Amok trei – mok pa – fiskepakker med kokos vil garantert imponere gjestene dine. Du får kjøpt bananblader i mange asiatiske butikker.
1 fedd hvitløk
1 rødløk
5 cm fersk galangal
2 ss sitrongress
1/2 ts malt gurkemeie
1 ts malt paprika
2 ss fishsauce
1 ss sukker
1/2 ts salt
400 g kokosnøttmelk
450 g hvit fiskefilet, jeg har brukt flyndre
4 – 8 bananblader
Kjør hvitløk, løk, galangal, sitrongress, gurkemeie, paprika, fishsauce og sukker i en blender eller bruk stavmikser til det er finknust.
Tilsett kokosmelken og kjør videre, til alt er blandet.
Hell blandingen over i en kjele og la det småkoke under omrøring i ca 10 min. til det tykner.
Kutt bananbladene i hvadratiske biter på ca. 20 cm hver vei og legg i porsjonsformer. Legg fisken på bladene, og hell halvparten av den varme kokosnøttsausen over. Sett resteren av sausen til side så lenge. Brett bladene rundt fisken, så det blir tette pakker. Damp pakkene på 200 grader, over vannbad i ovnen, i ca 1 time.
Server med ris og resten av sausen.