Bananmuffins er perfekt å lage om du har bananer som begynner å se litt slitne ut og det morsomme er at det er overmodne bananer, som gir den beste smaken til disse muffinsene. De egner seg dessuten godt til frysing, så du kan lage en stor porsjon og ha glede av dem senere også. Bananmuffins blir veldig saftige og om du vil, kan du pynte dem med glasur, kanskje litt strøssel eller bare et lett melisdryss, for utseendets skyld, men de er egentlig så gode at du kan spise dem som de er. Oppskriften gir 24 deilige muffins.
100 g smør, smeltet og litt avkjølt
4 bananer, moset med gaffel
2 egg, lett sammenpisket
300 g sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
500 g hvetemel
Rør sammen alle ingrediensene og hell den over i en mugge eller et litermål. Sett doble muffinsformer på to stekeplater og hell røren over i formene. Stek dem midt i ovnen på 200 grader 10 minutter, avkjøl og pynt dem med det du liker.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.