Vanuatus uavhengighetsdag feires 30. juli hvert år, som en markering av løsrivelsen fra Storbritannia og Frankrike i 1980.
Vanuatus mat en flerkulturell. Kjøkkenet består av sjømat, rotgrønnsaker som taro og yams, frukt og grønnsaker. De fleste innbyggere dyrker sin egen frukt og grønnsaker. Papaya, ananas, mango, plantanas og søtpoteter finnes i rikelige mengder store deler av året. Kokosmelk og fløte brukes til å smaksette mange retter. Det meste av maten tilberedes med varme steiner eller gjennom koking og damping, men stekt mat er uvanlig.
Rabarbraspritz er en velsmakende og frisk drikk. Jeg lager rabarbrasaft selv og det er morsomt å bruke den til annet en å drikke som ren saft, så her er en variant:
12 cl prosecco
4 cl rabarbrasaft
2 cl soda
Hell prosecco i glasset, deretter rabarbrasaft og til slutt soda.
Rabarbraspritz
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Biffsnadder med grillet paprika kan enten lages veldig raskt eller gjøres mer tidkrevende, alt etter hvor mye av retten du vil lage fra bunnen. Pommes noisettes og bearnaisesaus kan enten kjøpes ferdig eller lages fra bunnen, alt etter hvor god tid du har.
Pommes noisettes:
Følg anvisning på pakka, eller lag fra bunnen, som du finner oppskrift på HER.
Bearnaisesaus:
Varm forsiktig opp ferdig saus fra beger, lag av pakke eller fra bunnen av, som du finner oppskrift på HER.
Grillet paprika:
2 paprika i grove strimler
Olivenolje
Salt
Smør paprikastrimlene med olje og dryss over salt. Grill dem på begge sider.
Biffsnadder:
800 g biffkjøtt i strimler
2 ss smør og 2 ss rapsolje til steking
2 løk i strimler
Grillkrydder og pepper
Brun biffkjøttet raskt på høy varme, tilsett løk og brun videre, til løken får litt farge. Smak til med krydder og server rykende varmt.
Server biffsnadder med grillet paprika, pommes noisettes og bearnaisesaus.
Biffsnadder med grillet paprika
Du finner flere spennende og varierte fastfoodoppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Somalias uavhengighetsdag feires 1 juli, som en markering av opprettelsen av Somalia i 1960. Da ble det italienske Somaliland og det britiske Somaliland forent til ett land med navn Somalia.
Somalia har mattradisjoner som er preget av at mesteparten av befolkningen er muslimer. Det betyr bl.a. at de ikke spiser svin. Lunsjen er hovedmåltidet, men middagen ligner litt på den. Somalere spiser kamel, geit, kylling og fisk med krydret ris eller pasta. De spiser også mye suppe, salat, grønnsaker, muufo (brød), banan og yoghurt.
I dag feirer USA spareribsdagen. Spareribs har blitt veldig populært i Norge etterhvert og vi kan jo også feire litt i dag. Du finner oppskrift på nydelige spareribs her.
Fijidagen markeres 10. oktober og det er en dobbel merkedag. 10. oktober 1874 ble de en del av det britiske imperiet og samme dato i 1970 ble de selvstendige.
Fijis mattradisjoner består av mye ris, kylling, fisk, søtpoteter, taro (tropisk rotgrønnsak), kokosnøtter og cassava. Den mest populære retten er kokoda, som er en rå fiskesalat, som ligner på ceviche eller poke bowl. Den lages av rå fisk marinert i sitrus og blandet med kokoskrem, løk, tomater og chili, som serveres over dampet ris.