Alt-i-en-form-fisk

Alt-i-en-form-fisk er som navnet sier, hele måltidet i én form. Denne retten er lett å like for både liten og stor og du kan justere hvor hot den skal bli ved å bruke mer eller mindre chili i den, eller ta den helt vekk. Oppskriften er til 3-4 personer.

1 stor bakepoteter i terninger

4 gulrøtter i terninger

1 chili, finhakket

1/2 purre i strimler

10 minitomater, delt i 2

1 neve dill, hakket

1 neve bladpersille, hakket

Legg alle ingrediensene i en ildfast form med urtene på toppen.

Saus:

2 sjalottløk, finhakket

2 fedd hvitløk, finhakket

100 g smør

7 dl fløte

2 ss sennep

2 ts pepperrot

Saften av en sitron

Salt og pepper

Fres løken og hvitløken i smør i en kjele i 5 minutter, mens du rører jevnlig. Tilsett fløten og kok til det tykner, før du smaker til med resten av ingrediensene. Hell sausen over grønnsakene, dekk med lokk eller aluminiumsfolie og sett i ovnen på 200 grader i 40 min.

600 g fiskefilet av ønsket fisk, f. eks. laks, ørret, sei, steinbit…

200 g revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag

Del fisken i porsjonsstykker  og fordel den utover formen. Krydre den med litt salt og pepper, dryss over ost og sett tilbake i ovnen (ikke tildekket). Stek videre på 200 grader til osten er gyllen og fisken spiseklar, ca. 15 min.

Alt-i-en-form-fisk
Alt-i-en-form-fisk

 

Pynt gjerne med friske urter ved servering.

 

Du finner masse spennende fiskeretter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese