Asiatisk salat med indrefilet smaker friskt og godt og kan brukes både som lunsjrett, middag og kveldskos.
Salaten:
1/2 finstrimlet isbergsalat
1 finstrimlet gulrot
2 finstrimlede vårløk
50 g mandelskiver (fås kjøpt ferdig)
1 neve finhakket koriander
2 ss ristede sesamfrø (ristes i tørr stekepanne, til de blir gylne)
Dressing:
2 ss extra virgin olivenolje
2 ss soyasaus
1,5 dl risvineddik
3 ss flytende honning
1 finhakket rød chili
Salt and nykvernet pepper
Alle ingrediensene til salaten blandes i en bolle. Ingrediensene til dressingen blandes og helles over salaten.
Indrefileten:
Beregn 200 – 250 g kjøtt per person.
Krydre den med salt og pepper, brun den på alle kanter, og sett den i ovnen på 125 grader, med steketermometer, til den har en kjernetemperatur på 54 grader. La den hvile i noen minutter før den skjæres opp.
Om du vil tilberede indrefileten i sous vide, krydrer du kjøttet med salt og pepper og vakuumerer det i posen, sammen med knust hvitløk, timian og 100 g smør. La det kose seg i sous viden i 1 time på 54 grader, før du tar det ut og gir det en rask bruning på alle side i stekepannen.
Du finner oppskrifter på mange forskjellige salater her og flere spennende og varierte retter fra alle verdenshjørner her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.