Kyllinglår fylt med hvitløkskrem

Kyllinglår fylt med hvitløkskrem er en rett med elementer fra flere av Middelhavslandene. Hvitløkskremen er lettlaget og dyttes under skinnet på kyllingen.

Potetene:

200 – 250 g potet per person, delt i 2 eller 4

Olivenolje

Salt (jeg har brukt svart Himalayasalt)

Risle litt olje i langpanna og legg i potetene. Rør i potetene, så de blir dekket av olje på alle kanter og dryss over salt. Stek dem på 220 grader til de er møre. Sjekk med en spiss kniv.

Ratatouille:

Olivenolje til steking

1 rød paprika i strimler

1 pk aromasopp i skiver

2 fedd hvitløk, finhakket

1 løk i strimler

4 tomater i terninger

1 potte frisk basilikum, finhakket

1/2 dl parmesan, revet

Grønnsaksfond

Nykvernet pepper

Fres løk, paprika og hvitløk i olje i en gryte, til løken er gyllen og myk. Tilsett tomater og fond, og la det småkoke i 10 minutter. Tilsett basilikum og parmesan rett før servering. Smak til med salt og pepper.

  

Hvitløkskrem:

140 g ricotta
6 hvitløksfedd, finhakket
6 ss basilikum, finhakket
1 ts dijonsennep
6 ss bladpersille, finhakket
60 g parmesan, revet

Til formen:

4 kyllinglårfileter med skinn (ev. kyllingbryst)
1 dl rosevin
salt og pepper

Kjør alle ingrediensene til hvitløkskremen i en foodprosessor eller bruk stavmikser. Lag en lomme mellom skinnet og kjøttet med fingrene og fyll kremen under skinnet + litt på toppen. Legg kyllinglårene i en ildfast form og krydre med salt og pepper.
Hell over vin og stek på 180 grader i ca. 40 minutter. Om du bruker steketermometer, skal kjernetemperaturen være 72 grader.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Påskelammet

Påske og lam hører sammen. Hvorfor ikke prøve en eller flere av disse spennende variantene av påskelammet:

Begersvingenlam eller kampen om den grønne gørra:

 

Pinnekjøtt med kålrabistappe og en nydelig saus:

 

Lammelår fra Marokko:

 

Lammecaré med potet og løkstabler:

 

Lam i tortilla:

 


Indrefilet av lam med potetmos, betemiks og gremolata:

 

Lam sous vide med hasselbackpoteter og mammas deilige saus:

 

Lammeskank med rotgrønnsaker i ovnen:


Hjemmelaget lammekebab:

Du finner alle oppskriftene og mange til HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Mimosa sunrise

Mimosa sunrise er en litt søtere variant av Mimosa og passer godt som velkomstdrink.

4 cl appelsinjuice

Champagne eller annen hvit musserende vin

1 cl grenadin

Hell appelsinjuice i et godt avkjølt champagneglass, fyll nesten opp med musserende vin og hell i litt grenadin.

Mimosa sunrise
Mimosa sunrise

 

Du finner mange spennende drinker, både med og uten alkohol her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Pasta med laks og tomater

Pasta med laks og tomater smaker nydelig. Denne oppskriften kan også lages med andre fiskeslag er passe til 4 personer.

600 g laksefilet

Litt olje til steking

1 finhakket løk

2,5 dl hvitvin

20 minitomater, delt i 2

2 finhakkede hvitløksfedd

1 ss fiskefond

2 ss finhakket, soltørket tomat

50 g edamamebønner

50 g erter

1 ts oregano

Salt og pepper

1 neve bladpersille

Ev. litt parmesan

Blank løken i olje i en stekepanne, før du tilsetter hvitløk, tomater, vin, fond og krydder. La det kose seg i noen minutter, så tomatene går i oppløsning. Tilsett soltørka tomat, erter og bønner og la det kose seg på lav varme i noen få minutter. Kok pasta etter anvisning på pakka og rør den sammen med resten. Krydre laksen med fiskekrydder eller italiensk krydder, stek den kjapt på begge sider og legg den på toppen av pastaen. Pynt pasta med laks og tomater med litt bladpersille og server gjerne med revet eller høvlet parmesan.

Pasta med laks og tomater

 

Du finner varierte og velsmakende matretter fra Italia HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Appelsinkokt løk

Appelsinkokt løk kan brukes til mange slags kjøttretter. Det smaker ekstra godt til grillmat og fjærkre.

2 løk

3 dl økologisk juice

2 ss smør

Skjær løken i skiver og surr den i 1 ss smør i 3 min. Tilsett juicen og kok ned til det nesten ikke er juice igjen. Tilsett 1 ss smør og server.

Appelsinkokt løk
Appelsinkokt løk

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Asiatiske svinekoteletter med salat

Svinekoteletter med asiatisk vri er smaksrikt, glasert og saftig og sammen med en frisk salat, smaker de nydelig.

Koteletter:

2,5 dl brunt sukker

2 ts hvitløkspulver

1 ts kajennepepper

2 ts paprika

2 ts salt

1 ts sort pepper

1 dl olivenolje

4 tykke svinekoteletter

Bland brunt sukker, krydder og olje i en bolle og gni kotelettene med den på alle sider. Brun dem i stekepannen, på ganske høy temperatur i ca. 5 minutter på hver side.
Legg kotelettene i ildfast form og hell over all væske. Sett inn steketermometer og sett midt i ovnen på 200 grader til kjernetemperaturen er 62 grader (ca. 5 – 10 min.). Risle over stekekraft med en øse underveis og rett før servering.

Salaten:

1 hode isbergsalat, finstrimlet

1 rød paprika, strimlet

2 vårløk, finstrimlet

1 liten boks eksotisk frukt, i små biter

20 cashewnøtter, ristet i tørr panne

Friske korianderblader

Legg alt i lag utover et fat.

Dressing:

1 lime, saften

2 ss fishsauce

2 ss brunt sukker

1 ts fersk, revet ingefær

1 hvitløksfedd, finhakket

1/2 rød chili

2 ts sesamolje

Lag dressingen og fordel den utover salaten.

Server asiatiske svinekoteletter med salat sammen med ris eller nudler, kokt etter anvisning på pakken.

Asiatiske svinekoteletter med salat
Asiatiske svinekoteletter med salat

Du finner flere spennende og varierte retter fra alle verdenshjørner her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Trekkspillpoteter

Trekkspillpoteter smaker godt som en del at et tapasmåltid, eller som tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter.

4 bakepoteter, skrelt og delt i 2 cm skiver på langs

100 g smør

2 hvitløk, finhakket

1/2 ts salt

Legg en potetskive mellom to grillspyd av tre. Skjær snitt på tvers av potetskivene og la kniven stoppe i spydene. Snu potetskiven, legg på plass grillspydene og gjenta kuttingen, men på skrå denne gangen.
Trekk poteten forsiktig fra begge ender for å løsne mønsteret og vri den lett i hendene dine.

Legg potetskivene i vann i 10 minutter, så litt av stivelsen trekkes ut. Dette gjør dem sprøere når de bakes.

Smelt smøret, bland inn salt og hvitløk, pensle potetene på begge sider og legg dem i en ildfast form. Stek midt i ovnen i ca. 40 minutter på 175 grader, pensle med smørblandingen av og til og snu dem etter halve tiden.

 

Trekkspillpoteter
Trekkspillpoteter

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Påske – koselige dager

Påske – koselige dager, med lyse, deilige sommerfarger. Det er koselig å pynte til de forskjellige høytidene og påsken er intet unntak. Påskeblomsten er som vanlig fra Interflora og det fine påskeegget i porselen er noe de solgte på Mester Grønn for mange år siden. Du finner flere interiør-, mat- og drikketips til påske her.

Påske og lam hører sammen og du finner masse både spennende lammeoppskrifter fra hele verden  HER. Du finner også mer tradisjonsrike oppskrifter, så her er det bare å teste og kose seg.

Påske - koselige dager
Påske – koselige dager

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Island: Islenski Barinn – lundefugl

Island: Islenski Barinn har lundefugl på menyen og den serveres rosagrillet, med remulade, blåbærfritert løk, syltet rødløk og chili. Lundefugl smaker fantastisk og tilbehøret passer perfekt.

Om du skal til Island, kan jeg varmt anbefale denne restauranten og denne retten. Du finner hjemmesiden til restauranten HER.

 

Island: Islenski Barinn - lundefugl
Island: Islenski Barinn – lundefugl

 

Du finner flere spennende restauranter og reisemål HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Syltet sjalottløk

Syltet sjalottløk er nydelig tilbehør til både kjøtt og fisk.

Jeg har forsøkt å sylte sjalottløk noen ganger, med varierende hell, men denne oppskriften gir en balansert smak til løken.

Sjalottløk

1 del hvitvinseddik

2 deler sukker

3 deler vann

Skrell sjalottløken og skjær av endene. Kok opp hvitvinseddik, sukker og vann (nok til å dekke løken). Legg i løken og la det trekke til løken er mør. Om du ikke vil bruke løken med en gang, kan du helle blandingen over på varme, steriliserte glass, men de smaker nydelig, helt nykokte, til middag.

Om du har lyst til å variere smaken, kan du tilsette for eksempel hvitløk, timian eller rosmarin. Om du ønsker den som tilbehør til julemat, kan du tilsette stjerneanis. Her er det bare fantasien som begrenser deg.

Syltet sjalottløk
Syltet sjalottløk

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.