Bacalao fra Puerto Rico kan ligne på den vi kjenner fra Portugal, men den inneholder kapers og avokado i tillegg og det smaker kjempegodt til. Den er dessuten praktisk å servere til mange, siden alt tilberedes i samme gryte.
2 ss olivenolje
1 løk i strimler
4 fedd hvitløk, finhakket
500 g poteter i terninger
500 g utvannet klippfisk i serveringsstykker
2 bokser hakkede tomater
1 chili, finhakket
1 neve finhakket, fersk koriander
2 ss skiver pimentfylte grønne oliven
1 ss kapers, skylt
1 ts tørket oregano
2 ss fiskefond, ev. buljongterning
Vann, etter behov
Ev. salt og pepper
1 avokado i terninger
Varm olje i en gryte, tilsett løk og rør av og til, til den er myk, ca. 2 minutter. Tilsett hvitløk og stek videre under omrøring i 1 minutt.
Tilsett poteter, fisk, tomater, chili, koriander, oliven, kapers, oregano og rør det sammen. Om blandingen virker tørr, kan du tilsette litt vann. Dekk til og la det småkoke i ca. 20 minutter, til potetene er gjennomkokte. Smak til med salt og pepper og rør inn avokado rett før servering.
Du finner flere oppskrifter fra Karibia HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.