Asiatisk biffpizza har deilige smaker som brukes i Kina, Taiwan og Korea. Den ble til en gang vi hadde rester etter en biffwok og er en av pizzafavorittene hos oss.
Pizzabunnen:
550 g mel, helst tipo 00
1 ts salt
1/2 pk pizzagjær
1 ss honning
1 ss olivenolje
Ca. 3 dl kaldt vann
Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann.
Marinade:
2 finhakkede hvitløksfedd
1 finhakket chili
1 cm finhakket fersk ingefær
2 dl hoisinsaus
2 dl soyasaus
1 ss sesamolje
2 dl ketjap manis
1 løk i strimler
1 ts natron
250 g storfekjøtt i strimler
Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle og tilsett 250 g storfekjøtt i strimler, gjerne over natten, men minimum 1 time.
1 pk shitakesopp i strimler
1 neve cashewnøtter, grovhakket
Brun marinadeblandingen sammen med shitakesopp raskt i en stekepanne, rør inn nøtter og sett til side.
Montering:
Kjøttblandingen
1 rødløk i strimler
1 paprika i strimler, gjerne to forskjellige farger
200 g revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag
Legg på kjøttblandingen. Dryss på ost, legg på paprika og løk. Stek i ovnen på full guffe, til osten er gyllen og bunnen stekt.
Du finner masse spennende pizzavarianter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.