Baklava med pistasj

Baklava med pistasj

Baklava med pistasj er veldig godt og veldig mektig. Den kan brukes som kake til kaffen, som godteri eller som dessert. Baklava er tradisjon i mange land i tidligere osmanske områder, Sentral-Asia, Sørøst Europa og Vest-Asia. Formen jeg har brukt er 20×30 cm og ildfast.

Pistasjfyll:

500 g pistasjnøtter

2 ss sukker

1 ts kanel

Kjør pistasjnøtter i en foodprosessor, eller om du ikke har det, legg dem i dobbel brødpose og bank dem til de er grovhakket. Bland pistasjnøttene med sukker og kanel og sett til side.

Baklava:

2 pakker filodeig
300 g smør

Del hver pakke med filodeig i to, så det blir 4 stabler. Smelt smøret og pensle bunnen av formen med smeltet smør. Pensle et ark filodeig med smør og legg det i bunnen av formen. Pensle alle arkene i den første stablen og legg dem på hverandre.

Fordel 1/3 av pistasjfyllet over det øverte laget, før du legger på neste runde med smurt filodeig på samme måte. Fordel halvparten av pistasjfyllet og gjenta til du har lagt på den siste stablen med filodeig.

Bruk en skarp kniv og kutt baklavaen i ruter, trekanter, eller som jeg har gjort, i diamantfasong, Stek baklavaen midt i ovnen på 190 grader i ca. 40 minutter. Baklavaen skal være gyllen og lekker.

Sirup:

2 dl sukker

1,5 dl vann

1 dl honning

2 ts sitronsaft

Mens baklavaen steker, koker du opp sukker, vann og honning i en kjele, til sukkeret er oppløst. Tilsett sitronsaften og hell sirupen over baklavaen og la den stå og trekke i minimum 1 time på benken.

Den kan oppbevares i inntil 1 uke på benken, med rent koppehåndkle over og den kan fryses.

Baklava med pistasj
Baklava med pistasj

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese