Argentina ligger helt sør i Sør-Amerika og de fleste som bor der er etterkommere av utvandra italienere og spanjoler.
Mattradisjonene er en kulturell blanding av matretter fra middelhavsland som Italia og Spania, og jordbruksprodukter og ingredienser som finnes naturlig i landet. Argentina er aller mest kjent for er kjøttrettene sine og regnes av mange for å ha verdens beste storfekjøtt.
Matretter fra Argentina:
- Argentinsk kalvefilet med blåskimmelpoteter og chimichurri
- Ceviche
- Ceviche
- Chimichurri
- Chimichurri – en litt annen variant
- Côte de Boeuf – entrecôte på bein med parmesanpoteter og chimichurri
- Côte de boeuf med bakt potet, kryddersmør og salsa
- Culotte med chimichurri og småsinte ovnspoteter
- Dulce de leche
- Empanadas
- Fersk tunfiskbiff
- Flan fra Sør- og Mellom-Amerika
- Indrefilet med chimichurry og guaccamole i maistortilla
- Kalvefilet med chimichurry og småsinte ovnspoteter
- Kalvefilet med salsa og båtpoteter
- Oksefilet med chimichurry og soppstuing
- Paella som Sør-Amerika
- Salsa
- Småsinte ovnspoteter
- Svinefilet med pommes noisettes og chimichurri
- Tacokalv
- Tomatsalsa – min aller beste
- Tortillas
- Tunfisk med dillchimichurri og råstekte poteter