Her finner du retter, hvor alt lages i samme form eller gryte.
- Alt-i-en-form-fiskAlt-i-en-form-fisk er som navnet sier, hele måltidet i én form. Denne retten er lett å like for både liten og stor og du kan justere hvor hotFortsett å lese «Alt-i-en-form-fisk»
- Alt-i-en-form-kyllingAlt-i-en-form-kylling er en av de greieste formene for middagstilbereding. Jeg liker denne måten å lage mat på, siden det går kjapt og det blir lite rot ogFortsett å lese «Alt-i-en-form-kylling»
- Alt-i-en-form-laksAlt-i-en-form-laks er velsmakende og lager lite oppvask. Om du ønsker, kan du lage den med annen slags fisk også. Oppskriften er passe til 4 pers. 800Fortsett å lese «Alt-i-en-form-laks»
- Blåskjell garam masalaBlåskjell garam masala er nydelige blåskjell, inspirert av smakene i India, Pakistan, Sri Lanka og Bangladesh. Oppskriften er passe til 2 personer. 1 kg blåskjell 3 sjalottløk,Fortsett å lese «Blåskjell garam masala»
- Blåskjell med smak av ØstenJeg er veldig glad i blåskjell og veldig glad i mat fra Sør-Øst-Asia, så å kombinere dette, synes jeg blir skikkelig godt. 1 finhakket løk 1 cmFortsett å lese «Blåskjell med smak av Østen»
- Brun lapskausBrun lapskaus er nydelig tradisjonsmat med kraftig og god smak. Ordet stammer trolig fra det engelske lobscouse og ble laget allerede på 1800-tallet. I Nederland heter rettenFortsett å lese «Brun lapskaus»
- Canadisk elggryteCanadisk elggryte er en litt annerledes gryterett og en kjærkommen variant, når du har kjøtt fra en hel elg i fryseren. Jeg anbefaler å doble porsjonen ogFortsett å lese «Canadisk elggryte»
- Carne de porco á AlentejanaCarne de porco á Alentejana er en deilig gryte, som er tradisjonsmat på Algarvekysten i Portugal. Grunnen til at de valgte å kalle den «á Alentejana» skalFortsett å lese «Carne de porco á Alentejana»
- Deilig fisk i formI dag serverer jeg laks og grønnsaker i form. Det er enkelt, billig og ikke minst godt. Olje Valgfri fisk 2 gulrøtter i tynne skiver 1/2 finhakketFortsett å lese «Deilig fisk i form»
- ElgekoklemosElgekoklemos er en variant av koklemos, som er en av middagene vi hadde ganske ofte i barndommen min. Mamma lagde gjerne mye så vi hadde i flereFortsett å lese «Elgekoklemos»
- Elglapskaus (brun lapskaus med elg)Elglapskaus er nydelig tradisjonsmat og jeg har vært så heldig de siste årene, at jeg har fått tak i 1/2 elg i forbindelse med elgjakta. Siden detFortsett å lese «Elglapskaus (brun lapskaus med elg)»
- En deilig gryterett med fløtesausEn deilig gryterett med fløtesaus smaker ekstra godt når det er litt ruskete vær. Om du får tak i kantareller, kan du gjerne erstatte soppen i oppskriftenFortsett å lese «En deilig gryterett med fløtesaus»
- En helt nydelig viltgryteEn helt nydelig viltgryte er perfekt til kjølige eller regnvåte høstdager. Jeg serverer den med kokte perlepoteter eller mandelpoteter ved siden av, men om du vil, kanFortsett å lese «En helt nydelig viltgryte»
- Enkel lakserett i ovnenEnkel lakserett i ovnen er praktisk i en hektisk hverdag. Det kjekke med denne retten, er at den i tillegg til å smake godt, så tilberedes alt iFortsett å lese «Enkel lakserett i ovnen»
- Ertesuppe som mormor lagde denErtesuppe som mormor lagde den, smaker ubeskrivelig godt. Ertesuppe er en deilig tradisjonsrett og kan brukes til både middag, lunsj og nattmat. I barndommen min brukte viFortsett å lese «Ertesuppe som mormor lagde den»
- Fransk svinestekFransk svinestek er en velsmakende rett, hvor hele måltidet lages i ovnen i samme form. Svinesteken smøres med glasuren hver halvtime. Denne svinesteken er på ca. 1Fortsett å lese «Fransk svinestek»
- Fried riceFried rice er en lettvinn og velsmakende rett fra Kina. Den er perfekt å lage om du har rester av ris. Du kan selvfølgelig også koke nyFortsett å lese «Fried rice»
- Fylt brødFylt brød er deilig som lunsj, en kveldsrett eller som tilbehør til suppe eller tapas. Fylt brød er også en fin måte å bruke opp gammelt brødFortsett å lese «Fylt brød»
- Gratinerte nachos med biffGratinerte nachos med biff er en deilig variant av fredagstacoen og en favoritt hos oss. Du kan bruke både biffrester og rå biff i denne oppskriften. DuFortsett å lese «Gratinerte nachos med biff»
- HariraHarira er en velsmakende og mettende suppe som opprinnelig kommer fra berbernes mattradisjoner, og som lages i Algerie og Marokko i forbindelse med ramadan. Du får kjøptFortsett å lese «Harira»
- Helstekt kylling mascarpone og potet- jordskokkblandingHelstekt kylling mascarpone og jordskokk er en rett hvor alt lages i samme form. Kyllingen blir saftig og har en deilig smak av urter. Oppskriften er passeFortsett å lese «Helstekt kylling mascarpone og potet- jordskokkblanding»
- Hvit og blå lasagneHvit og blå lasagne er laget med kantareller, eple og svinefilet eller lårfilet av kylling og det smaker kjempegodt av blåskimmelost. Oppskriften er passe til 6 personer.Fortsett å lese «Hvit og blå lasagne»
- Irish stewIrish stew er Irlands nasjonalrett og den bli laget på de til enhver tids tilgjengelige råvarer, lam eller får og rotgrønnsaker, som kan variere. Denne oppskriften erFortsett å lese «Irish stew»
- Kalv- og lammegryteKalv- og lammegryte er enkel å lage. Den er også praktisk på f.eks. hyttetur, siden alt er i én gryte. Oppskriften passer til 4 personer. Jeg har bruktFortsett å lese «Kalv- og lammegryte»
- Kje på fransk visKje smaker kjempegodt og kan varieres nesten i det uendelige. Jeg kjøper det fra Slakter Eide i Lillesand. De selger varene sine til Meny, så det erFortsett å lese «Kje på fransk vis»
- Kje på gresk visKje på gresk vis er møre, saftige kjelår, som får kose seg på en seng av grønnsaker og en tomatbasert saus. Kje er ikke alltid så lettFortsett å lese «Kje på gresk vis»
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Kjøttkaker på toppOppskriften på kjøttkaker på topp fikk jeg av svigermoren min og hun fant den i et ukeblad på 70-tallet. Den har rene, norske smaker og er ekstraFortsett å lese «Kjøttkaker på topp»
- Kylling cacciatoreKylling cacciatore er både sunt og godt og i tillegg lages alt i en form, så det blir lite oppvask. Dette er en italiensk rett, men FrankrikeFortsett å lese «Kylling cacciatore»
- Kyllinggryte med risoniKyllinggryte med risoni eller orzo er en velsmakende rett, som er rask å lage. Risoni (orzo) er pasta formet som riskorn, som har lange tradisjoner i middelhavslandene Fortsett å lese «Kyllinggryte med risoni»
- Laks på en seng av poteter og grønnsakerLaks på en seng av poteter og grønnsaker er god hverdagsmat og alt lages i samme form. Oppskriften er passe til 4 personer. 800 g laksefiletFortsett å lese «Laks på en seng av poteter og grønnsaker»
- Lam pilav (pilaff, pilau, plov)Lam pilav (pilaff, pilau) er laget med langkornet ris, safran, rosiner, svisker og lam. Om du ikke får tak i lammedeig, kan du bruke vanlig kjøttdeig. OppskriftenFortsett å lese «Lam pilav (pilaff, pilau, plov)»
- Lammelår på grønnsakssengLammelår på grønnsaksseng er lettvint og godt og hele retten lages i én form. 12 poteter delt i 4 6 gulrøtter i tykke skiver 1 flaske ellerFortsett å lese «Lammelår på grønnsaksseng»
- Lohipaistos – gravlaks- og potetformLohipaistos inneholder de to mest brukte middagsingrediensene i Finland, laks og poteter. Om du ikke vil grave laksen selv, kan du kjøpe ferdig gravlaks. Denne oppskriften erFortsett å lese «Lohipaistos – gravlaks- og potetform»
- Lys lapskausLys lapskaus er nydelig tradisjonsmat, som jeg gjerne serverer på høsten eller vinteren, som søndagsmiddag. 800 g lettsaltet svinekjøtt, gjerne en stor knoke med 800 g kjøttFortsett å lese «Lys lapskaus»
- MakaronigratengMakaronigrateng eller makaroniform er lett å like og enkelt å servere til mange. Dette oppskriften er passe til 6 personer, men kan enkelt dobles og lages iFortsett å lese «Makaronigrateng»
- Maqluba – MaqloobaMaqluba eller Maqlooba serveres i Midtøsten. Det er en deilig risrett med kylling eller lam. Alt kokes i en gryte og snus opp-ned når retten er klarFortsett å lese «Maqluba – Maqlooba»
- Monte Cristo SandwichMonte Cristo Sandwich er ostesmørbrød med skinke, dyppet i eggeblanding før steking. Monte Cristo Sandwichen ble opprinnelig servert i California og den passer både som frokost, lunsjFortsett å lese «Monte Cristo Sandwich»
- MorrapyttMorrapytt er en variant av pytt i panne og en fin rett når du vil bruke opp matrester. Pytt i panne pleier å bli servert med stektFortsett å lese «Morrapytt»
- MusakaMusaka, som ikke må forveksles med den greske moussakaen, er en velkjent rett i de baltiske landene og en skikkelig koserett. Litt olivenolje 2 løk, finhakket 500Fortsett å lese «Musaka»
- Nachos med biffNachos med biff lager jeg ofte om jeg har rester fra f.eks. helstekt oksefilet, men du kan bruke mørbrad eller annet mørt biffkjøtt. Oppskriften er passe tilFortsett å lese «Nachos med biff»
- OksehalegryteOksehalegryte er ikke like kjent som oksehalesuppe, men oksehale er veldig godt som gryte også. Smaken blir kraftig og god og retten passer utmerket en kjølig høstkveld.Fortsett å lese «Oksehalegryte»
- OstesuffléOstesufflé er noe av det beste jeg kunne få i barndommen og jeg må vel si at jeg fremdeles synes det er knallgodt. Det er ikke såFortsett å lese «Ostesufflé»
- Ovnsbakt doradeOvnsbakt dorade (dourada, dorado) er en nydelig Middelhavsrett. Om du har smakt dorade fra Middelhavet og synes den ikke er så spennende, får du en helt annenFortsett å lese «Ovnsbakt dorade»
- Paella som Sør-AmerikaI Sør-Amerika lages paella, akkurat som i Spania, men med en liten vri. De bruker kokosmelk og kokoskrem i den. Dette gir en deilig, rund smak tilFortsett å lese «Paella som Sør-Amerika»
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- PotetmosfiskPotetmosfisk minner litt om plukkfisk, men har potetmos i stedet for den hvite sausen. Potetmosfisk er veldig barnevennlig og lett å like. Det passer veldig fint medFortsett å lese «Potetmosfisk»
- Potetomelett eller tortillaPotetomelett eller tortilla kan spises som selvstendig rett, til f.eks. lunsj, eller du kan servere den til tapas. 2 løk 2-3 rå poteter 4 egg 4 ssFortsett å lese «Potetomelett eller tortilla»
- Provencalsk gryteProvencalsk gryte har kraftig og balansert smak. Koketiden er viktig, for at sødmen skal utvikle seg fra tomatene. Oppskriften er passe til 4 personer. 600 g storfekjøtt,Fortsett å lese «Provencalsk gryte»
- PyttikalkunPyttikalkun er velsmakende restemat. Når jeg har stekt en helt kalkun, blir det alltid rester de kan brukes til mange slags retter og du finner flere på bloggen.Fortsett å lese «Pyttikalkun»
- RekerisottoRekerisotto er en mettende rett som passer til både lunsj, middag og som kveldskos. Riktig tilberedt risotto skal være kremaktig og tyktflytende (som en grøt), og glirFortsett å lese «Rekerisotto»
- Restemat «pytt i panne»Jeg liker ikke å kaste mat. Det har heller aldri vært noe problem heller, siden jeg har hatt to storspiste sønner. Jeg velger å kalle denne rettenFortsett å lese «Restemat «pytt i panne»»
- RisottoJeg husker risotto som noe tørt og trist fra kjøkkenskolen i barndommen, men risotto laget på riktig måte, smaker nydelig. Du kan bruke den alene, som enFortsett å lese «Risotto»
- Risotto med aromasopp og trøffelRisotto med aromasopp og trøffel smaker helt nydelig, enten som en lunsjrett eller til middag. Om du ønsker denne som en vegetarrett, kan du erstatte kyllingkraften medFortsett å lese «Risotto med aromasopp og trøffel»
- Røkt kolje (hyse) i formRøkt kolje (hyse) i form er godt og denne retten er lettvinn, siden alt lages i en form. Du får kjøpt kolje i ferskvaredisken på Meny ogFortsett å lese «Røkt kolje (hyse) i form»
- SteinsopprisottoSteinsopprisotto smaker nydelig og kan brukes enten som en selvstendig rett, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. 1 finhakket løk 1/2 dl olivenolje 1 pk risottoblandingFortsett å lese «Steinsopprisotto»
- SuppelapskausSuppelapskaus er en høst- og vinterrettene fra barndommen min. Det er en slags tynn, lys lapskaus, men selv om den er tynn, har den mye smak. 1Fortsett å lese «Suppelapskaus»
- Suppelapskaus med røkt skinkeSuppelapskaus med røkt skinke eller bayonneskinke er en slags tynn, lys lapskaus, men selv om den er tynn, har den mye smak. Denne suppelapskausen kan også lagesFortsett å lese «Suppelapskaus med røkt skinke»
- TacoformTacoform er en fin avveksling fra den vanlige fredagstacoen. Den inneholder ris, så du trenger ikke lefser eller tacoskjell, men det er godt med en salat ogFortsett å lese «Tacoform»
- TacosmørbrødTacosmørbrød er ostesmørbrød men texmex-smak og perfekt når du har tacorester. Du får brukt både kjøttsausen, salsaen, osten og guacamole eller rømmen. Om du har tacochips, kanFortsett å lese «Tacosmørbrød»
- Tradisjonell spansk paellaTradisjonell spansk paella smaker fantastisk, regnes som Spanias nasjonalrett og er en av mine favorittretter derfra. Denne oppskriften er passe til 8 personer Urteblanding: 2,5 dl finhakketFortsett å lese «Tradisjonell spansk paella»
- Västerbottenpai med bacon, purre og løkVästerbottenpai med bacon, purre og løk er en svensk klassiker og kan varieres med f.eks. laks i stedet for bacon. Västerbottenpai med bacon og løk passer godtFortsett å lese «Västerbottenpai med bacon, purre og løk»
- Verdens beste lapskausMoren min lager verdens beste lapskaus. Hemmeligheten er knoke, og som med mange norske tradisjonsretter, masse koketid. 1 salt svineknoke 1,5 kg oksekjøtt 1 purre i ringerFortsett å lese «Verdens beste lapskaus»