Baileysfudgekake

Baileysfudgekake passer både til dessert og som en godbit til kaffen.
Baileys er en irsk likør med smak av lagret irsk whisky, frisk irsk kremfløte, kakaobønner og vaniljestenger. Dette gir en nydelig smak til kaken, som også passer godt til dessert, med litt iskrem til.

170 gram smeltet smør

200 gram sukker

1 ts vaniljesukker

3 ss Baileys

2 egg

100 gram hvetemel

40 gram kakao

0,5 ts bakepulver

1/4 ts salt

Pisk sammen smør, sukker og vaniljesukker. Pisk inn egg og Baileys. Rør inn hvetemel, kakao, bakepulver og salt. Ha røren i en smurt rund form, størrelse 24 cm dia. Stek kaken på 170 grader i ca. 25 min midt i ovnen. La kaken avkjøles i formen.

Baileysfudge:

1,2 dl kondensert søt melk

300 gram grovhakket melkesjokolade

5 ss Baileys

1 ts vaniljesukker

En klype salt

Varm den søte melken på svak varme i en kjele. Tilsett sjokoladen, Baileys, vaniljesukker og salt. Rør godt sammen. Avkjøl litt før du heller fudgen over kaken.

Sett kaken i kjøleskapet og la den stå der i minimum 2 timer før du tar av kakeringen og serverer.

Server gjerne baileysfudgekake med en kopp kaffe og et glass dessertvin til.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese