Alt-i-en-form-fisk er som navnet sier, hele måltidet i én form. Denne retten er lett å like for både liten og stor og du kan justere hvor hot den skal bli ved å bruke mer eller mindre chili i den, eller ta den helt vekk. Oppskriften er til 3-4 personer.
1 stor bakepoteter i terninger
4 gulrøtter i terninger
1 chili, finhakket
1/2 purre i strimler
10 minitomater, delt i 2
1 neve dill, hakket
1 neve bladpersille, hakket
Legg alle ingrediensene i en ildfast form med urtene på toppen.
Saus:
2 sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
100 g smør
7 dl fløte
2 ss sennep
2 ts pepperrot
Saften av en sitron
Salt og pepper
Fres løken og hvitløken i smør i en kjele i 5 minutter, mens du rører jevnlig. Tilsett fløten og kok til det tykner, før du smaker til med resten av ingrediensene. Hell sausen over grønnsakene, dekk med lokk eller aluminiumsfolie og sett i ovnen på 200 grader i 40 min.
600 g fiskefilet av ønsket fisk, f. eks. laks, ørret, sei, steinbit…
200 g revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag
Del fisken i porsjonsstykker og fordel den utover formen. Krydre den med litt salt og pepper, dryss over ost og sett tilbake i ovnen (ikke tildekket). Stek videre på 200 grader til osten er gyllen og fisken spiseklar, ca. 15 min.
Pynt gjerne med friske urter ved servering.
Du finner masse spennende fiskeretter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.