Baileysfudgekake med vaniljeis og skogsbærcoulis passer både til kaffen og som dessert. Baileys er en irsk likør med smak av lagret irsk whisky, frisk irsk kremfløte, kakaobønner og vaniljestenger. Dette gir en nydelig smak til kaken, som også passer godt til dessert, med litt iskrem til.
170 gram smeltet smør
200 gram sukker
1 ts vaniljesukker
3 ss Baileys
2 egg
100 gram hvetemel
40 gram kakao
0,5 ts bakepulver
1/4 ts salt
Pisk sammen smør, sukker og vaniljesukker. Pisk inn egg og Baileys. Rør inn hvetemel, kakao, bakepulver og salt. Ha røren i en smurt rund form, størrelse 24 cm dia. Stek kaken på 170 grader i ca. 25 min midt i ovnen. La kaken avkjøles i formen.
Baileysfudge:
1,2 dl kondensert søt melk
300 gram grovhakket melkesjokolade
5 ss Baileys
1 ts vaniljesukker
En klype salt
Varm den søte melken på svak varme i en kjele. Tilsett sjokoladen, Baileys, vaniljesukker og salt og rør godt sammen. Avkjøl litt før du heller fudgen over Brownies-kaken.
Sett kaken i kjøleskapet og la den stå der i minimum 2 timer før du tar av kakeringen og serverer.
Skogsbærcoulis:
400 g frosne skogsbær
100 g sukker
1/2 dl vann
Saften av 1/2 lime
Kok opp og la det småkoke i ca. 5 min. Press blandingen gjennom en sikt og avkjøl.
Vaniljeisen finner du oppskrift på HER.
Pyntes med et mynteblad. Server gjerne med en kopp kaffe og et glass dessertvin til.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.