Asiatisk kylling med ris er fusionmat, som vil si at den er en blanding av ingredienser fra flere land. F. eks. så er hoisin fra Kina og peanøttsausen fra Thailand. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
800 g kyllingfilet i strimler
1 rødløk i strimler
4 vårløk i skiver
1 paprika i strimler
1 boks kokoskrem
2 ss chili garlic sauce (sriracha)
1 dl hoisinsaus
1 flaske peanut sauce
2 ss Asian fond (ev. kyllingfond eller kyllingbuljongterning)
1 pk cashewnøtter
Fres løk og kylling i en panne med høye kanter (sautèpanne eller wok). Om du ikke har det, kan du bruke en gryte. Tilsett kokoskrem, hoisinsaus, chili garlic sauce, peanut sauce og asian fond. La det koke i 5 – 10 minutter. Legg i paprika, vårløk og nøttene og la det trekke på svak varme, til kyllingen er klar. Det tar noen minutter, avhengig av hvor store terninger du har skjært den i. Server med ris, laget etter anvisning på pakken.