Balandeliai – galumpkis – halupki – golubtsi – golabki – krautwickel – kāpostu tīteņi, ja kjært barn har mange navn, er kålruletter, som spises over store deler av Europa. Oppskriften er passe til 4 personer.
1 hodekål, savoykål eller kinakål (12 store blader)
Kjøttfarse:
250 g karbonadedeig
250 medisterfarse
2 dl finhakket gulrot
2 dl kokt ris
1 fedd finhakket hvitløk
1 egg, sammenvispet
1/2 ts pepper
1 1/2 ts salt
Elt alle ingrediensene til farsen godt sammen i en kjøkkenmaskin.
Kok opp lettsaltet vann og legg kålbladene i det kokende vannet i 2-3 min, så de bli myke og lette å forme. Legg dem over i kaldt vann og deretter på et klede så vannet renner av. Skjær av den tykke midtstilken nederst, så det blir lettere å pakke inn kjøttfarsen.
Legg ca. 2 ss kjøttfarse på hvert kålblad, brett kålen rundt fyllet og knyt hyssing rundt, så de holder seg sammen under trekkingen.
La kålrulettene trekke i kokende vann, tilsatt litt oksefond og tomatpuré eller hakkede tomater fra boks i 15-20 minutter.
Server kålrulettene med kokekraften og f.eks. potetmos, kokte poterer og ønskede grønnsaker.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Det er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.