Asbjørns tantes marengskake minner om verdens beste, men jeg synes den er enda bedre.
5 eggehviter
250 g sukker
3 never (2 kopper) cornflakes
7 dl fløte
1 boks seterrømme
Frukt og bær etter eget ønske f. eks. hermetiske mandariner, frosne skogsbær, druer el. bringebær
Tørre bringebær
Melis
Fremgangsmåte på Asbjørns tantes marengskake:
Pisk sukker og eggehviter stivt. Bland inn cornflakes, som knuses i hendene. Helles i papirkledd langpanne. Stek på 150 grader i 1 time. Del bunnen tvers over når den tas ut av ovnen og fremdeles er varm.
Pisk fløten og bland inn rømmen. Bre kremblendingen over den ene bunnen og legg på ønsket frukt/bær. Husk å helle av saften, dersom du bruker frosne bær. Legg den andre bunnen oppa og pynt Asbjørns tantes marengskake med melis og tørka bær.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.