Aloonan

Aloonan er velsmakende nanbrød fylt med poteter, løk og krydder.

Brødene:

600 g mel

1 ts salt

2 ts sukker

2 dl melk

1/2 pakke gjær

3 dl yoghurt

4 ss olivenolje

Fyll:

2 middels store, melne poteter (f.eks. mandel), kokte og most

1 rød løk, finhakket

1 grønn chili, finhakket

2 ts garam masala

1/4 ts spisskummen

1/4 ts malt koriander

Salt

Rør alt sammen og smak til med salt

Slik gjør du det:

Elt alt godt sammen og tilsett mer mel om nødvendig. La deigen heve i 1 time, eller mer, før du deler deigen i 8 like deler, form dem til boller og la dem heve i 1 time under et klede.

Trykk dem flate og runde, legg 1 ss fyll på og brett kantene over, så de blir som et knytte. Trykk dem forsiktig ut til oval fasong, så ikke fyllet kommer ut. Legg dem på stekebrett med bakepapir og la dem heve i 30 minutter til. Sett ovnen på full varme, hos meg er det 300 grader.

La nanbrødene steke høyt oppe i ovnen i 6 – 8 minutter. De skal få fin farge, men pass på at ikke de svir seg, for dette går fort.

Når de er ferdige smører du dem med ghee eller smør og serverer.

Et lite tips: Stek noen av brødene halvveis og legg dem i fryseren. Når du skal bruke dem, tar du dem opp av fryseren, de tiner raskt, og steker dem ferdig, før du smører dem med ghee (klarnet smør).

Aloonan
Aloonan

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese