Bananpudding

Bananpudding smaker godt for barn i alle aldre. Du kan bruke en kjeks du liker, f.eks. sjokoladekjeks eller vaniljekjeks. Bananpudding er vanlig i Sør-Amerika og denne oppskriften gir 4 porsjoner.

2 dl fløte

2 dl rømme

3 ss sukker

1 ts godt vaniljesukker

5 gelatinplater

3 ss kokende vann

100 g kjeks, grovt knust

1 banan i små terninger

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet godt ut av dem og rør dem ut i kokende vann. Visp fløten stiv og bland den med rømme, vaniljesukker og sukker.

Rør et par skjeer av fløteblandingen inn i gelatinen. Hell gelatinen over fløteblandingen og rør forsiktig sammen.

Rør bananen inn i puddingen og legg den lagvis med kjeks i en glassform. Sett kaldt i ca. 3 timer, til det har stivnet.

Bananpudding
Bananpudding

 

Du finner masse, både spennende og mer tradisjonelle, dessertoppskrifter HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese