Asiatisk gryte med nudler

Asiatisk gryte med nudler er en velsmakende og rask hverdagsrett, som kan gjøres sterkere eller mildere, ved å justere mengden sriracha. Oppskriften er passe til 3 – 4 pers.

Solsikkeolje til steking

2 løk i skiver

500 g kjøttdeig av svin, kylling eller storfe

4 fedd hvitløk

2 ts revet ingefær

1 ts sesamolje

2,5 dl kyllingkraft

2 ss hoisin

1 ts sriracha

1 ss fish sauce

2 ss soyasaus

1 paprika i strimler

1 neve kinakål, finstrimlet

3 vårløk i skrå strimler

1 neve peanøtter

1 neve koriander

Udonnudler til 4 pers, kokt etter anvisning på pakken minus 1 min.

Fres løken i oljen til den er blank. Ta den ut og brun kjøttet i samme olje. Legg tilbake løken og tilsett hvitløk, ingefær, kyllingkraft, hoisin, sesamolje, sriracha, soyasaus og fish sauce og la det koke i noen minutter. Tilsett paprika, vårløk, kinakål, peanøtter, koriander og udonnudler, rør alt sammen og la det få kose seg under lokk i ett minutt, før du serverer.

Asiatisk gryte med nudler
Asiatisk gryte med nudler

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese