilbehør HER.

Hamburgerdagen
Hamburgerdagen

Du finner masse oppskrifter på hurtigmat (fastfood) her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

De forente arabiske emiraters nasjonaldag

De forente arabiske emiraters nasjonaldag feires den 2. desember hvert år, til minne om at emiratenes herskere signerte en foreningsavtale i 1971. Det var starten på De forente arabiske emirater, som har blitt til en rik og blomstrende nasjon. Dagen feires med stor stolthet i alle byer.

De forente arabiske emiraters mattradisjoner er en del av det øst-arabiske kjøkkenet og har mange likheter med maten fra nabolandene, Oman og Saudi-Arabia. I tillegg er de påvirket av Midtøsten- og Asia. De forente arabiske emirater har også et flerkulturelt utvalg av matretter fra flere deler av verden.

Du finner spennende oppskrifter fra De forente arabiske emirater her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Piña Coladadagen

Piña Coladadagen kan feires i dag og Piña Colada er min absolutte favorittdrink. Jeg  drikker den alltid når jeg er i varmere strøk. Jeg har laget en dessert som passer perfekt til oss som elsker Piña Colada. Du finner oppskriften her.

 

Piña Coladadagen
Piña Coladadagen

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Maltas uavhengighetsdag

Maltas uavhengighetsdag feires 21. september hvert år, som en markering av uavhengigheten fra Storbritannia i 1964.

Malta har en variert matkultur og er påvirket av italiens, spansk, fransk og middelhavsmat. Selv om sjømat er veldig populært, kommer man ikke utenom de fantastiske kaninrettene de serverer.

 

Du finner matoppskrifter fra Malta her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Andorras nasjonaldag

Andorras nasjonaldag feires 8. september hvert år. Andorra ble grunnlagt av keiser Karl den Store, som gjenvant området fra muslimene i 803. Sønnen hans ga senere en del av området til den spanske biskopen av Urgell, så på slutten av 1200-tallet ble innbyggerne i Andorra styrt av to fyrster, en i Spania og en i Frankrike. 8. september 1278 ble Andorras første konstitusjonelle dokument, kjent som «Pareatges», signert. Det er dette de feirer i dag.
Folket i Andorra feirer nasjonaldagen sin ved å hedre Jungfrau von Meritxell, som er skytshelgenen deres.

Andorra har fantastiske naturressurser, som gir et utvalg av spennende smaker. De har masse ferskvannsfisk og rikelig med husdyr (kyr, geiter, sauer, griser), som lokalbefolkningen har kombinert til fantastiske oppskrifter, både tradisjonelle og moderne. Mattradisjonene er for det meste påvirket av fransk og spansk mat, med hovedvekt på katalanske og provençalske tradisjoner.

Du finner matoppskrifter fra Andorra her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Turkmenistans uavhengighetsdag

Turkmenistans uavhengighetsdag feires 27. september hvert år til minne om løsrivelsen fra Sovjetunionen i 1991. Dagen feires med militærparade, konserter, salutt og fyrverkeri.

Turkmenistans mattradisjoner har mye til felles med de andre landene i Sentral-Asia. De spiser mye fårekjøtt og lam. De har en fortid som nomader og det påvirker fremdeles maten, som består av lam, gaselle, kameler, villfugl og kylling. De bruker lite krydder, bortsett fra salt og sort pepper, og maten stekes ofte i bomullsfrøolje.

Du finner matoppskrifter fra Turkmenistan her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Couscoussalat med mango- og karridressing

Couscoussalat med mango- og karridressing er en velsmakende rett fra Midt-Østen. Du får kjøpt hele granatepler i butikken, men du bruker kun kjernene. Den enkleste måten å få dem ut på, er å dele granateplet i to. Putte den ene halvdelen i en brødpose (så det ikke spruter til alle kanter) og slå på skallet med en skje.

Dressingen:

1/2 beger creme fraiche

1 dl majones

1 ss karri

2 ss mangoeddik

Salt og pepper

Bland alt sammen, smak til med salt og pepper og sett kaldt til den skal brukes.

Salaten:

2 porsjoner couscous

1 ss kyllingfond

2 ss olivenolje

1 pose sukkererter

1 vårløk, finstrimlet

Salat etter eget ønske, finstrimlet

1 paprika i strimler

Spissrødkål, eller vanlig rødkål, finstrimlet

1 neve granateplekjerner

1 neve spirer, f.eks. reddik

Gi sukkerertene et raskt oppkok og kjøl dem øyeblikkelig ned i iskaldt vann. Skjær av endene og del dem i tre. Kok couscous etter anvisning på pakken, men tilsett fond og olje. Fordel den på tallerkener eller på et stort fat. Legg på salat, kål, paprika, sukkererter, vårløk, granateplekjerner og spirer.

Du finner mange spennende salater fra fjern og nær her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.