Bakt torsk med eple- og karrisaus smaker godt med råstekte poteter og ertepuré, men du kan bruke annet tilbehør, om du foretrekker det. Denne retten smaker så godt, at den gjerne kan serveres selskap. Oppskriften er passe til 4 personer.
Eple- og karrisaus:
1 løk, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
1 ts korianderpulver
3 ts karripulver
1 ts spisskummenpulver
1 ts gurkemeiepulver
1/2 ts kajennepepper
2 ss kyllingfond
2 dl eplechutney eller eplesyltetøy
1/3 ltr fløte
2 ss kyllingfond
Fres løken og hvitløken i smør til løken er blank og litt gjennomsiktig. Tilsett resten av ingrediensene og la det koke inn til passe konsistens.
Råstekte poteter:
Skjær potetene i ganske tynne skiver. Risle langpanna med litt olivenolje. Fordel potetene utover. De må ikke ligge oppa hverandre. Risle over litt mer olivenolje og stek dem på 250 grader til de er gylne og lekre. Gi dem et dryss med salt og pepper før servering. Du kan gjerne bruke flaksalt.
Ertepuré:
1 pose frosne erter
100 g smør
1 fedd hvitløk
Kok ertene i smør og finhakket hvitløk til de er møre. Kjør blandingen jevn med en blender. Smak til med salt og pepper.
Bakt torsk:
800 g torsk person
Salt og pepper
100 g smør
Del torsken i porsjonsstykker, krydre den med salt og pepper og sett den kaldt i 30 minutter. Smelt smøret i en ildfast form og legg i torsken. Bak den i ovnen på 180 grader i ca. 20-25 min.
Server bakt torsk med eple- og karrisaus, råstekte poteter og ertepuré.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.