Argentinsk kalvefilet med blåskimmelpoteter og chimichurri er en uvanlig måte å servere kalvefilet på, men det smaker også uvanlig godt. Oppskriften er til 4 personer.
Beregn 200 – 250 g kjøtt per person.
Kalvefileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før grilling. La den ligge i ferdigkjøpt rub før grillingen, så blir den ekstra god. Brun fileten godt på alle kanter på grillen, før du legger den på den øvre hylla og lar den ligge der til den er ferdig stekt. Stikk gjerne inn et steketermometer, så er du sikrere på resultatet. Fileten er rød når den har en kjernetemperatur på 52 grader og rosa når steketermometeret viser 55 grader. La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.
Chimichurri:
3 ss rødvinseddik
2 dl god olivenolje
2 fedd hvitløk
1 fersk rød chili
2 sjalottløk
2 pk fersk bladpersille
1 potte fersk koriander
1 ss tørket oregano
Salt og pepper
Alt finhakkes og smakes til med salt og pepper. Dekk til og la chimichurri hvile i romtemperatur til den skal brukes.
Potetsalat:
1 kg kokte poteter
1 pose majones
3/4 beger seterrømme
2 hvitløksfedd
1 ss worcestersaus
1 ss olivenolje
110 g blåmuggost
Finhakket gressløk
Kjør sammen blandingen til en saus, smak til med salt og pepper.
Vend sausen inn i de hakkede potetene.
Server med valgfrie grønnsaker. Jeg har stekt minitomater, sopp og løk, som kun er krydret med litt salt og pepper.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.