Asiatisk gryte med nudler er en velsmakende og rask hverdagsrett, som kan gjøres sterkere eller mildere, ved å justere mengden sriracha. Oppskriften er passe til 3 – 4 pers.
Solsikkeolje til steking
2 løk i skiver
500 g kjøttdeig av svin, kylling eller storfe
4 fedd hvitløk
2 ts revet ingefær
1 ts sesamolje
2,5 dl kyllingkraft
2 ss hoisin
1 ts sriracha
1 ss fish sauce
2 ss soyasaus
1 paprika i strimler
1 neve kinakål, finstrimlet
3 vårløk i skrå strimler
1 neve peanøtter
1 neve koriander
Udonnudler til 4 pers, kokt etter anvisning på pakken minus 1 min.
Fres løken i oljen til den er blank. Ta den ut og brun kjøttet i samme olje. Legg tilbake løken og tilsett hvitløk, ingefær, kyllingkraft, hoisin, sesamolje, sriracha, soyasaus og fish sauce og la det koke i noen minutter. Tilsett paprika, vårløk, kinakål, peanøtter, koriander og udonnudler, rør alt sammen og la det få kose seg under lokk i ett minutt, før du serverer.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.