Karibisk kylling er en litt uvanlig, men velsmakende middagsrett, med smak av rom, mango, ananas og banan. Karibia består av mange små og litt større øyer og øyland, som f.eks. Haiti, Jamaica og Cuba. Siden de har et tropisk klima, vokser det masse spennende vekster der. De fleste av dem har vi ikke engang tilgang til i Norge, så vi får lage denne deilige retten med noe vi har tilgjengelig. Siden rom er produsert nesten over alt i Karibia, synes jeg det er på sin plass å bruke litt av den i maten også. Alkoholen blir borte i varmebehandlingen, så kun smaken blir igjen i maten.
Denne oppskriften er passe til 4 personer.
4 kyllingfileter
1 dl hvit rom
4 ss limesaft
4 ss flytende honning
2 finhakkede, røde chili
Alt blandes i en pose og står i kjøleskapet til neste dag. Da tas kylingen ut av marinaden og stekes i en blanding av 3 ss smør og 3 ss sukker. Om du har mulighet, legger du dem et par minutter på grillen til slutt.
Salaten:
1 mango i terninger
1 ananas i terninger
2 bananer i skiver
Bland inn bananen rett før serving, så den ikke blir brun.
Sausen:
1 boks kokosmelk
1 liten boks kokoskrem
3 ss kyllingfond
2 ss soyasaus
4 ss hvit rom (du kan bruke av marinaden fra kyllingen)
Salt
Pepper
Maisenna
Bland kokosmelk, kokoskrem, kyllingfond, soyasaus og rom i en kjele. Tilsett stekesjyen fra kyllingen. La det koke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Jevne sausen med maisenna, til du er fornøyd med konsistensen.
Kok ris på vanlig måte, men bytt ut halvparten av vannet med kokosmelk.
Du finner flere karibiske oppskrifter på både mat og drikke her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.