Appelsinsild

Appelsinsild

Appelsinsild er lekkert å se på i tillegg til at det smaker godt og den passer ekstra godt på frokostbordet både i julen og i påsken. Appelsinsild er en av mine favoritter på sildebordet.

8 kryddersild, utvannet

½ purre i strimler

1 rødløk i tynne skiver

8 hele peppermikskorn

5 sorte pepperkorn

5 nellikspiker

Strimlet skall av 1 nyvasket appelsin

½ appelsin i skiver

3 ss finhakket gressløk

Lake:

1 dl eddik 5 %

1,5 dl vann

Saften av 1,5 appelsin

2 dl sukker

Bland ingrediensene til laken i en kjele, kok opp og skum godt av. Ta laken av platen og la den avkjøles.

Del silden i gaffelbiter, legg alle ingrediensene lagvis i en krukke og hell den kalde laken over. La silden hvile i 2 døgn, før du spiser den.

Appelsinsild
Appelsinsild

Du finner flere inspirerende sildeoppskrifter her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese