Asiatisk chimichurri er en deilig urtesaus, som passer til både kjøtt og fisk. Chimichurri er egentlig en saus som brukes i Sør- og Mellom-Amerika, men denne varianten er tilpasset det sør-øst-asiatiske kjøkken. Thaibasilikum får du kjøpt i asiatiske butikker.
1 sjalottløk
3 fedd hvitløk
1 ss ingefær
1 grønn chili
1,5 ss risvineddik
1 ts fishsauce
1 neve bladpersille inkl. stilker
3 vårløk
1 neve koriander inkl. stilker
1 neve thaibasilikum
2 dl olivenolje
1 ss sesamolje
Salt og pepper
Grovhakk de store ingrediensene og kjør alt til en fin saus i en blender, eller med stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.